darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3288
EURO35.1307
ALTIN2299.0

MAN TGX Individual Lion S, FERNFAHRER’in Kabin Karşılaştırma Testinde Birinci Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAN TGX Individual Lion S, FERNFAHRER’in Kabin Karşılaştırma Testinde Birinci Oldu
Abone ol
MAN TGX Individual Lion S, Ticaret Dergisi FERNFAHRER’in yeni kabin karşılaştırma testinde birinci oldu. Depolama alanı, koltuklar, direksiyon, güvenlik ve rahatlık gibi sayısız kriteri değerlendiren editörler, kararlarında; MAN’ın ferah orta alanı ve arka alanı ile çok işlevli kontrol ünitesi gibi ayrışan unsurlarına vurgu yaptılar. Editörler ayrıca, MAN sürücü kabininin, "Gelenekselin ve modernin akıllıca bileşimi" ve "Çok özel bir cazibeye sahip" olduğunu kaydettiler.

MAN Truck & Bus SE Satış ve Müşteri Çözümlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Friedrich Baumann, birincilikle ilgili olarak; "Ticaret dergisi FERNFAHRER tarafından yapılan sürücü kabini karşılaştırma testinde MAN TGX Individual Lion S’in birinciliği almasından çok memnun olduk. Odak noktamız, her zaman sürücülerin işlerinde kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak üzerinedir ki bu hepimiz için çok önemli. Bu nedenle yeni kamyon neslini geliştirirken hep onların araçları kullanırken ki tecrübelerini sorduk ve bu tecrübeleri yeni nesil kamyonlara aktardık" dedi.          

Ticaret dergisi FERNFAHRER, kabin rahatlığı ve sürücü dostu olma özelliklerine göre, dört uzun mesafe aracını test etti. Editörler, MAN’ın en geniş uzun-mesafe kabininin yanı sıra, pazardaki üç rakibini, en gelişmiş ekipmanlarıyla DAF, Mercedes ve Scania’yı karşılaştırdılar. MAN, yarışa en üst modeli MAN TGX-18.640 (640 hp) Individual Lion S ile katıldı. FERNFAHRER’in, Ekim 2022 sayısında yer alan test sonuçlarına göre; MAN, belirli kriterlerde verilen maksimum 500 puan üzerinden, kazandığı 460.5 puan ile ilk sırayı aldı.         

Araçları test eden editörler, kararlarında; "Gerçek boyut, yalnızca aracın önden arkaya doğru kaç santimetre olduğu veya kabinin iç hacmi ile ölçülmez. Aracın sunduğu kullanım kalitesi, iç tasarımın tutarlılığı ve sürüş rahatlığının yanı sıra günümüzün geniş güvenlik ve yardım sistemleri yelpazesi de önemli. Tüm bunlar, her şeyin mümkün olduğunca iç içe geçmesini gerektiren kapsamlı bir kamyon iç mekânı anlamına gelmektedir" diye yazdılar.

Kararında “Burada, geniş ve yüksek GX kabini ile MAN TGX Individual Lion S, yarışan araçlar arasında en ikna edici olanıydı” diyen Jüri, yeni MAN kamyon neslinin cazibesini övdü. Test modelinin en üst seviyedeki donanım özelliklerine dikkat çeken jüri, MAN için "Baştan sona bir göz ziyafeti" ifadesini kullandı. Diğer özelliklerin yanı sıra, araca kolayca girebilme özelliği ve çeşitli depolama alanları olan iç mekânın da vurgulandığı kararda, kabin orta alanı ve üzerindeki boşluğun çok ferah olduğu kaydedildi. MAN TGX Individual Lion S ayrıca, arka duvar modülü, yaklaşık 470 litrelik kapasitesi ve sabit mikrodalga ve kahve makinesi seti ile de jüriyi etkiledi. Araçları test eden jüri, MAN’ın sahip olduğu iki 230 V soketten de övgüyle söz ederken, değerlendirmelerinde; uyuma alanında alışılmış konfor uygulamaları ile yataktan yerleşik bilgisayar fonksiyonlarını da kontrol etmeye imkân veren kontrol modülüne de vurgu yaptılar. Sürücü kapısının alt kısmında yer alan dört düğmeli ekstra bar ve MAN TGX park ettiğinde tamamen yatay duruma gelene kadar yükseltilebilen direksiyon da olumlu özellikler arasına yer aldı. Bununla birlikte dijital ve analog fonksiyonların sezgisel çalışması da test uzmanlarının övgüsünü kazandı.

Böylece MAN TGX Individual Lion S, çok geniş kabinlerin testinde, genel sıralamada topladığı puanlarla öne geçerek, birinci oldu. Uzman editörler testlerin ardından kararlarında; "MAN, TGX ile, gelenekselin ve modernin dikkatlice, akıllıca kaynaştırılmasının çok özel bir cazibe doğurabileceğini göstermiştir." bilgisine yer verdiler.            

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Daimler Truck, Gelecek Vizyonunu 2022 IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda TanıtıyorÖnceki Haber

Daimler Truck, Gelecek Vizyonunu 2022 IA...

Danimarkali Lojistik Devinden Türkiye YatirimiSonraki Haber

Danimarkali Lojistik Devinden Türkiye Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar