darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

REE Automotive, Elektrikli Sınıf 3 Teslimat Kamyonu P7-B'yi Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
REE Automotive, Elektrikli Sınıf 3 Teslimat Kamyonu P7-B'yi Tanıttı
Abone ol
Bir otomotiv teknolojisi şirketi ve elektrikli araç (EV) platformları sağlayıcısı olan (NASDAQ: REE), REE'nin İngiltere Mühendislik Merkezi'ndeki yoğun müşteri değerlendirmelerinin ardından, P7 kabin şasisi üzerine inşa edilmiş 3. sınıf bir teslimat kamyonu olan P7-B'yi bugün duyurdu.

Bugüne kadar, küresel teslimat, lojistik ve e-ticaret şirketleri de dahil olmak üzere potansiyel müşteriler tarafından yapılan değerlendirmeler olumlu ve cesaret verici olmuştur. Potansiyel müşteriler, bugüne kadar, P7 şasi mimarisinin daha iyi aerodinamiği ve yüksek verimli güç yönetim sistemi sayesinde daha hızlı teslimat süreleri için tasarlanan düşük adım atma yüksekliğini ve daha az enerji tüketimini ilk elden deneyimlediler. Müşteriler ayrıca, REE'nin dört tekerlekten çekiş sistemi ve dört tekerlekten çekiş sisteminin benzersiz araç kontrolü için sağladığı çevikliği ve manevra kabiliyetini deneyimledi ve olumsuz koşullarda daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağladı. Sürücü odaklı kabin, maksimum sürücü konforu, güvenlik ve üretkenlik için optimum ergonomi ve insan-makine arayüzü için tasarlanmıştır. P7-B, filoların EV'lere geçişini kolaylaştırmak için toplam sahip olma maliyetini (TCO) azaltmayı amaçlamaktadır.

REE tarafından P7 modüler şasisine dayanarak tasarlanan ve üretilen sınıf 3, tamamen kablolu elektrikli kamyon, 16 metrelik minibüsler ve teslimat kamyonları gibi uygulamalarla önemli ve büyüyen ticari EV orta ve son mil teslimat pazarını hedefliyor. Pazar ihtiyaçlarına yanıt olarak inşa edilmiştir ve REE'nin filolara eksiksiz araçlar sunması için potansiyel bir fırsatı temsil etmektedir. Ayrıca, P7'nin bir gömme minibüste ilk çıkışı olan ve JB Poindexter'ın Morgan Olson ve EAVX Proxima gövdesinin REE'nin P7 soyulmuş şasisiyle eşleştirildiği yakın zamanda duyurulan Proxima Powered by REE'yi de takip ediyor.

Bu P7 teslimat kamyonu konfigürasyonu, maksimum 75 mil / saat (120 km / s) hız, maksimum 150 mil (241 km) menzil, 4.400 lbs (2.000 kg) taşıma kapasitesi ve 14.000 lbs'ye (6.350 kg) kadar araç ağırlık derecelendirmeleri (GVWR) hedeflerken yolcular ve kargolar için daha fazla iç alan ve düşük bir adım yüksekliği sunar . Yapılandırma, müşteri ihtiyaçlarına en uygun şekilde değiştirilebilir. Tam x-by-wire mimarisi, standart olarak dört tekerlekten direksiyon, dört tekerlekten çekiş, adaptif rejeneratif kırma, sürünme kontrolü, yokuş kalkış yardımı ve tork vektörlemesini ve havadan güncellemeleri destekler.

"P7-B'nin pistte test edilmesi ve kapsamlı müşteri değerlendirmeleri, test filolarının ticarileştirilmesi ve konuşlandırılması ve ardından filolarda ölçek adaptasyonu yolunda bir başka önemli adımdır" diyor REE baş işletme sorumlusu Tali Miller. "Müşterilerimizden gelen geri bildirimler, bunun bekledikleri kamyon olduğu yönündeydi - bir salon arabası gibi süren ancak en zorlu ticari görev döngüsü altında teslim etmek üzere üretilmiş, sürücü merkezli bir iş kamyonu. Modüler P7 şasisi, müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış araçlar tasarlamamıza izin veriyor ve onlara elektrifikasyon ve karbon nötrlüğüne giden yolda onları desteklerken benzersiz teknolojimizin filolarına neler sağladığını göstermekten heyecan duyuyoruz."

REE'nin P7-B ve P7 modüler şasisinin hem Kuzey Amerika'da hem de İngiltere'de üretilmesi hedefleniyor.

Teknik Özellikler - Class 3 P7-B

GVWR                                        14.000 lbs / 6,4 ton

Taşıma kapasitesi:                                    4.400 lbs / 2.000 kg

Minimum Yük Kat Yüksekliği:          23 inç / 58 cm

Kargo Hacmi:                         812 ft 3 / 23 m3

Dört tekerlekten çekişi kabloyla sürün                                         

Tepe Motor Gücü:               400 kW

Tepe Torku:                         545 Nm

Gerilim:                               400 V

Sürüş Menzili:                    150 mil / 241 km

Maksimum Hız:                  75 mph / 120 kph

Direksiyon:                         dört tekerlekten kablolu direksiyon

Dönüş Yarıçapı:                 19 ft / 6,0 m

Sürücü Konumu:                İleri Kabin


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkinci Elde 30 Gün İade FırsatıÖnceki Haber

İkinci Elde 30 Gün İade Fırsatı

Mercedes-Benz Otobüslerin “Bağlanabilirlik” Testleri Türkiye’deSonraki Haber

Mercedes-Benz Otobüslerin “Bağlanabilirl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar