darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Pirelli P7 Corsa Classic D3B Lastikler İlk Kez Costa Smeralda Rallisinde Kullanıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pirelli P7 Corsa Classic D3B Lastikler İlk Kez Costa Smeralda Rallisinde Kullanıldı
Abone ol
Pirelli, Costa Smeralda Uluslararası Tarihi Otomobiller Rallisi sırasında A Grubu otomobiller (1990’a kadar üretilen) kategorisi için geliştirdiği klasik serisinin en yeni lastiği olan P7 Corsa D3B’yi 235 40/17 ebadıyla tanıttı.

Bu yeni kuru asfalt lastiği, aşınmayı azaltmak için optimize edilen sert bir hamurla tamamen revize edilmiş bir konstrüksiyonu bir araya getiriyor. Pirelli mühendislerinin özel olarak geliştirdiği bu konstrüksiyon, bu otomobillerin belirgin niteliği olan düşük süspansiyonu mükemmel bir şekilde bütünlerken genellikle sert olabilen sürüşü optimize ediyor. Bu tasarım sonuçta sürüşü iyileştirmenin yanı sıra güvenliği artırıyor ve genel olarak performansı yükseltiyor.

Türkiye’de ‘Şampiyonların Fabrikası’ olarak bilinen İzmit Fabrikası’nda üretilenP7 Corsa D3B, P7 Classic yelpazesindeki diğer tüm lastikler gibi beyaz Pirelli logosu ve döneme ait işaretlerle geçmişe saygı duruşunda bulunuyor.

Başarılı kariyerinin büyük kısmını Pirelli ile yaşayan iki kez dünya şampiyonu ve yeni lastiğin ‘manevi babalarından’ biri olan Miki Biasion da Porto Cervo servis parkında gerçekleştirilen lansman etkinliğinde hazır bulundu.

Pirelli Ralli Etkinlikleri Müdürü Terenzio Testoni şu açıklamayı yaptı: “Bu yeni lastik, Lancia Delta gibi ralli tarihini şekillendiren otomobiller için yaratıldı. P7 Corsa Classic D3B, kullanan ekiplerin daima çok beğendiği sert hamurlu asfalt lastikleri yelpazemizde bir evrimi temsil ediyor. Tarihi ralli otomobillerine en son teknolojiyi getiren bu yeni lastik, dünya çapındaki etkinliklerde edindiğimiz deneyimin ürünü olarak performansı ve güvenliği artırıyor.”

Çok farklı koşullarda ve zeminlerde iyi çalışacak şekilde tasarlanan P7 Corsa Classic serisi, tarihi ralli pilotlarının yanı sıra klasik ralli otomobili koleksiyoncularının da taleplerini karşılayan yenilikçi teknolojiler sunmak için geliştirildi.

Yeni D3B sert lastik, çok aşındırıcı asfalta sahip ve sıcaklığı 25 dereceyi aşan 20 kilometre veya daha uzun etaplar için tasarlandı. Bu sayede 10 - 30 derece arası ortam sıcaklıklarında normal asfalt zemin için sunulan orta hamurlu P7 Corsa Classic D5’in yanında konumlanıyor. Ayrıca, 0-15 derece arası ortam sıcaklıklarında düzgün asfalt için sunulan yumuşak hamurlu P7 Corsa Classic D7 de bulunuyor. Son olarak, ıslak ya da ıslak-nemli karışımı zeminler için de P7 Corsa Classic W7 sunuluyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Magdeburger Sigorta ve OtoKonfor El SıkıştıÖnceki Haber

Magdeburger Sigorta ve OtoKonfor El Sıkı...

TÜV Austria 150. Yaşını ‘Geleceği Yaşayarak’ KutluyorSonraki Haber

TÜV Austria 150. Yaşını ‘Geleceği Yaşaya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar