darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Karaismailoğlu: Marmara Otoyolu Altın Bir Kolye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaismailoğlu: Marmara Otoyolu Altın Bir Kolye
Abone ol
Bakan Adil Karaismailoğlu duyurdu: Kuzey Marmara Otoyolu Projesi en büyük sanayi bölgelerini barındıran Marmara Bölgesi’nin ulaşımını rahatlatacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Dünyanın en kaliteli, en uzun 4 şeritli otoyol tünellerini hizmete sunuyoruz. Marmara Otoyolu Projesi, Sakarya’dan başlayan, İstanbul’un kuzeyinden, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli’ye kadar Marmara Denizi’ne takılan altın bir kolye olacak” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi İzmit-Akyazı Hattı şantiyesinde incelemelerde bulundu.

-“En büyük sanayi bölgelerini barındıran Marmara Bölgesi’nin ulaşımını rahatlatacak”

Kuzey Marmara Otoyolu’nun yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun sadece bir otoyol değil; karayolu, demiryolu ve havayolu ulaşımında da bir kesişim noktası olduğuna vurgu yaptı. Karaismailoğlu, “398 km’lik Kuzey Marmara Otoyolumuz, en büyük sanayi bölgelerini barındıran Marmara Bölgesi’nin ulaşımını rahatlatacak, yüksek standartlı, güvenli, kaliteli ve kesintisiz bir ulaşım sağlayacaktır” diye konuştu.

-“TEM İzmit-1-TEM-Akyazı kavşakları arasını, bu yıl sonunda hizmete açacağız”

Kuzey Marmara Otoyolu yapım çalışmalarına 2013 yılında başlanıldığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, “Bugüne kadar 321 kilometresini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.  Kurtköy-Akyazı Projesi’nin yaklaşık 73 kilometre uzunluğundaki 6. Kesiminin 68 kilometre uzunluğundaki son bölümü olan TEM İzmit-1 Kavşağı ile proje sonu TEM-Akyazı kavşakları arasını, bu yılın sonunda hizmete açacağız” bilgisini aktardı.

-“İstanbul’dan, Kocaeli ve Sakarya illerine yapılacak ulaşım çok daha kolaylaşacak”

Bakan Karaismailoğlu, 6. Kesimin hizmete açılmasıyla birlikte, halen yüksek trafik hacmine maruz kalan TEM Otoyolu ve D-100 karayoluna alternatif olarak, hızlı, güvenli ve konforlu yeni bir ulaşım koridoru açılacağını belirterek; şunları söyledi: “Dünyanın en kaliteli, en uzun 4 şeritli otoyol tünellerini hizmete sunuyoruz. İstanbul’dan yoğun sanayi ve endüstri bölgesi olan Kocaeli ve Sakarya illerine yapılacak ulaşım çok daha kolaylaşacak. Marmara Otoyolu Projesi, Sakarya’dan başlayan, İstanbul’un kuzeyinden, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli’ye kadar Marmara Denizi’ne takılan altın bir kolye olacak.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin’e Çevre Dostu 100 Yeni Otobüs Daha GeliyorÖnceki Haber

Mersin’e Çevre Dostu 100 Yeni Otobüs Dah...

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Man’ı Test EttiSonraki Haber

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Man’ı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar