İstanbul
DOLAR32.2663
EURO34.8118
ALTIN2455.3

Trafik Kazalarında En Önde Sürücü Hataları Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Kazalarında En Önde Sürücü Hataları Geliyor
Abone ol
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, trafik kazalarında sürücü hatalarının yüzde 90 ‘lar seviyesinde en önde olduğunu belirtti.

Mesleğe girenlerin bilinçsiz ve bilgisiz girdiklerinin altını çizen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Şuan itibariyle ülkemizdeki kamyon sayısı 10 ülkenin kamyon sayısından fazladır” dedi.

-“DUBLE VE OTOYOLLAR ARTTI, AMA KAZALAR AZALMADI”

Karayollarında duble yolların ve otoyolların çoğaldığını, mühendislik hizmetlerinin son derece arttığı fakat yollarda kazaların bitmediğini ifade eden Apaydın, “Bunu asgariye düşürmek içinde bir dizi çalışmalarımız var. Bu trafik kazalarında en önde gelen meselelere baktığımızda sürücü hatası çıkıyor. Sürücü hataları araç kullanımında yüzde 90’lara varıyor. O zaman insan unsurunu eğitmekten başka çare kalmıyor. Bunu da İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile birlikte yapmaya çalışıyoruz. 4925 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra, yönetmeliği hazırlanıp uygulamaya başlandıktan sonra birçok sıkıntıları da peşinden getirmiştir. Ulaştırma Bakanlığı bu yasayı düzenlediği zaman taşımacılık sektöründe çok boş bir alan vardı. Yaptıkları yasa hiçbir zaman bizim uygulama ve çalışma alanımıza uymadı. Bu nedenle uygulamaya konulduğu 2004 yılından bu yana devamlı yönetmeliklerle yasaya yön verilmektedir. Ne kadar yönetmelik değiştiğini hatırlamıyorum ama herhalde 15’e yakın yönetmelik değişti. Halende eksiklikleri vardır” diye konuştu.

-“TARLASINI SATAN KAMYON ALDI”

Yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 90’ının karayolu ile yapıldığına dikkat çeken Apaydın, “Çok doğaldır ki bu sıkıntılar olacak. Tarlasını satan kamyon aldı, evini ipotek eden otobüs aldı, hanımının bileziklerini ve gayrimenkullerini satan taksi aldı. Biz bu taşımacılık alanına girerken bilinçsiz ve bilgisizce girdik. Bugün Türkiye’de 700 bin civarında kamyon var. Oysaki Avrupa’nın 10 ülkesinde bu kadar ağır vasıta yok. Kamyon sayımız 10 ülkenin kamyonundan daha fazla. Dolayısıyla sıkıntılarımız çok büyük” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbulkart, Londra’da Bir Kez Daha FinaldeÖnceki Haber

İstanbulkart, Londra’da Bir Kez Daha Fin...

Alman Otomobil Otoritelerinden Goodyear’a Tam NotSonraki Haber

Alman Otomobil Otoritelerinden Goodyear...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar