İstanbul
DOLAR32.1847
EURO35.1156
ALTIN2500.6

‘Luk Respet Pro‘ Geniş Kitlelere Hitap Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Luk Respet Pro‘ Geniş Kitlelere Hitap Ediyor
Abone ol
Schaeffler Automotive Aftermarket, Luk Repset Pro programını, yarı hidrolik debriyaj sistemine sahip araçlar için üretilen uygulamaları da kapsayacak şekilde genişletti

Yeni LuK RepSet® Pro uygulamaları; debriyaj balatası ve baskı plakası, mekanik debriyaj rulmanı ve alt merkez silindirinden oluşuyor. Onarım ve değişim için gerekli tüm bileşenleri içererek parçaların taşınmasını kolaylaştırıyor. Bileşenlerin adım adım nasıl değiştirileceğini anlatan ek servis bilgileri, tamirhaneler ve distribütörler için büyük kolaylık sağlıyor.

Hidrolik Yağ Kontrolü Önemli

Şanzıman muhafazasının içinde ve dışındaki mekanik ve hidrolik bileşenlerin ısı, toz, aşınma, nem ve yağ buharı gibi etmenlere maruz kalması sistemi olumsuz etkiliyor. Debriyaj alanı kirli, tozlu ve yağlı olduğundan kilometrenin ve kullanım sürelerinin artması hidrolik sistemin kirlenmesine, parçacıkların havalandırma yoluyla sisteme girip aşınmasına ve eskimesine sebep oluyor. Bu nedenle, debriyaj değiştirilirken hidrolik yağ daima kontrol edilmeli ve değiştirilmelidir. Hidrolik debriyaj rulmanı ve alt merkez silindiri değiştirilemiyor bile olsa bunun yapılması önerilir.

İster tam ister yarı hidrolik bir sistem olsun, LuK RepSet® Pro çözümleri, debriyaj yakınındaki tüm hidrolik bileşenlerin ve ilgili debriyaj parçalarının değiştirilebilmesini sağlıyor. Tüm sistemin sorunsuz çalışmasını garanti etmenin tek yolu ise komple değişim.

Dikkatli Kullanımla Riskler Minimumda

Aftermarket uzmanları, debriyaj değiştirilirken hidrolik debriyaj rulmanının ve alt merkez silindirinin de değiştirilmesini tavsiye ediyor. Bu bileşenlerin her ikisi OE için de üretiliyor. Güçlendirilmiş termo plastikten yapıldığı için ısıya karşı fazlasıyla dayanıklı olan bu sistem,ortama kolaylıkla uyum sağlıyor. İşlevsellik ve dayanıklılık söz konusu olduğunda, bu plastik bileşenler metalden yapılmış bileşenlerle yarışabilirler; ancak  daha hafif oldukları için, genel CO2 emisyonlarının azaltılmasına da katkı sağlıyor. Ne var ki, en son teknoloji ürünü debriyaj bileşenleri bile aşınma ve eskimeye maruz kalıyor. Bu yüzden, debriyaj değişimi yapılırken bunların da değiştirilmesi öneriliyor. Bu şekilde, tamirhaneler ve araç sahipleri güvende oluyor ve riskler minimumda tutuluyor.

Tamirhanelerin giderek artan sayıdaki aracın hidrolik ve yarı hidrolik debriyaj sisteminin onarımını en iyi şekilde yapabilmesini sağlamak için Schaeffler Automotive Aftermarket, arıza teşhisinden, en doğru LuK RepSet® Pro onarım çözümünün seçimine ve sıfır hata onarıma kadar basit ve profesyonel onarım için uygun destek materyallerini sunmaktadır.  Bu yeni onarım çözümü ile beraber satış broşürü, montaj talimatları, aynı zamanda “LuK Debriyaj Eğitimi” ve “Arıza Teşhisi” gibi dökümanlar da sunmaktadır. İlgili bilgilere TecDoc bilgilendirme platformundan ve RepXpert tamirhane portalından ulaşılabilir:

(www.repxpert.com).


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BUDO Nisan'da "100 bin" Yolcuya Ulaşmayı HedefliyorÖnceki Haber

BUDO Nisan'da "100 bin" Yolcuya Ulaşmayı...

Profimak Standı Büyük İlgi GördüSonraki Haber

Profimak Standı Büyük İlgi Gördü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar