İstanbul
DOLAR32.5926
EURO34.8175
ALTIN2508.8

Stellantis’in Elektrikli Girişimleri Hız Kesmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stellantis’in Elektrikli Girişimleri Hız Kesmiyor
Abone ol
Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis elektrikli geleceğe doğru giden yolda yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Stellantis, yeni bir batarya tesisi için bir ortak girişim anlaşmasına daha imza attı. Samsung SDI ile ortak girişim ile kurulacak yeni tesis, yıllık 23 gigawatt saat üretim kapasitesine sahip olacak ve kapasite 40 gigawatt saate kadar artırılabilecek. Tesisin 2025'te faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Stellantis N.V. (NYSE / MTA / Euronext Paris: STLA) ve Samsung SDI, iki şirketin Kuzey Amerika’da batarya hücreleri ve modüller için bir ortak girişim oluşturmak üzere mutabakat anlaşması yaptığını duyurdu. Geçtiğimiz hafta 2024 yılında devreye alınmak üzere LG Energy Solutions ile bir batarya tesisi anlaşmasına imza attığını duyuran Stellantis, bir diğer teknoloji devi Samsung SDI ile de ortak girişimini duyurdu.

2025’te devreye alınacak

Samsung SDI ortaklığı ile hayata geçirilecek tesisin 2025 yılında devreye alınması hedefleniyor. Başlangıç olarak yıllık 23 gigawatt saat üretim kapasitesine sahip olacak ve üretim kapasitesi gelecekte 40 gigawatt saate çıkabilecek.

Dünya çapında ortaklıklar

Yeni batarya tesislerinin faaliyete geçmesiyle, Kuzey Amerika elektrikli araç pazarında rekabet ederek başarıya bir adım daha yaklaştıklarını vurgulayan Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Dünya çapında tanınmış ortaklarla çalışma stratejimiz, tam olarak müşterilerimizin talep ettiği gibi, güvenli, uygun fiyatlı ve sürdürülebilir araçlar tasarlamak ve inşa etmek için gereken hızı ve çevikliği destekliyor. Geleceğimiz için yapılan bu kritik yatırımda çalışan tüm ekiplere minnettarım” şeklinde konuştu.

Kaliteli ve güvenli ürünler

Samsung SDI Başkan ve CEO’su Young-hyun Jun ise temiz enerji çağında elektrikliye geçiş stratejisini hızlandıran Stellantis ile batarya alanında ortak bir girişim kurmanın bir onur olduğunu belirterek devam etti: “Bataryaya yönelik ortak girişimle, Samsung SDI'ın batarya teknolojisinden, kaliteli ürünlerinden ve güvenlik önlemlerinden yararlanarak Kuzey Amerika elektrikli araç pazarındaki müşterilerin yüksek standartlarını karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Satışların %40’ı elektrikli olacak

Stellantis, elektrikli araç bataryalarının yıllık üretim kapasitesini güvence altına alma konusunda çok önemli bir noktaya geldi ve 2030 yılına kadar ABD’deki satışların %40’ının elektrikli araçlardan oluşması hedefinin önünü açıyor. Yeni tesis, Stellantis bünyesindeki markalara ait şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli araçlar dahil yeni nesil elektrikli araçlarda kullanılmak üzere ABD, Kanada ve Meksika’daki Stellantis montaj tesislerine batarya tedarik edecek.

Yüzde 30 daha verimli

Stellantis, 2025 yılına kadar elektrikliye geçiş ve yazılım geliştirmelerine 30 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmayı planlarken, gelirlere kıyasla toplam sermaye harcaması ve Ar-Ge harcaması açısından sektörden yüzde 30 daha verimli olmaya devam etmeyi hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Az Sıvı Tüketimi Taş Hastalığına Neden OlabilirÖnceki Haber

Az Sıvı Tüketimi Taş Hastalığına Neden O...

Akbank’tan Çevre Dostu Taşıt KredisiSonraki Haber

Akbank’tan Çevre Dostu Taşıt Kredisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar