İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

MAN Avrupa'da Elektrikli Otobüs Pazarının Lideri Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAN Avrupa'da Elektrikli Otobüs Pazarının Lideri Oldu
Abone ol
Sürdürülebilir mobiliteye yönelik yatırımlarına devam eden MAN Truck & Bus, elektrikli araçlarda Avrupa pazarının zirvesine yerleşti. Şehir içi elektrikli otobüsü Lion's City E ile birçok Avrupa metropolünde boy gösteren MAN, yaklaşık yüzde 13,3'lük pazar payıyla tüm rakiplerini geride bırakarak, Avrupa'da elektrikli otobüs sınıfının pazar lideri oldu.

MAN Truck & Bus, sürdürülebilir mobilite yatırımlarının başında gelen Lion's City E, çevreci özellikleri ile bugün birçok Avrupa metropolünün vazgeçilmezi konumunda bulunuyor. Yalnızca geçen yıl Avrupa'daki 30 ülkede, toplamda 780 MAN eBus tescil edildi. Son istatistiklere göre, MAN yaklaşık yüzde 13,3'lük pazar payı ile Avrupa elektrikli otobüs pazarının zirvesine yerleşti.

2023 yılında eBus satışlarını bir önceki yıla göre üçe katladı

Ticari araç üreticisi MAN, 2023 yılında eBus satışlarında rakamlarını katlayarak, yoluna devam etti. MAN eBus'ların Avrupa'daki satış rakamları da bunu açıkça gösteriyor. 2022 yılında, toplamda 263 adet eBus satan şirket, 2023 yılında toplam 771 eBus satarak, önemli bir başarıya imza attı. MAN, bu oranla bir önceki yıla göre Lion's City E'nin satış rakamlarını neredeyse üçe katlamış oldu. Genel Avrupa pazarında pazar lideri olmakla kalmayan MAN, aynı zamanda 2023 yılında 245 Lion's City E’nin tescil edildiği Almanya’da, 126 tescilin yapıldığı İsveç’te, 69 tescilin yapıldığı Belçika’da, 26 tescilin yapıldığı Avusturya’da ve 8 tescilin yapıldığı Slovenya’daki ulusal eBus pazarlarında da 1 numara oldu.

Otobüs Satış ve Ürün Müdürü Robert Katzer, "Rakamlar açısından Almanya, İsveç, İspanya, Norveç ve Belçika pazarları yarışı önde götürüyor. 2023 yılında Avrupa'da tescil edilen tüm Lion City E'lerin neredeyse yüzde 80'i bu beş ülkede yollarda olacak. Güvenli, güvenilir ve hepsinden önemlisi sürdürülebilir yerel ulaşım sağlayacak" dedi.

İspanya ve Norveç'teki eBus pazarları 2023’te güçlü bir büyüme gösterdi

İspanya ve Norveç'teki eBus pazarları geçen yıl hem toplam kayıt rakamları hem de MAN eBus'ların yeni kayıtları açısından özellikle güçlü bir büyüme gösterdi. Norveç'te 76, İspanya'da 93 Lion's City E hizmete girdi ve İspanya'nın Alicante, Bilbao, Málaga, San Sebastián ve Valencia gibi şehirleri bu yenilikçi şehir içi otobüsü kullanmaya başladı. Seri üretimin başlamasından yaklaşık üç yıl sonra, Eylül 2023'te MAN'ın Polonya’nın Starachowice'deki fabrikasında üretim hattından çıkan 1.000'inci Lion's City E, İspanya’nın Madrid şehrinde hizmete başladı.

Avrupa’da ise, özellikle İskandinavya ülkeleri elektro mobilitenin öncüleri arasında yer alıyor. İsveç, Norveç ve Danimarka'da geçtiğimiz mali yılda 230 adet elektrikle çalışan MAN şehir içi otobüsü tescil edildi. MAN, sadece Aralık ayında Norveç'in başkenti Oslo'da 76 e-otobüsü başarıyla yollara çıkardı. 59 solo ve 17 körüklü otobüs, ulaşım operatörü Unibuss tarafından sipariş edildi. Şirket, toplu taşımada özellikle CO2 dengesini önemli ölçüde iyileştirmek için MAN Lion's City E'yi tercih etti.

“Yeni yılda elektrikli otobüs satışlarımızı daha da artırmak istiyoruz”

MAN Truck & Bus Otobüs Müdürü Barbaros Oktay, "Müşterilerimize ve aynı zamanda otobüs ekibimizin yorulmak bilmeyen çabalarına borçlu olduğumuz bu başarılardan çok memnunuz. Yeni yılda, sürdürülebilir mobiliteye yönelik dönüşümü sürdürmek ve elektrikli otobüs satışlarımızı da artırmak istiyoruz" diye konuştu.

İş ortakları ve müşterileriyle birlikte çevre ve iklimin korunmasını dikkate alarak sürdürülebilir mobiliteyi ileriye götüren MAN, Paris İklim Anlaşması'nın hedeflerine de tamamen bağlı kalmaya devam ediyor. MAN'ın bu alandaki çabalarının merkezinde ise, kapsamlı tavsiyeler ve pazarın ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yenilikçi çözümler yer alıyor. Verimlilik, çevre dostu olma ve MAN'ın özellikle e-mobilite alanında öncü olma taahhüdü ise, büyük heyecan yaratıyor.

MAN’ın şehir içi ulaşımda büyük ilgi gören aracı Lion's City E; müşteriler, sürücüler ve yolcuların yanı sıra uzmanları ve ticari basını da etkiliyor. Uluslararası "Bus & Coach of the Year" jürisi tarafından "2023 Yılının Otobüsü" seçilen eBus, yine uzmanlardan oluşan bir başka uluslararası jüri tarafından da "2024 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü" seçildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Türk, Deprem Bölgesine Destek Çalışmalarını SürdürüyorÖnceki Haber

Mercedes-Benz Türk, Deprem Bölgesine Des...

TAYSAD İș Mükemmelliği UR-GE Projesiyle 3’üncü Kez “İyi Uygulama Örneği” SeçildiSonraki Haber

TAYSAD İș Mükemmelliği UR-GE Projesiyle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar