İstanbul
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Stellantis Sürdürülebilir Ulaşım Teknolojisi Şirketi Olma Yolunda Hızla İlerliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stellantis Sürdürülebilir Ulaşım Teknolojisi Şirketi Olma Yolunda Hızla İlerliyor
Abone ol
Mobilitenin her alanına yatırım yapan, dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, 2023 yılında ortaya koyduğu güçlü performansını sosyal sorumluluk projeleriyle destekliyor. Şirketin 2023 karbon ayak izi trendi, 2038 itibarıyla net sıfır karbon yol haritasıyla uyumlu olup, milat olarak kabul edilen 2021 yılına kıyasla tüm kapsamlar için emisyonlarda %12,6’lık bir azalma ortaya koyuyor. Paydaşlarıyla birlikte 360 derece bir yaklaşım uygulayan Stellantis, süreci yönetmek adına sorumlu uygulamaları hayata geçiriyor. Stellantis, gelecek nesiller için ulaşımın geleceğini yeniden şekillendirmek üzere sürdürülebilir ulaşım teknolojisi şirketine dönüşümünü bütün hızıyla sürdürüyor.

Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, bir yandan Dare Forward 2030 hedefleri kapsamında çalışmalarını hızlandırırken diğer taraftan da sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Stellantis, şirketin herkes için daha iyi bir toplum yaratmaya yönelik sürdürülebilirlik faaliyetlerinde kaydettiği ilerlemeyi özetleyen üçüncü Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Raporunu yayınladı.

Çevresel etkiyi azaltmak için çalışıyoruz!

Ulaşımın, Stellantis’in sürdürülebilir ilerleme yaklaşımının temel unsuru olduğunu söyleyen Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Çevre üzerindeki etkimizi azaltmak için daha kapsayıcı işyerleri oluşturmak yoluyla kendi operasyonlarımızda ve topluluklarımızda değişimi hedefliyoruz. Müşterilerimize, uygun maliyetli ulaşımı başarıyla sunmak ve paydaşlarımızın bize faaliyet lisansı vermeye devam etmesini sağlamak açısından bu alanlardaki ilerleme çok önemli” dedi.

Stellantis’in KSS faaliyetleri, şirketin uzun vadeli stratejik planı Dare Forward 2030’a entegre edilmiş durumda. Şirketin 2023 yılındaki temel KSS girişimleri şöyle sıralandı:

  • Şirketin 2038 yılına kadar net sıfır karbon taahhüdü doğrultusunda tüm kapsamlar dahil küresel karbon ayak izinin azaltılması: Küresel karbon ayak izi (CO2 eşdeğeri olarak) 2021 yılına kıyasla 2023 yılında yüzde 12,6 azaldı.
  • 2030 yılına kadar yüzde 100 hedefiyle şirket süreçlerinde karbondan arındırılmış elektriğin kullanımı: Şirket, 2023 yılında yüzde 58’e ulaşarak endüstriyel karbon ayak izinin (kapsam 1 ve 2) tCO2’sinde 2021 yılına kıyasla yüzde 20 oranında azalmasına katkıda bulundu.
  • Döngüsel Ekonomi faaliyetlerinin gelişimi: 2023 yılında dört bölgede (Genişletilmiş Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika) iki milyondan fazla parça (katalitik konvertörler, kaplamalar/plastik tamponlar, alaşım jantlar ve yüksek voltajlı bataryalar dahil) geri dönüştürüldü. Stellantis, motor, şanzıman ve elektrikli araç bataryasının yeniden üretimi, araç yenilemesi ve sökülmesiyle başlayan ilk SUSTAINera Döngüsel Ekonomi Merkezi’ni İtalya'nın Mirafiori kentinde açtı.

Ürün gamına 18 yeni BEV model eklenecek!

  • 2023 yılı sonunda tüm markaları kapsayan mevcut 30 batarya elektrikli araç (BEV) modeliyle elektrikliye geçiş yol haritası kapsamında 2024 yılında 18 model eklenecek ve 48 modele ulaşacak. Geçen yıl batarya elektrikli araç satışları dünya genelinde yüzde 21 arttı. Büyüyen portföy sayesinde Avrupa'da satılan binek otomobillerin yüzde 18,5'i (Malta ve Norveç hariç AB27, İzlanda, İngiltere ve İsviçre dahil) ve ABD’de satılan binek otomobillerin ve hafif ticari araçların yüzde 11,2’si elektrikli veya şarj edilebilir hibrit araçlardan oluşuyor.
  • Dört temele dayanan kapsamlı bir İnsan Sermayesi Geliştirme stratejisi: Ortak yapıcı sosyal diyaloğa dayalı sürdürülebilir dönüşüm; 2,9 milyon saat eğitim de dahil olmak üzere yetenekleri çekmek, geliştirmek ve elde tutmak; Kadınların liderlik pozisyonlarının yüzde 30'unu elinde tutmasıyla çeşitliliğin ve katılımın güçlenmesi; Çalışma ortamında güvenliği, sağlığı ve refahı teşvik etmek.
  • Stellantis Sorumlu Satın Alma Yönergelerinin güçlü bir şekilde izlenmesi ve uygulanması: EcoVadis tarafından değerlendirilen 3.461 tedarikçi grubu, yıllık satın alma değerinin yüzde 89'undan fazlasını oluşturuyor. Sonuçlar, Stellantis tedarikçilerinin KSS kriterlerinde EcoVadis kriterine göre daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor.
  • Topluluklara ev sahipliği yapma taahhüdü: Eğitim odaklı 366 hayırseverlik projesine ve çalışan gönüllülük programlarına katılan 5.174 Stellantis çalışanına 18,5 milyon Euro’nun üzerinde destek sağlandı. Stellantis Öğrenci Ödülleri, 600’ün üzerinde çalışanın aile bireyini sürekli öğrenme ve eğitime bağlılıklarından dolayı ödüllendirdi. Stellantis Vakfı, fen eğitimi için yeni sosyal yardım merkezi olarak Cenevre'deki Science Gateway’i açmak üzere CERN ile ortaklık yaptı.

Ulaşım Özgürlüğü Forumu’nda ilk adım atıldı!

Öte yandan Stellantis, 2023 yılında karbondan arınmış bir dünyada ulaşım özgürlüğü ile ilgili kamuoyu müzakerelerine katkıda bulunmak üzere bir girişim olarak Ulaşım Özgürlüğü Forumu’nun ilk edisyonunu düzenledi. Endüstriyi, akademiyi, hükümeti ve sivil toplumu temsil eden farklı alanlardan uzman katılımcılar, konuyla ilgili düzenlenen canlı müzakere sırasında “Karbondan arınmış bir dünyada, ulaşım özgürlüğü sadece mutlu bir azınlığın karşılayabileceği bir şey mi olacak ? ” sorusunu tartıştılar. İkinci müzakere ise 3 Nisan 2024 tarihinde: “Gezegenimiz 8 milyar insanın ulaşım ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? ” sorusunu ele aldı.

KSS Raporu, Stellantis'in tüm alanlarda ve değer zincirinin tamamında dürüstlüğe, sorumluluğa ve etik davranışa adanmış bir kültüre olan bağlılığını yansıtıyor ve şirketin çevresel açıdan daha bilinçli, sosyal açıdan sorumlu ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir işletme olma çabalarının önemli bir parçasını oluşturuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Türk, Endüstri 4.0 Teknolojileri ile Standartları AşıyorÖnceki Haber

Mercedes-Benz Türk, Endüstri 4.0 Teknolo...

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier DHL Express Türkiye’nin İstanbul Havalimanı’ndaki operasyon merkezini ziyaret ettiSonraki Haber

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Stein...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar