İstanbul
DOLAR32.2663
EURO34.8118
ALTIN2455.3

THY’den Kent Müzesi’ne 2 Uçak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
THY’den Kent Müzesi’ne 2 Uçak
Abone ol
Türk Hava Yolları (THY) Samsun Şube Müdürlüğü, ‘Müzeler Haftası’ dolayısıyla Samsun Kent Müzesi'ne 1 adet Boeing 777 maketi ve 1 adet de jet uçak maketi hediye etti.

Uçaklar, THY Samsun Müdürü Arif Ali GEZMİŞOĞLU tarafından Kent Müzesi’ne teslim edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Arif Ali Gezmişoğlu'ndan uçaklar hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Yılmaz, vatandaşların eski manevi değeri olan anılarını Kent Müzesi'nde yaşatabileceklerini söyledi. Yılmaz, "İnsanlarımız evinde, bahçesinde babasından, dedesinden kalma olan bir şeyi, senetli ve evraklı bir şekilde Kent Müzemize armağan edebilir. Bir anısal fotoğrafı bile hediye edebilir. Dedesinden kalma kasketi, çizmeyi ya da at eyerini bile hediye edilebilir. Çünkü bunlar, zaman içerisinde kıymeti bilinmezse kaybolabilecek eşyalardır. Burayı, o anıları en iyi yaşatılabilecek en iyi mekan olarak düşünüyorum. Çocuklarını buralara getirin ve gezdirin" dedi.

Samsun Kent Müzesi'nin yerinin önceden eski Demirspor Lokali olarak kullanıldığını ve 3 bin metrekarelik bir alanda oluşturulduğunu söyleyen Başkan Yusuf Ziya YILMAZ, "THY Samsun Müdürümüz müzemize maket uçaklar armağan etti. Müzemizde ulaştırma ile ilgili bir bölüm var. Bu bölümde eski Samsun havaalanının aktif olarak çalıştığı zamanlardaki anıların yer aldığı çeşitli eserler var. Kent müzeleri şehirlerin tanıtımına ve yaşamına dönük bütün anısal değerleri muhafaza ettiğimiz, şehirlerin çeyiz sandığı gibidir. Bizim de Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız burayı dünyanın en gelişmiş kent müzelerinde bulunan doku ve felsefi yapı varsa o yapıda donatmaya çalışıyor" diye konuştu.

Başkan Yusuf Ziya YILMAZ, müzeyi ziyaret eden minik öğrenciler ve yaşlı bir bayanla da kısa süre sohbet etti.

Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan ÇAKIR, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi ÇAMAŞ da katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hedef "Eşsiz Bir Kıyı" OluşturmakÖnceki Haber

Hedef "Eşsiz Bir Kıyı" Oluşturmak

En Güzel Karne HediyesiSonraki Haber

En Güzel Karne Hediyesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar