darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Stellantis ve Qualcomm’dan Dijital Platform İş Birliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stellantis ve Qualcomm’dan Dijital Platform İş Birliği
Abone ol
Stellantis ve Qualcomm, Snapdragon Digital Chassis çözümleriyle, yeni araç platformlarına destek sağlamak için iş birliği yapıyor. Snapdragon® Automotive Platforms, 2024 yılından başlayarak STLA Brain ve STLA SmartCockpit teknoloji platformlarına yüksek performanslı bilgi işlem gücü ve olanakları sağlayacak. 14 ikonik Stellantis markasına uygulanacak olan uzun vadeli anlaşma, milyonlarca araca gelişmiş araç içi deneyimler sağlayacak.

Otomotiv ve mobilite dünyasının en büyük grupları arasında yer alan, geleceğin teknolojilerini adapte etme konusunda kusursuz bir rol üstlenen Stellantis, stratejik ortaklık çalışmaları ile teknolojik yeniliklerin öncüsü olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Stellantis N.V. ve Qualcomm Technologies, Inc., 2024 yılından itibaren Stellantis’in 14 ikonik otomotiv markasındaki milyonlarca araca akıllı, kişiselleştirilebilir ve sürükleyici araç içi deneyimler sunmak için en ileri Snapdragon® Digital Chassis çözümlerini kullanmak üzere uzun vadeli bir teknoloji iş birliği duyurdu. Stellantis, telematik sistemler için Snapdragon® Cockpit Platforms çözümleri ve 5G yeteneklerinden yararlanarak, müşterilerin geliştirilebilen, kişiselleştirilmiş ve ileri teknoloji deneyim beklentilerini karşılama olanağına sahip olacak.

Bu anlaşma, Stellantis'in tüm yazılım alanlarını yüksek performanslı bilgisayarlarda birleştirme planını kolaylaştıracak, tüm temel araç alanlarında yüksek performanslı, düşük enerjili Snapdragon Automotive Platforms çözümlerinden yararlanacak ve Stellantis’in stratejik bileşenler üzerindeki tedarik zincirini güvenceye almaya katkıda bulunacak.

“‘Dare Forward 2030’ (2030’a Cesaretle) hedefimize ulaşmamıza da olanak sağlayacak”

Qualcomm Technologies ile yapılan teknoloji iş birliğinin, Stellantis’in araçlarını yazılım tabanlı bir yaklaşımla dönüştürürken, şirket içi ekiplerle birlikte çalışacak endüstri liderlerini nasıl tercih ettiklerinin başka bir örneği olduğunu vurgulayan Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Bu iş birliğimiz güvenli, kişiselleştirilmiş ve her zaman bağlı özellikler aracılığıyla müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamaya yardımcı olacak. Qualcomm Technologies'in yarı iletken lideri olarak otomotivdeki geniş deneyimi yeni platformlarımızın temel unsurlarını dikey olarak entegre etmemize ve en iyi teknolojilere erişim sağlamak için eksiksiz elektronik tedarik zincirini daha iyi yönetmemize katkı sağlayacak. Bununla birlikte Stellantis'in hacim potansiyelini gerçekleştirmemize ve ‘Dare Forward 2030’ (2030’a Cesaretle) hedefimize de ulaşmamıza da olanak sağlayacak” şeklinde konuştu.

“Otomobillerin dijital çağdaki dönüşümüne öncülük etmesi için Stellantis'i destekliyoruz”

Ortaklık ile ilgili açıklamalarda bulunan Qualcomm Incorporated Başkan ve CEO’su Cristiano Amon ise, “Snapdragon Digital Chasis çözümlerini gelecekteki araçlarda kullanarak, araçları yeniden şekillendirmek üzere Stellantis ile olan çalışmalarımızın kapsamını genişletmek heyecan verici. Yarı iletkenleri, sistemleri, yazılımları ve hizmetleri kapsayan açık, geliştirilebilir ve kapsamlı otomotiv platformlarıyla otomobillerin dijital çağdaki dönüşümüne öncülük etmesi için Stellantis'i ve geniş bir otomotiv ekosistemini destekliyoruz” dedi.

Sürükleyici bir kabin içi deneyim

Sürücü-araç ilişkisini bir sonraki seviyeye taşıyan Stellantis; Amazon ve Foxconn ile birlikte tasarlanan ve geliştirilen STLA SmartCockpit için araç içi iletişim ve bilgi-eğlence sistemlerinde yeni nesil Snapdragon Cockpit Platforms çözümlerini kullanacak. Snapdragon Cockpit Platforms çözümlerini, sadece dokunmatik veya sesle kontrol edilen kokpit konsollarına yüksek çözünürlüklü grafikler sunmak için değil, aynı zamanda kabin boyunca birinci sınıf ses ve net ve belirgin sesli iletişim sağlayarak tamamen sürükleyici bir kabin içi deneyimi sunmak için tasarlanıyor.

Snapdragon Cockpit Platforms ayrıca STLA Brain’i geliştirmek, rahatlık ve güvenlik için yeni bir dijital zekâ düzeyi oluşturmak ve son derece sezgisel yapay zekâ (AI) özellikleriyle araç içi kişisel asistan yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olmak için kullanılacak:

  • Kablosuz güncellemelerle (OTA), araç zaman içinde güncellenecek, iyileştirilecek ve geliştirilicek. Ayrıca isteğe bağlı özellikler, ek güç veya sürüş modları gibi anlık güncellemelerle araç kullanım süresi içinde gelişmeye devam edecek.
  • Yapay zekadan yararlanan kişiselleştirilmiş deneyimlerle farklı müşteri tercihlerine uyum sağlayacak.
  • Gelecekteki iyileştirmeleri desteklemek için bağlı özelliklerle daha hızlı iletişim ve daha yüksek hesaplama gücü sayesinde gelişmiş kullanıcı deneyimleri oluşturulacak.
  • Sürekli devam eden heyecan verici yeni hizmetler ve çözümler geliştirilecek.
  • Her zaman bağlantılı deneyimler sunulacak.
  • Tüm önemli araç sistemleri için kablosuz teşhis ve onarım ile iyileştirilmiş sahiplik deneyimi sağlanacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Türk Ventures Başvuruları Devam EdiyorÖnceki Haber

Mercedes-Benz Türk Ventures Başvuruları...

Kia’dan Mayıs Ayına Özel FırsatlarSonraki Haber

Kia’dan Mayıs Ayına Özel Fırsatlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar