İstanbul
DOLAR32.3817
EURO34.7913
ALTIN2439.4

MAN, Başarıyla Dolu Bir Yılı Geride Bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAN, Başarıyla Dolu Bir Yılı Geride Bıraktı
Abone ol
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’nin geleneksel Yıllık Değerlendirme Toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, Hafif Ticari Araçlar ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay katıldı. Toplantıda, sektör ve şirket bazında 2023 yılına dair değerlendirmeler ve 2024’e ilişkin öngörüler paylaşıldı.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, 2023 satış adetleri ve stratejileri ile 2024 hedefleri hakkında şunları söyledi:
 

NEOPLAN Tourliner 20 yaşında 
“Seyahat otobüsleri arasında sınıfının öncü modeli olan Tourliner yolcu otobüsü, 20 yıl önce NEOPLAN markası altında yeni bir başlangıç sınıfı yolcu otobüsü olarak piyasaya sürüldü. Tourliner, NEOPLAN ve MAN ortak teknoloji platformu üzerine inşa edilen ilk NEOPLAN yolcu otobüsü oldu ve bugün ikinci nesli ile gerek Avrupa’da gerekse Türkiye yollarında kendisine sağlam bir yer edinmiş durumda. 


NEOPLAN Tourliner, ilk günlerinde olduğu gibi bugün de sektörde çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Tourliner; Starliner, Cityliner, Skyliner ile birlikte NEOPLAN’ın model yelpazesini tamamlıyor ve standart yolcu otobüsü segmentini genişletiyor. NEOPLAN'a özgü ve markayı tanımlayan Sharp Cut tasarımı ve diğer birçok özellik, aracın ikinci neslinin özünde de görülebiliyor. Özellikle net ve hassas hatlara sahip optimize edilmiş Sharp Cut karoser tasarımı, adeta yeni görsel standartlar belirliyor. Araç, yaklaşık yüzde 20'lik iyileştirmeler sağlayacak şekilde yenilenen aerodinamik tasarımı sayesinde, rüzgâr tünelinde son derece düşük sürtünme ve referans değerleri elde ediyor. 20 yıla uzanan tarihi ile Tourliner, 2003 yılında yeni Tourliner ile başarılı şekilde başlatılan bir geleneğin devamı olarak Ankara'daki modern MAN otobüs fabrikasında üretiliyor.

MAN’ın elektrikli şehir içi otobüsü Lion's City 10 E, 
başarısını ‘Sürdürülebilir Otobüs Ödülü’ ile taçlandırdı. 

Şehir içi ulaşımının gözdesi olarak, sınıfında en yeni tasarıma sahip olan, ‘iF International Forum Gold Award 2020’ ve ‘Bus of the Year 2023’ ödüllerinin sahibi MAN Lion’s City, bu sene de Elektrikli 10 metre versiyonu ile büyük başarı yakaladı. MAN Lion's City 10 E, uluslararası ticari araç gazetecilerinden oluşan jüri tarafından ‘Kentsel araç’ kategorisinde ‘2024 Yılı Sürdürülebilir Otobüsü’ ödülünü aldı. Yıllardır sürekli geliştirilen ve iyileştirilen sıfır emisyonlu araçlara odaklanan MAN'ın eMobilite alanındaki öncülüğünün bir göstergesi olan MAN Lion's City 10 E, tamamen elektrikli olmasının yanında özellikle verimliliği, çevre dostu olması ve kompakt boyutları ile büyük ilgi çekti. Uluslararası jüri, bu yıl 6’ncı kez verilen ‘Sürdürülebilir Otobüs Ödülü’ (Sby) kapsamında, Avrupa pazarındaki en yenilikçi ve sürdürülebilir otobüsleri ödüllendirdi. Düzenli sefer, servis, şehirlerarası ve tur otobüslerini sürdürülebilirlik konusunda değerlendirip takdir eden ilk ve tek Avrupa ödülü olan ‘Sürdürülebilir Otobüs Ödülü’nde’ MAN Lion's City 10 E; sahip olduğu üstün özellikleri ile "Kentsel araç" kategorisinde rakiplerini geride bırakarak, ödülün sahibi oldu. 

MAN Lion's City 10 E, sekiz Avrupa ülkesini temsil eden ticari basın jürisi tarafından takdim edilen ödülü, sahip olduğu bir dizi üstün nitelikten dolayı kazandı. Tamamen elektrikli şehir içi otobüs olarak, 80 kişiye kadar çok iyi bir yolcu kapasitesiyle önemli bir pazar segmentine hitap eden MAN Lion's City 10 E, düşük ağırlığı ve 10,5 metrelik uzunluğunun sağladığı iyi manevra kabiliyeti ile öne çıktı. Kompakt boyutları ve 17,2 metrelik rekor dönüş çapıyla dar şehir içi ve kalabalık kentsel alanlarda kullanım için tasarlanan Lion's City 10 E, MAN eBus ailesindeki diğer tüm modeller gibi, maksimum 240 kW güce sahip bir merkezi elektrik motoruyla çalışıyor. Jüriye göre; motorun kendi bünyesinde geliştirilmesi, MAN'ı pek çok rakibin ağırlıklı olarak üçüncü parti bileşenlere güvendiği eBus pazarında farklı kılıyor. Motorun şirket bünyesinde geliştirilmesi, sadece otobüsün performansına katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda MAN'ın elektrikli otobüs teknolojisi alanında öncü olma kararlılığının da altını çiziyor. Bu da Lion's City 10 E'yi çevreye duyarlı yerel ulaşım işletmecileri için çekici kılıyor ve araç, ‘Sürdürülebilir Otobüs Ödülü’nü fazlasıyla hak ediyor.
Şehir içi otobüs satışlarında başarılara imza attık

MAN Lion’s City, üstün nitelikleri ile ülkemizin önemli büyükşehir belediyelerinde şehir içi ulaşımda görev alarak, halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. 2022 yılından itibaren şehir içi otobüslerinin satışlarında büyük başarılara imza attık. 2023 yılında 50 adet belediye otobüsü satışı ile belediye otobüsü pazarında yaklaşık yüzde 8’lik pazar payına ulaştık. 
Lion’s City E için Türkiye’de önemli büyükşehir belediyelerimizle iş birliği yapmayı hedefliyoruz 
Sıfır emisyon ve etkileyici menzili ile çevre dostu motora sahip olan Lion’s City E otobüsleri, bugüne kadar toplam 1000 adedin üzerinde satış ile Avrupa pazarında %13 ile ikinci sırada. Lion’s City E için Türkiye’de de, ilerleyen süreçte önde gelen büyükşehir belediyelerimizle iş birliği yapmayı hedefliyoruz. 

Lion’s Coach 2023’te de seçkin firmaların 
öncelikli tercihi oldu ve yüzde 22 Pazar payına ulaştı

Seyahat otobüsü firmaları, bu yıl özellikle ilk 8 ayda verimli bir sezon geçirdiler. Otobüs ile seyahat eden yolcu sayısında ve bilet fiyatlarında artış yaşandı. Yaşanan bu artış etkisini, yeni yatırım talebi olarak gösterdi. Türkiye seyahat otobüsü pazarı, 2022 senesine (580) göre yaklaşık yüzde 75 büyüyerek, 1.000 adedin üzerinde bir büyüklüğe ulaştı.
Firmalar yatırımlarını hız verirken, yaşam boyu ürün maliyeti ve stoklarda araç bulunması daha da önem kazandı. Uzun bakım aralıkları ve düşük yakıt tüketimi ile MAN, bu yıl da firmalarının gözdesi olmaya devam ettirdi ve önceki yıllarda ulaştığı başarısını 2023’te de katlayarak sürdürdü. Tasarım, konfor, ekonomi ve güvenlik alanlarındaki 40’tan fazla özelliği ile sektörde fark yaratan Lion’s Coach, üstün nitelikleri ile 2023’te de yolcular ve yoldaki diğer kullanıcılar için standartları yeniden belirlemeye devam etti. Sadece bu özellikler ile değil, uygun fiyat ve ürün bulunabilirliği ile de sektörün seçkin firmalarının tercihi oldu. Ankara, İstanbul, İzmir’in yanı sıra Antalya’dan Samsun’a, Sakarya’dan Muş’a, Bursa, Eskişehir, Konya, Çankırı, Çorum, Kayseri, Aksaray gibi birçok ildeki seçkin firmaların filolarında yer aldık. 2023 yılında 220 adedin üzerinde seyahat otobüsü satışı ile kendi rekorumuzu kırarak yüzde 22’nin üzerinde pazar payına ulaştık. Ayrıca 23 adet şehir içi otobüs satışı gerçekleştirdi. 

2024 yılında da başarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz
Pazarda bugüne kadar sürdürdüğümüz başarımızı, önümüzdeki yılda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Beklentimiz; 2024 yılında seyahat otobüsü firmalarının yatırımlarına, temkinli ve çok daha detaylı hesaplar yaparak devam edecekleri yönünde. 2024 yılında da bu sene olduğu gibi, sadece fiyat ve kalite değil, stoklarda otobüs bulunmasının da önemli olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Otomotiv sektöründeki farklı üretim darboğazlarına rağmen MAN, bu global krizde otobüs grubunda iyi planlama ile en az üretim sorunu ile 2022 ve 2023 yıllarını tamamladı. Bu başarımızı, 2024 yılında da devam ettirmeyi hedefliyoruz.”
 

MAN, üst üste 3’üncü kez aldığı n‘Market of the Year’ ödülü ile 2023 yılında pazardaki iddiasını gösterdi

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, 2023 satış stratejileri ile 2024 hedefleri hakkında şunları söyledi:

“2022 yılı son 10 yılın en yüksek ikinci pazarı olmuştu. 2023 yılı ise ilk 10 aylık verileriyle 2022 yılını neredeyse yakalamış durumda. 2023 yılı Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı etkilerinin artık etkisini yitirdiği bir yıl olmasına rağmen henüz yılın ilk aylarında yaşanan büyük deprem felaketi, Mayıs ayı seçimleri öncesindeki belirsizlik durumu, yüksek enflasyonu düşürme amaçlı parasal sıkılaştırma ve kredi sınırlama politikaları gibi faktörler pazarı zorlayan etkenler oldu. Tüm bunlara rağmenistikrarın devam etmesi ile özellikle müşteri talebinin hala yüksek olduğu yılın ilk yarısında pazar büyük bir büyüme gösterdi. Ancak sonrasında piyasada kredilerin adeta kullanılamaz duruma gelmesi, müşteri talebi olmasına rağmen pazarın bir miktar geriye gitmesine sebep oldu. Yine de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25’lik büyüme dikkat çekici. Yıl sonu itibariyle sürecin daha stabil hale geleceğini, arz ve talep dengesinin bulunacağını öngörüyoruz. Bu çerçevede MAN olarak, istikrarlı üretim ve satış planlamamızla birlikte 2023 yılını satış adetlerimizi artırarak kapatmayı hedefliyoruz.  

Satış ve Servis ağımızı genişlettik

MAN olarak, 2022 ve 2023 yıllarında satış ve servis ağımıza yeni noktalar ekleyerek, müşteri memnuniyetimizi artırmak adına önemli adımlar attık. Kocaeli, Kayseri ve Antalya’da yeni satış ve servis noktalarımızı bünyemize kattık.

İş Ortağımız olarak gördüğümüz değerli müşterilerimiz için, bu dönemde hazırlamış olduğumuz zengin içerik ve uygun maliyetli Bakım Paketi kampanyamız ile sadece satış anında değil, sürecin tamamında onlarla birlikte olduğumuzu bir kez daha hissettirdik.

Büyük deprem felaketinde depremzedelerin yanında olduk

2023 yılının ikinci ayında yaşanan büyük deprem felaketleri sonrasında ilk günden itibaren MAN olarak bölgedeki tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştık. Acil ihtiyaçlar doğrultusunda araç ve otobüslerimizle bölgeye erzak, giyim ve maddi yardımlar yaptık. Bunun yanında depremden en fazla hasar gören illerden Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Malatya belediyelerine 5 adet yangın söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları için özel donanımlı itfaiye araçları hibe ettik. MAN Truck & Bus SE olarak teslim edilen özel donanımlı 5 aracı da kapsayan, çadır, jeneratör ve gerekli diğer ekipmanların alımında kullanılmak üzere 1 milyon Euro bağışta bulunarak, her zaman bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğumuzu göstermeye çalıştık. Bununla birlikte MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, gerek bölgedeki enkazlarda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında görev alan, gerekse de bölgeye görevli taşıyan ya da afetzedelerin tahliyesinde görev alan MAN marka kamyon, çekici ve otobüslerin hizmetlerini aralıksız sürdürebilmeleri için 7/24 ücretsiz ve yerinde bakım & onarım desteği sağladık.

MAN Trucknology Festival’de tüm dünyadan üstyapıcı ve müşterilerle bir araya geldik

6-8 Temmuz tarihleri arasında 3 gün boyunca Münih’teki MAN Truck Forum’da gerçekleştirilen MAN Trucknology Festival’de, 200’den fazla araç ile MAN ve tüm sektörden üstyapıcılar uzmanlıklarını sergiledi. Dünyanın dört bir yanından 7.000’in üzerinde ziyaretçinin katıldığı MAN Trucknology Festival’e yetkili bayi satış ekiplerimizle birlikte katılım sağladık. Uzmanlarından araçlar ve üstyapılarla ilgili bilgileri yerinde alarak, müşteri ve iş ortaklarımızla bu coşkuyu yaşama fırsatı bulduk.

Üst üste 3. kez ‘Market of the Year’ ödülünü aldık

Her yıl dünya çapında en iyi performansı sergileyen ülkeye verilen ‘Market of the Year’ ödülünü MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak üst üste 3’üncü kez alarak şampiyon ceketimizi 3’ledik. Bu muhteşem performansı, asıl sahipleri olan tüm MAN ailesi ile yetkili satış ve servis ekiplerimizin katılımıyla birlikte Temmuz ayında Sapanca’da harika bir organizasyonla kutladık. 2023 yılında da tüm değerli iş ortaklarımız ve saygıdeğer müşterilerimiz için tüm zorlukların geride bırakarak en iyi performansımızı bir kez daha sergileyeceğimize ve bir rekora daha imza atarak ‘Market of the Year’ ödülünü üst üste 4’üncü kez Türkiye’ye kazandıracağımıza inanıyoruz.

MAN eTruck Deneyim Günleri: Tam bir başarı

100 Milyon Euro Ar-Ge yatırımı ile geliştirilmiş ve seri üretimine 2024 yılında başlanacak olan MAN eTruck'ın satış lansmanı için, EU27 pazarlarının satış ekipleri yeni ürüne ve yeni tahrik teknolojisine hazırlanmak üzere Ekim ayında Münih'te bir araya geldi.Tek şarj ile 600-800 Km arası menzile ulaşabilen yeni elektrikli aracımız, hızlı şarj olma yeteneği ile etkinlikte hem fark yarattı, hem de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 27 Ekim’e kadar farklı ülkelerden 1.200 satış elemanı ile birlikte Münih’te ilk gün satış, danışmanlık, şarj ve hizmetler ile ekosistem üzerine atölye çalışmaları yaparken, ikinci gün eTruck, Battery ve Marketplace ile devam ettik. Ayrıca eTGX / eTGS'yi, MAN test pistinde sürme fırsatı bulduk. Bu müthiş deneyimi şimdiden yaşayabilmek ve MAN’ın eTruck uzmanlarından tüm sorularımızın yanıtlarını alabilmek ve tartışabilmek, bizler için çok değerli bir fırsattı.

2023 yılını yeni bir ödül ile kapatıyoruz

MAN olarak otonom sürüş projelerimizle ‘Kamyon İnovasyon Ödülü 2024’ü kazandık. MAN Truck & Bus, otonom sürüş alanındaki araştırma ve geliştirme projeleri ANITA ve ATLAS-L4 ile ‘Truck Innovation Award 2024 - Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi, projelerle ilgili değerlendirmesinde ‘MAN projeleri, otonom kamyonların lojistiği daha güvenli ve daha verimli hale getirebileceğini kanıtlıyor’ övgüsünü yaptı.

MAN’ın ödüle layık görülen ANITA Projesi; yükleri karayolundan demiryoluna aktarırken otonom kamyonlarla yüzde 40'a varan verimlilik avantajı sağlamayı; ATLAS-L4 Projesi ise lojistik merkezleri arasında araçların sürücüsüz ilerlemesiyle, yorgunluk kaynaklı kazaları azaltmayı ve nakliye süreçlerini optimize etmeyi öngörüyor.

2024 yılı zor bir yıl olacağa benziyor

2024 yılı da yine bir önemli seçim sürecinin yaşanacağı bir yıl olacak. O nedenle özellikle ilk çeyrekte bu belirsiz sürecin etkileri hissedilecektir. 2023 yılı geçen yıla göre pazarın büyüdüğü bir yıl olurken, 2024 yılında ise bu yıla göre büyümenin yavaşlayacağını öngörüyoruz.

Bunun yanında inşaat kamyonu segmentinde ise 2023 son çeyreğinde başlayan hareketlenmenin 2024 yılında artarak devam etmesini bekliyoruz.”

MAN TGE’ler 2023 yılında hem bireysel
hem de filolar için karlı bir yatırım aracı oldu

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Ticari Araçlar (HTA) ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay, 2023 satışları ve 2024’e ilişkin beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. MAN TGE ile 2023 yılında önemli başarılara ulaştıklarını vurgulayan Kutlubay, şunları söyledi:

“HTA pazarı, ilk 3 çeyrekte yüzde 60’lık bir artış yakaladı”

“2023 yılı içinden geçtiğimiz zorlu süreçler nedeniyle hepimiz için zor bir yıl oldu. Türkiye hafif ticari araç sektörü bazında 2023 yılına baktığımızda, öngörülmesi ve planlanması çok zor bir yılı geride bıraktık. 2023, olumlu rüzgarların estiği bir yıl olarak başladı. 2022 yılından bu yana kısıtlı araç arzı nedeniyle ertelenmiş olan araç taleplerine, düşük faizli kredi olanlarının ve enflasyonist baskıların eklenmesi ile pazar önemli bir artış ivmesi yakaladı. Buna bağlı olarak, yılın ilk 3 çeyreğinde hafif ticari araç pazarı bir önceki dönemle kıyaslandığında, çok büyük bir gelişim gösterdi ve yaklaşık yüzde 60 oranında bir artış yakaladı.

Artan faiz ve kısıtlı kredi imkânı düşüşe yol açtı

İkinci el pazarında, yılın ilk 9 ayında yakalanan bu olumlu hava, yılın son çeyreğinde yerini durağan bir seyre, hatta düşüşe bıraktı. Ekonomi yönetiminin, enflasyonu kontrol altına alabilmek için yıl içinde düzenli olarak faiz artışına gitmesi, yine bunun yanında kredi olanaklarının ciddi anlamda kısıtlanması 3’üncü çeyreğin sonunda başlayan ve son çeyrekte de kendisini net bir şekilde hissettiren bir talep düşüşünü beraberinde getirdi. İkinci el pazarı, ekonomide yaşanan bu gelişmelerle birlikte yılı da düşüşle tamamladı.

2023’te ürün portföyümüze önemli araç tiplerini ekledik

MAN olarak 2023 yılını değerlendirdiğimizde genel anlamda çok başarılı bir yıl geçirdik. Yıl içinde mutluluk verici pek çok gelişme yaşadık. Öncelikle 2023 yılında ürün portföyümüze önemli araç tiplerini ekledik. Bunların bir kısmı daha önce ürün portföyümüzde yer alan araçlar olurken, bir kısmı da portföyümüze ilk kez eklenen araç tiplerinden oluştu.

Bu yıl ürün portföyümüze, panelvan ürün grubunda sunduğumuz 4X4 çekiş sistemini, şasi kamyonetlerde de sunar hale geldik. Bunun yanında, 9+1’den 15+1 koltuk sayısına sahip önden çekişli 177 hp minibüs tipi araçlar da portföyümüze eklendi. Ayrıca pandemi döneminde üretimi ertelenen, tedarik nedeni ile aksamalar yaşadığımız, ekstra uzun şasi, arkadan itişli, süper tek teker, 163hp, yeni tip Euro6e motor tipinde 16+1 ve 19+1 koltuklu minibüslerimizi de müşterilerimizin kullanımına sunduk.

Yeni partnerlerimiz gücümüze önemli bir güç kattı

2023 yılı içerisinde araç satmanın yanında, aynı zamanda etki ve hizmet alanımızı genişletme noktasında da önemli adımlar attık. Özellikle geçen yıl başlayan satış ve servis ağımıza yeni partnerlerin eklenmesi süreci, 2023 yılında da hız kaybetmeden devam etti. Yeni bayi ve servisler ile satış ve servis altyapımızı daha da genişlettik, güçlendirdik.

Özellikle de hafif ticari araçlar açısından değerlendirildiğinde önemli bir pazar olmasının yanında, aynı zamanda yoğun araç trafiği açısından kritik öneme sahip geçiş noktaları olan Kocaeli, Kayseri ve Antalya’da aramıza yeni iş ortaklarımız katıldı. Bu katılımlar, bu bölgelerde gücümüze çok önemli bir güç kattı. Bu sayede söz konusu bölgelerde önemli projelere imza atarak, yüksek oranda müşteri memnuniyetine ulaştık. 2024 yılında da yine yeni katılımlarla ülkemiz genelindeki etkinliğimizi daha da genişletmeyi ve müşterilerimiz için daha geniş bir alanda ulaşılabilir olmayı hedefliyoruz.

Filolar için de TGE tercih sebebi oldu

2023 yılı, TGE aracımız açısından çok olumlu geçti. Önceki yıllarda gerek araç adedimizin kısıtlı olması, gerekse de piyasada yeni bir oyuncu olmanın getirdiği nispeten sınırlı bilinilirlik nedeniyle filo alımlarında TGE, çok beğenilmesine rağmen sınırlı miktarda tercih ediliyordu. Bu yıl ise, özellikle hafif ticari araçlar açısından değerlendirildiğinde çok önemli pazar ve bunun yanında, yine araç trafiği kritik öneme sahip geçiş noktaları olan İstanbul, Bursa, Ankara ve Antalya gibi önemli pazarlarda müşterilerimize yaptığımız adetli satışlarla, MAN TGE’yi yeni bir seviyeye taşıdık. Özellikle de önemli filo satışları ile MAN TGE’nin hem bireysel kullanım, hem de filolar için cazip ve karlı bir yatırım aracı olduğunu kanıtladık. Bundan sonra da en büyük amacımız; yeni müşterileri ürünlerimizle tanıştırmak ve onların da şu anki müşterilerimizin aldığı yüksek kalitede servis ve satış hizmetimizi deneyimlemelerini sağlamak olacak.

2024 yerel seçimler nedeniyle öngörülmesi zor bir yıl olacak

MAN Ailesi olarak, yaşanan zorluklara rağmen başarıyla geçirdiğimiz bir yılın ardından artık yeni bir yıla hazırlanıyoruz. 2024 ülkemiz için yerel seçimlerin yapılacağı önemli bir yıl olacak. Her seçim döneminde olduğu gibi, bu dönemde de yine seçim süreci ve uygulanacak politikalar belirleyici olacak. 2023 yılı hafif ticari araç pazarının bir önceki yıla oranla ciddi artış gösterdiği bir yıl oldu. 2024 senesinin 2023 yılına oranla daha zor bir yıl olacağını düşünüyor ve stratejilerimizi bu şekilde oluşturuyoruz.

2024 yılında da tüm paydaşlarımıza ve lojistik sektörüne elimizden gelen en iyi ve en üst seviye hizmeti vermeye devam edeceğiz.

2024 yılının, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Çalışanlarımız, paydaşlarımız ve müşterilerimiz için de beklentilerinin gerçekleştiği güzel bir yıl olmasını diliyoruz.”

MAN Müşteri Hizmetleri 2023 yılında da
yeni yatırımlar ile servis ağını genişletti

 

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, 2023 yılında müşterilerine yönelik yaptıkları çalışmalar ve 2024 yılına ilişkin hedefleri hakkında şunları söyledi:

“Servis ağımızı daha modern tesisler ve ilave noktalarla yaygınlaştırıyoruz”

“MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, kurulduğumuz günden bu yana tüm müşterilerimizi ‘Yaşam Boyu İş Ortağı’ olarak gördük. Bu kapsamda, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız ile müşterilerimize satış sonrasında 7/24 kesintisiz hizmet sunuyoruz. Bir taraftan servis ağımızı daha modern tesisler ve ilave noktalar ile yaygınlaştırmaya devam ederken, diğer taraftan da servislerimizi güncel teknolojik altyapı ile donatarak, müşterilerimize daha etkin hizmet veriyoruz.

2022 yılı sonunda İstanbul Anadolu Yakası ve 2023 yılı hemen başında Antalya ve Kayseri’de ilave servis noktalarını müşterilerimizin hizmetine sunduk. Çorlu, Erzurum ve İzmir’de ise, mevcut tesislerimizi 2023 yılı içerisinde yeni noktalara taşıyacağız. Bu çerçevede Çorlu’da 7.500 m2, Erzurum’da 4.000 m2 ve İzmir’de 2.500 m2 kapalı alan üzerine servis inşaatlarımız devam ediyor. Yıl ortası itibarı ile her iki bölgede de servis faaliyetlerimiz yeni ve daha modern tesislerde devam edecek.

Dijital dönüşüm adımları ile en üst düzeyde hizmet kalitesi sunuyoruz

Yenilediğimiz ve yaygınlaştırdığımız servis noktalarımızın yanı sıra, dijital dönüşüm kapsamında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda dijital dönüşümü başlatarak, müşterilerimize daha hızlı ve etkili bir hizmet sunma yolunda önemli adımlar atıyoruz. MAN şubelerindeki servis danışmanları, teknisyenleri ve ustabaşıları, araçlarla ilgili teknik bilgilere iPad üzerinden anında erişim imkanına kavuşturuyoruz.Bu yenilikçi dijitalleşme projesi sayesinde, servis ekipleri araç bakım ve onarımlarını daha verimli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Global kapsamda yürütülen bu projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri ise, araç onarımlarıyla ilgili detaylı bir araştırma gerektiğinde, canlı olarak MAN Almanya'daki teknik uzmanlarla bağlantı kurulabilme imkanımızın olmasıdır. Bu sayede, en karmaşık sorunlar uzmanların gözetiminde çözümleniyor, onarım hızında önemli bir artış sağlanıyor. Ayrıca, araca takılan özel bir aparat ile tüm bilgiler, çalışanların kullandığı yazılım sistemine anlık olarak aktarılıyor. Bu şekilde servis noktalarında iş akışı daha düzenli hale geliyor. Bu yenilik, verimliliği artırmanın yanında, müşterilerimize daha hızlı hizmet sunma imkanı sağlıyor.

MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Müşteri Hizmetleri’ndeki dijitalleşme projeleri ile sektördeki liderliğini bir kez daha pekiştirirken, aynı zamanda müşterilerine en üst düzeyde hizmet kalitesi sunma misyonunu da güçlendirmeyi sürdürüyor.

MAN Eğitim Akademisi ile eğitimlere devam ediyoruz

MAN kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, attığımız önemli adımlardan bir tanesini de, eğitime yönelik çalışmalarımız oluşturuyor. Şirketimiz, bünyesinde bulunan MAN Eğitim Akademisi, yıllardan beri teknisyenlere yönelik boya-kaportadan şanzımana, motordan fren sistemlerine kadar pek çok başlık altında eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlere ilave olarak, 2023 yılında servis danışmanları ve servis müdürlerine yönelik eğitim programlarını da başlatmış bulunmaktayız. Bu sayede müşteri, teknisyen, servis danışmanı, servis müdür üçgeninde iletişimi hızlandırmayı ve müşterilerimize daha etkin hizmet sunmayı hedefliyoruz.

Bakım paketlerimiz ile müşterilerimizi değişken maliyetlere karşı koruyoruz

Bunlarla birlikte geleneksel olarak, yıllardan beri öncülüğünü yaptığımız kapsamlı bakım paketi hizmetlerimiz ile MAN marka araçların hem en doğru ve en yetkin servis hizmetini almasını sağlıyoruz. Bu sayede de müşterilerimizi değişken maliyetlere karşı koruyoruz. Almanya merkezden aldığımız desteklerle bu hizmetleri müşterilerimize çok uygun fiyatlarla sunuyoruz.

Bakım paketlerimizi genel olarak; Comfort, ComfortPlus ve ComfortSuper olmak üzere üç farklı seçenekte sunuyoruz. Buna ilaveten müşterimize kullanım koşullarına ve araç parkına göre, farklı kombinasyonlarda özel hizmet paketleri veya yerinde hizmet seçenekleri de sunuyoruz. Bu hizmetlerimizi, sadece sıfır araçlar için değil, MAN TopUsed üzerinden satılan ikinci el araçlar için de yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Bu çerçevede çekicilerde yaştan bağımsız 1.100.000 km’ye, şehirlerarası otobüslerde ise yine yaştan bağımsız 2.000.000 km’ye kadar farklı bakım paketi seçenekleriyle müşterilerimize destek oluyor, her daim yanlarında oluyoruz.

2023’te yedek parça ciromuzu € bazında %38 arttırdık

2023 yılında da bir taraftan nihai müşterilere, diğer taraftan ise servislerimize yönelik düzenlemiş olduğumuz kampanyalar ile orijinal yedek parça kullanımını yaygınlaştırmayı hedefledik. Düzenlemiş olduğumuz kampanyalar ile 2023 yılında yedek parça ciromuzu bir önceki yıla oranla € bazında %38 arttırmayı başardık. Yetkili servislerimizde takılan orijinal yedek parçalar 2 yıl garantiye sahip. Böylelikle müşterilerimizin yüksek kaliteli ve daha dayanıklı ürünler ile güvenli sürüşler yapmalarını sağlıyoruz. Merkezden aldığımız desteklerle, müşterilerimize yönelik avantajlı kampanyalarımızı 2024 yılında da sürdüreceğiz.

2024 yılında da yeniliklerimiz devam edecek

Müşterilerimiz ile sürdürülebilir iş modelleri yaratmak, MAN Müşteri Hizmetleri olarak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu çerçevede müşterilerimizin iş modellerini anlamak, onların işlerini basitleştirmek ve ortak kazan-kazan modelleri üretmeyi kendimize hedef seçmiş durumdayız. Dijitalleşen dünyada teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, müşterilerimize daha iyi hizmet verme çabamız da, ‘yaşam boyu iş ortağı’ felsefemiz doğrultusunda, 2024 yılında da yeniliklerimiz devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BSH Türkiye, Servis Lojistik Depolarını Tek Çatı Altında TopladıÖnceki Haber

BSH Türkiye, Servis Lojistik Depolarını...

SATSO’dan Otokar’a 2 Ödül BirdenSonraki Haber

SATSO’dan Otokar’a 2 Ödül Birden

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar