darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3359
EURO35.1354
ALTIN2301.7

Konya Filosu Yenileniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya Filosu Yenileniyor
Abone ol
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilk etapta planlanan 71 Lion’s City siparişinin 18 otobüslük ilk bölümü, Konya’da düzenlenen törenle teslim edildi. Törende 11’i solo, 7’si ise körüklü otobüsün teslimine ilişkin sembolik anahtar, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kazım Tuncay Bekiroğlu tarafından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atay’a teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşmasında, “Şu anda ilk etabını paylaştığımız yerli üretim, Türkiye’nin en güzel otobüslerini şehrimize kazandırdık” diyerek, ilk günden itibaren koordinasyonlu ve başarılı çalışmalarından dolayı MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. yetkililerine de teşekkür etti.

MAN araçlarının üstün niteliklerine dikkat çeken, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kazım Tuncay Bekiroğlu da yaptığı açıklamada, “MAN markasının temsil ettiği tüm bu ayrıcalıkları, teslim ettiğimiz bu otobüslerimizle birlikte artık Konyalılar da yaşayacak” diyerek, Konyalılara hayırlı uğurlu olması temennilerini iletti.

“BİR GÜNDE 91 BİN KİLOMETRE YOL KAT EDİYORUZ”

Başkan Altay, “Konya, kadim bir şehir. Belediyecilik hizmetlerinin bugüne kadar iyi olduğu, bundan sonra da iyi olmaya devam edeceği bir şehir. Göreve geldiğimiz günden itibaren yeni bir başarı hikayesi oluşturmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Konya, coğrafi olarak Türkiye’nin en büyük ili. Nüfus olarak da Türkiye’nin 6. en büyük ilinde bulunuyoruz. Özellikle şehir yaşamında insanların hayatını etkileyecek önemli işlerden birisi toplu taşıma faaliyetleri. Konya merkezde yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi yaşıyor. Ve biz yaklaşık 400 bin kişiyi bir günde toplu ulaşımla bir yerden bir yere taşıyoruz. Bu sayının yaklaşık 135 bini raylı sistemle, 265 bini de otobüslerimiz vasıtasıyla taşınıyor. Baktığınızda Konya coğrafyasının büyüklüğü aslında işimizin ne kadar zor olduğunun da bir göstergesi. Çünkü 72 bin kilometreyi bulan otobüs hatlarımız var ve bir günde yaklaşık 91 bin kilometre yol kat ediyoruz.” diye konuştu.

TOPLU TAŞIMADA BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA EN UCUZU KONYA

Aynı zamanda toplu taşıma işini en ucuza yapmak için de çaba sarf ettiklerini anlatan Başkan Altay, öğrenci fiyatlarına 4 yıldır, sivil fiyatlarına da 2 yıldır zam yapmadıklarını belirterek şöyle devam etti: “Yani 4 yıl önce üniversite okumak için Konya’ya gelen bir öğrenci mezun olduğunda da aynı fiyatla toplu ulaşımdan faydalanıyor. En ucuz derken belki tam anlaşılmıyor onun için ben Türkiye’nin en büyük 10 ilindeki toplu ulaşım fiyatlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında bunlara coğrafyayı da eklemek lazım ama nüfusla ilgili olan kısmını paylaşıyorum: İstanbul’da toplu ulaşım 7 lira 67 kuruş, Ankara’da 6 lira 50 kuruş, İzmir’de 7 lira 64 kuruş, Bursa’da 5 lira 50 kuruş, Antalya’da 8 lira, Konya’da 2 lira 50 kuruş, Adana’da 5 lira 75 kuruş, Şanlıurfa’da 4 lira 50 kuruş, Gaziantep’te 5 lira 20 kuruş, Kocaeli’nde 5 lira 50 kuruş. Yani baktığınızda Türkiye’nin nüfusa göre ilk 10 ilinde neredeyse illerin büyük kısmı Konya’dan iki katı ya da üç katı fiyatla yolcu taşıyor. Biz inşallah bu yılsonuna kadar bu fiyatlarla yolcu taşımaya devam edeceğiz.”

YERLİ ÜRETİM 73 OTOBÜSÜN MALİYETİ 281 MİLYON TL

Bir taraftan da otobüslerin konforunu artırmak için uzun süredir yaptıkları çalışmaların meyvesini aldıklarını anlatan Başkan Altay, “Şu anda ilk etabını gördüğünüz, Türkiye’de üretilen, yerli üretim olan, Türkiye’nin en güzel otobüslerini şehrimize kazandırdık. Bugün, 11 solo, 7 körüklü ve 1 çift katlı otobüsümüzü sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah bunların plaka işlemleri ve şoför eğitimleri bittikten sonra bu hafta itibariyle yollarda yolcularımıza hizmet etmeye başlayacak. Toplamda 73 otobüs için 281 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Ve bu 281 milyon liranın tamamı öz kaynaklarla gerçekleştirildi. Herhangi bir finansman kullanılmadı. İlk etapta üretimi tamamlanan bugün 19 otobüsümüzü hizmete alıyoruz ama yılsonuna kadar peyderpey bu 73 otobüsümüz Konyalıların hizmetinde olacak. Bu yeterli mi? Değil. İnşallah en kısa sürede yeni otobüs sayımızı 100’e, sonra da daha fazlaya çıkarmak için görüşmelere devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

EN KALİTELİ HİZMETİ EN UYGUN FİYATLA SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Fabrika yetkililerine de teşekkür eden Başkan Altay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Başlangıçtan itibaren koordinasyon manasında bizimle çok güzel bir şekilde çalıştılar ve Türkiye’de üretilen bu yerli otobüsleri Konya’mıza hep birlikte kazandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz yine ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla vatandaşımıza en iyi hizmeti, en kaliteli hizmeti en uygun fiyatla sunmaya devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.”

“MAN’ın tüm ayrıcalıklarını, Konyalılarla buluşturduk”

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kazım Tuncay Bekiroğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan Lion’s City teslimatına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“MAN denilince akla ilk gelenler; kalite, dayanıklılık, performans, yakıt tasarrufu, teknoloji, konfor, uzun ömür, ekonomi, satış ve satış sonrası hizmetlerde sunduğumuz ayrıcalıklar geliyor. Bunu biz söylemiyoruz; çok uzun yıllardan bu yana olduğu gibi bugün de MAN'ı tercih edenler, bizzat MAN araç kullanıcıları söylüyor. Ve biz tüm bu MAN kullanıcılarının da büyük beğeni ve takdirini kazanan niteliklerimizi hem araçlarımız hem de hizmetlerimizde en ileri, en üst seviyede tutmaya odaklanmış bir şirketiz. Her araç segmentinde olduğu gibi kent içi toplu taşımadaki araç gamımız da aynı yaklaşımla üretilen, her açıdan alanlarının en iddialı otobüsleridir. MAN markasının temsil ettiği tüm bu ayrıcalıkları, teslim ettiğimiz bu otobüslerimizle birlikte Konyalılarla da buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay nezdinde Konya Büyükşehir Belediyesi'ni, niteliği ön planda tutarak yaptıkları bu tercihlerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyor, MAN otobüslerinin tüm Konyalılara hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Turpak'ı Tercih EttiÖnceki Haber

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Turpak'ı...

Tamamen Elektrikli İlk Volkswagen Sedan: ID. AEROSonraki Haber

Tamamen Elektrikli İlk Volkswagen Sedan:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar