darussafaka
İstanbul
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Teknofest’te ‘Hyperloop’ Rüzgarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknofest’te ‘Hyperloop’ Rüzgarı
Abone ol
Türkiye’nin önemli yatırım gruplarından Erciyas Holding, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde düzenlenen TEKNOFEST – ‘Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda geleceğe yön veren boru hattı projesiyle boy gösterdi. Yarışmanın düzenleyicisi TÜBİTAK RUTE–Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü'nün altyapı kapsamında Hyperloop Tüneli’nde kullanılan çelik borularını üreten Erciyas, 38 üniversiteden16 takımın yarıştığı organizasyonda öğrencilerin prototip araçlarını yarıştırabilmeleri için 208 metre uzunluğundaki Hyperloop Boru Hattı’nı üretti. Kara, deniz, hava ve demiryolundan sonra ‘5’inci Mod’ olarak adlandırılan Hyperloop konseptinin yarışmaya uygun bir prototip hattınınkurulumuna katkı verenErciyas Holding, genç bilim meraklılarından büyük ilgi gördü.

Hyperloop Geliştirme Yarışması, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin manyetik askılama ile tahrik teknolojileri geliştirebilmelerine veyeni nesil ulaşım teknolojileri konusunda bilgi birikimi kazanmalarına olanak sağlayacak teknoloji odaklı bir yarışma olarak tasarlandı.

Takımlar; Kapsül Tasarımı,  Kontrol Merkezi ile Haberleşme, İtki Sistemi Tasarımı, Levitasyon (Askılama) Sistemi Tasarımı, Frenleme Sistemi ve Yarış Güvenliği alanlarında değerlendirildiler. Bunların yanı sıra Gelişme Raporu, Teknik Tasarım Raporu ile Yarış Öncesi Kontrol Listeleri, Uzaktan Kontrol ve Kapsül Hareketi başlıklarında puanlandırıldılar.

Hyperloop, geleceğin ulaşım teknolojisi kabul ediliyor

Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, daha iyi bir dünya hayalleri doğrultusunda yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, “Erciyas Holding olarak, bugün çelik boru, demiryolu - lojistik, enerji, mobilite - ulaşımdan oluşan girişimcilik grubumuz ile dört ayrı sektörde dünyanın 90’den fazla ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. Geleceğe yön verecek girişimlere yatırım yapmak bizim daha iyi bir dünya hayalimizin önemli bir parçası. Hyperloop Projesi’ni ise, bu hayal doğrultusunda attığımız çok önemli bir adım olarak görüyoruz.

İlk defa Tesla ile SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk tarafından küresel gündeme taşınan ve dünyada ilk kez seri üretim çelik boruların uzay teknolojisinde kullanıldığı Hyperloop Konsepti; temelde çelik tüpler içerisinde sürtünmesiz bir ortamda 1.200 kilometrelik hıza ulaşabilen yük ve yolcu taşımacılığı öngörüyor. Daha şimdiden geleceğin ulaşım teknolojisi olarak görülmeye başlanan Hyperloop’a olan ilginin önümüzdeki dönemde katlanarak artacağına inanıyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kentkart’ın Veri Güvenliği Üst SeviyedeÖnceki Haber

Kentkart’ın Veri Güvenliği Üst Seviyede

Servis Ücreti Hesaplama AracıSonraki Haber

Servis Ücreti Hesaplama Aracı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar