İstanbul
DOLAR32.3941
EURO34.8021
ALTIN2433.0

Sponsor FSM Demirbaş, Şampiyon Vakıfbank Kadınlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sponsor FSM Demirbaş, Şampiyon Vakıfbank Kadınlar
Abone ol
FSM Demirbaş Otomotiv sponsorluğu ile de şampiyonluğu göğüsledi. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'na Temsa Maraton marka otobüs ile sponsor olarak ulaşım desteği sağlayan FSM Demirbaş, alınan galibiyetle halk otobüs liderliğine yakışır gururu yaşadı. Halk otobüs satışlarında değişmez liderliğini koruyan FSM Demirbaş'ın sponsor olduğu VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'da, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu.

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nın finalinde Brezilya ekibi Minas Tenis Clube'ü 25-23, 25-21 ve 25-19'luk setlerle 3-0 mağlup ederek, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu. Son altı Dünya Şampiyonası'nda üçüncü kez şampiyon olan sarı-siyahlılar, bu kupayı en çok kazanan Türk takımı oldu. Bu şampiyonlukla VakıfBank, "Türkiye'nin uluslararası alanda en başarılı takımı" unvanını da perçinledi.

Dünyanın en büyüğü üçüncü kez VakıfBank Kadın Voleybol Takımı… Çin'in Shaoxing şehrinde düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nın finalinde Brezilya ekibi Minas Tenis Clube'ü 25-23, 25-21 ve 25-19'luk setlerle 3-0 mağlup eden sarı-siyahlılar, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu. Katıldığı son altı Dünya Şampiyonası'nda üçüncü kez şampiyon olan VakıfBank, bu kupayı en çok kazanan Türk takımı olmayı başardı.

Shaoxing Olimpiyat Spor Merkezi'ndeki finalini ilk setini 25-23 alan sarı-siyahlılar, ikinci seti de 25-21 alarak, 2-0 öne geçti. Üçüncü sette de rakibinin maça tutunmasına izin vermeyen VakıfBank, seti 25-19, maçı da 3-0 alarak, 2013 ve 2017'in ardından üçüncü kez dünyanın en büyük kupasını müzesine götürdü.


DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN EN'LERİ
En değerli oyuncu (MVP): Zhu Ting
En iyi libero: Gizem Örge
En iyi orta oyuncu: Milena Rasic
En iyi smaçör: Zhu Ting

MAÇIN İSTATİSTİĞİ
MİNAS CLUBE-TENİS-VAKIFBANK: 0-3 
SALON:
 Shaoxing Olimpiyat Spor Merkezi
HAKEMLER: Jiang Liu (Çin), Patricia Rolf (ABD)
MİNAS TENİS CLUBE: Gattaz 6, Braga 16, Macris, Honorio 15, Gabi, Natalia 9, Mayany 6, Leia (L), Mara, Zanluca, Rocha
VAKIFBANK: Cansu 1, Zhu 21, Kelsey 13, Lonneke 8, Milena 10, Zehra 10, Gizem (L) 
SETLER: 23-25, 21-25, 19-25
SÜRE: 89 dakika (28', 28', 33')

VAKIFBANK İSTATİSTİKLERİ
İlk Altı: 
Cansu Özbay, Zhu Ting, Kelsey Robinson, Lonneke Slöetjes, Milena Rasic, Zehra Güneş, Gizem Örge (L)

En Skorer: Zhu Ting (21)

VakıfBank Toplam Blok Sayısı: 8

En Çok Blok Yapan Oyuncu: Zehra Güneş (3)

GÖRÜŞLER:
Giovanni Guidetti:
 Gerçekten çok mutluyum. Tüm takıma çok teşekkür ediyorum, inanılmaz bir iş başardılar. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Bizim için çok zor bir final oldu. En iyi maçlarımızı bu şampiyonada oynadık. Tüm ekibime çok teşekkür ediyorum. Takımım adına bizlere bu desteği veren Bankamız VakıfBank'a ve tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Üçüncü kez dünyanın en büyüğü olmayı başardık ama yolumuza devam edeceğiz. VakıfBank'ın kazanacağı daha çok kupa var. En büyük şansımız bizleri destekleyen Çinli taraftarlarımız oldu. Bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. 


Başkan Osman Demren: Üst üste iki Avrupa şampiyonluğundan sonra üst üste ikinci, toplamda üçüncü Dünya Kulüpler şampiyonluğunu kazanmak çok büyük bir gurur. Emeği geçen oyuncularımızı teknik ekibimizi ve çalışanlarımızı kutluyorum. Büyük bir adanmışlıkla Kulübümüze inanan ve sahiplenen Bankamıza, bizlere bu imkanı sağlayan Bankamız Yönetimi ve Genel Müdürümüze sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah bütün takım ve sporcularımıza bu başarıları nasip etsin. Bu kupa, emeklerinin değeri hiçbir zaman ölçülemeyecek ve ödenmeyecek her yaştaki Türk kadınına armağan olsun.


Melis Gürkaynak: Başkanımız, yönetim kurulumuz, menajerlerimiz, antrenörlerimiz ve oyuncular gerçekten çok büyük bir aileyiz. Bize bu imkanı tanıdıkları için bütün VakıfBank ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu büyük ailenin gücü sayesinde çok önemli ve kritik yerlerde sahaya yüreğimizi koyabiliyoruz. Bu bizim başarımızın en büyük sırrı… Üçüncü kez ülkemize dünya şampiyonluğunu getirdik. Bu yüzden çok gururluyuz. 


Gizem Örge: Gerçekten duygularımı tarif etmekte çok zorlanıyorum. Geçen sene Avrupa'da dördüncü kez şampiyon olmuştuk ve ikisini üst üste kazanmıştık. Bu bizim üçüncü dünya şampiyonluğumuz ve yine iki kere üst üste kazandık. VakıfBank olarak ne kadar disiplinli, iyi ve takım ruhuna sahip olduğunu bir kez daha gösterdik. Tüm takımla gurur duyuyorum. İnanılmaz bir başarı gösterdik.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boeing Türkiye’deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’ni AçtıÖnceki Haber

Boeing Türkiye’deki ilk Mühendislik ve T...

Mars Logistics, Filosunu Büyütmeye Devam EdiyorSonraki Haber

Mars Logistics, Filosunu Büyütmeye Devam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar