İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Toplu Taşımayı Teşvik İçin Bir Araya Geldiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplu Taşımayı Teşvik İçin Bir Araya Geldiler
Abone ol
Dünya genelinde 92 üyesi bulunan Uluslararası Toplu Taşıma Derneği (UITP), toplu taşımayı yaygınlaştırmak ve insanları bu toplu taşıma araçlarına çekmek için bir kampanya düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin de üye olduğu Uluslararası Toplu Taşıma Derneği’nin düzenlediği toplu taşımaya teşvik kampanyası 6 gün boyunca Gaziantep’te otobüsler, tramvaylar, istasyonlar ve bilbordlarda tanıtılacak.

Dünya’nın 5 birleşik kıtasından değişik ülkelerin bir araya geldiği “Toplu Ulaşımın Büyümesi İçin Hep Birlikte” hareketine katılmak için bir araya gelen 58 şehir ve bölge dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için oldukça bir ayaya geldi.

Uluslararası Toplu Taşıma Derneği (UITP) 92 ülkede bulunan üyelerini “Toplu Ulaşımın Büyümesi İçin Hep Birlikte” adlı harekete katılmaları için yüreklendirdi. 58 şehir ve bölgesel toplu taşıma operatörleri ile yetkililerinin bu çağrıya cevap verdiğini ifade eden UITP Genel Sekreteri Alain Flausch, Avrupa Mobilite Haftası (16-22 Eylül) ile aynı tarihe denk gelmesi nedeni ile dünya genelinde şehirler ve bölgelerin “Büyüme” sloganını toplu taşıma araçlarında, duraklarda, istasyonlarda, web sitelerinde ve sosyal medyada duyuracağını söyledi.

Alain Flausch, “5 kıtadan ve 28 ülkeden dünyanın çok iyi bilinen 58 şehri ve bölgesi bir araya gelerek daha iyi ve daha fazla toplu taşıma için birlik olmaları oldukça cesaretlendirici ve aynı zamanda sevindirici. Bu sürdürülebilir mobilitenin nasıl yaygın bir hareket olduğunu göstermektedir.” yorumunu yaptı.

16–22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan kampanyaya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Toplu taşımanın daha sık kullanımı, insanlar tarafından daha fazla toplu taşımanın tercih edilmesini arzulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kampanyaya kentin genelinde vatandaşlara duyurmaya ve toplu taşımayı kullanmaya yönlendirmeye çalışacak.

Türkiye’den Bursa (Burulas), Gaziantep (Gaziantep Büyükşehir Belediyesi), İstanbul (IETT, ULASIM), İzmir (ESHOT, IZBAN, İzmir Metro), Samsun (Samulas Hafif Raylı Sistem) kurumlar katılıyor.

UITP NEDİR?

1885 yılında kurulan, 92 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan, dünya genelinde 3 bin 400′den fazla kurumun üyesi olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olma özelliğini taşıyor. Merkezi Brüksel’de bulunan UITP’nin; Dubai, Moskova, İstanbul, Roma, Sao Paulo, Abidjan, Bangalore, Johannesburg, Hong Kong ve Canberra’da ofisleri bulunuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GEFCO Türkiye’den Antrepo HizmetiÖnceki Haber

GEFCO Türkiye’den Antrepo Hizmeti

Off-Road İslampaşa’da Nefes KesiyorSonraki Haber

Off-Road İslampaşa’da Nefes Kesiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar