darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Metro İstanbul Dünya Toplu Taşıma Sektörüne Ev Sahipliği Yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metro İstanbul Dünya Toplu Taşıma Sektörüne Ev Sahipliği Yapacak
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “Avrasya Bölgesinde Pandemi Sonrası Mali, İş ve İşletme Sürekliliği” teması ile düzenlenen UITP Türkiye Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul’un Genel Müdürü Özgür Soy ve UITP Pazarlama, Üyelik ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek olan UITP Türkiye Konferansı’na yönelik iş birliği anlaşması imzaladı. Konferans, Metro İstanbul’un ev sahipliğinde 15 Haziran’da “Avrasya Bölgesinde Pandemi Sonrası Mali, İş ve İşletme Sürekliliği” temasıyla düzenlenecek.

Farklı ülkelerden konusunda uzman konuşmacıların deneyimlerini paylaşacağı konferans, toplu taşımanın bugününü ve geleceğini tartışmak, uluslararası sektör liderleri ile bir araya gelmek için eşsiz bir fırsat sunacak.

“Hedefimiz Avrupa’da ilk 3!”

UITP Politika Kurulu’nda Türkiye’deki toplu taşımacılık sektörünü temsil eden Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, son dönemde hızla artan metro yatırımları ile Avrupa’nın en büyük raylı sistem ağlarından birini işlettiklerini ve UITP ile birçok alanda iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Özellikle İBB’nin açıkladığı Sürdürülebilir Ulaşım Master Planı ve İklim Eylem Planı’nın UITP’nin vizyonu ile birebir örtüştüğünü belirten Genel Müdür Soy, “İstanbul dünyanın en büyük toplu taşıma sistemlerine sahip şehirlerinden biri. Bütün metropollerin sorunları ve gündemleri birbirine çok benzer. Raylı sistem işletmecileri arasında bilgi paylaşımının ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde bizzat tecrübe ettik. UITP, işletmeciler arasında iletişimi sağlamak için dünyadaki en önemli platform. Bu nedenle UITP ile iş birliğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Son iki yılda ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik darboğaza rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Özgür Soy, “Ekim 2020’de M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Ocak 2021’de ise T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’nı kullanıma açtık. Ardından 2021’in Mayıs ayında da M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Masko ve Bahariye istasyonlarını İstanbulluların hizmetine sunduk. Yine bu süreçte F4 Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ve M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı için yatırımlarımızı tamamladık, yakın zamanda da açılışlarını gerçekleştireceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Pelin Alpkökin’in liderliğinde büyük ve heyecanlı bir ekip olarak çok kısa bir süre içerisinde Avrupa’nın ilk 3 raylı sistem işletmecisinden biri olmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Sektör temsilcileri çözüm yollarını konuşacak

Metro İstanbul’un UITP’nin güçlü paydaşlarından ve uluslararası sektörün önemli oyuncularından biri olduğunu belirten UITP Pazarlama, Üyelik ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz ise İstanbul’da düzenlenecek konferansta sektörün son dönemde yaşadığı problemlerin ve bunlara ilişkin çözüm yollarının konuşulacağının altını çizdi.

UITP Genel Sekreteri Mohamed Mezghani’nin açılış konuşmasını yapacağı konferansta pandemi sonrası dönemde toplu ulaşım, toplu taşımacılıkta finansman kaynakları, sürdürülebilir ulaşım için inovasyon, yasal, kurumsal ve idari yapılanma konularının ele alınacak. Konferansa Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden de merkezi idareler, yerel yönetimler, toplu taşımacılık işletmecileri, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlar katılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nissan'ı Şimdi Al 6 Ay Sonra ÖdeÖnceki Haber

Nissan'ı Şimdi Al 6 Ay Sonra Öde

Turpak EPDK Düzenlemelerine HazırSonraki Haber

Turpak EPDK Düzenlemelerine Hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar