İstanbul
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Otogar’da Revizyon Çalışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otogar’da Revizyon Çalışması
Abone ol
Muş Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapılacak onarım çalışmaları kapsamında yıkıma başladı.

Yeni yolun açılmasıyla birlikte otogar için T-2 belgesinin alınacağı bildirildi. Yıkım çalışmalarının yerinde takip eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. yıkım çalışmalarını tuvaletlerin olduğu yerde başlattıklarını dile getiren Başkan Dede, burayı yıkım otogara giriş yolu yapacaklarını ifade etti. Otogarın giriş ve çıkışlarının ayrı olmamasının sıkıntı oluşturduğunu vurgulayan Dede; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından birkaç uyarıldık, hatta bazı yıllarda ceza da verildi. Otogarın T-2 belgesi yoktu ve böyle olunca da sıkıntı yaşıyorduk. Bu belgeyi almak için otogarın giriş ve çıkışlarının birbirlerinden ayrı olmasının yansıra, mescit ve emzirme odalarının da olması gerekiyordu. Bir süre önce buraya camii yaptık ve mescit sorununu çözdük. Daha sonra emzirme odası yaptık. Şimdi de otobüslerin girişi için yeni yol yapıyoruz. Bu yolu yapmak için tuvaletlerin olduğu yıkmak zorundaydı. Bugün yıkım çalışmasına başladık. Çalışmaları 10 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çalışmalar 10 günde tamamlanacak

Yıkım çalışmaları esnasında otogardaki dükkanları yıkmayı da hedeflediklerini dile getiren Dede, esnafların birbirleriyle anlaşamamalarından dolayı bundan vazgeçtiklerini belirtti. Dede; “Biz otogardaki otobüs firmaları ve esnaflar ayrı ayrı toplantılar düzenledik. Burayı 2 katlı yapmayı düşünüyorduk. Ayrıca mevcut dükkanları yıkıp, yerlerine yenilerini yapacaktı. Bu dükkanları da yine mevcut esnafa verecektik. Burada toplantı yaptık ama esnaflar anlaşamadılar. Burada 3-5 esnaf anlaşamıyorsa, bizim yapacak bir şeyimiz yok. Biz de T-2 belgesini almak için çalışma başlattık. Onarım çalışmaları kapsamında peronları onaracağız. Bunun yanı sıra otogarın dış cephesini boyatacağız” diye konuştu.

Yeni otogar yapımı için daha önce çalışma yaptıklarını dile getiren Dede şöyle konuştu; “Jandarma Komutanlığı mevkiinde hazineden arsa tahsis edildi. Burada yeni otogar yapacaktık ama bütçemiz buna yeterli gelmedi. Mevcut otogarda bu yıl onarım çalışması yapacağız. Yeni için de kısa bir süre sonra temel atacağız. İleriki zamanlarda da yeni otogar için çalışma yapılacaktır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akıllı Trafik SistemiÖnceki Haber

Akıllı Trafik Sistemi

Güçlendikçe Geleceğe Daha Umutlu BakıyoruzSonraki Haber

Güçlendikçe Geleceğe Daha Umutlu Bakıyor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar