İstanbul
DOLAR32.4124
EURO34.5763
ALTIN2385.1

İstanbulkart Başvuru Merkezi Esenler'den Start Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbulkart Başvuru Merkezi Esenler'den Start Aldı
Abone ol
İETT, Mobil İstanbulkatr Başvuru Merkezi ile hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor. Şehrin belli noktalarında bulunan İstanbulkart Başvuru Merkezlerine bir yenisini ekleyen İETT, Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezi’nin startını Esenler’den verdi.

Mobil başvuru merkezinin açılışı dolayısıyla Esenler Dörtyol’da yapılan törene İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mobil merkezin imalatını İETT yaptı

Törende bir konuşma yapan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbulkart’ın tüm ulaşım modlarında kullanılan ve 14 milyon İstanbullu’nun cebinde bulunan bir kart olduğunu söyledi. Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezi’nin tüm mühendislik işlerinin ve imalatının İETT işçileri tarafından yapıldığını ve dolayısıyla merkezin aynı zamanda İETT’nin eseri olduğunu söyleyen Kahveci, “Bu gezici merkez sayesinde İstanbul’da girmediğimiz sokak kalmayacak. Vatandaşlarımız, özellikle yaşlılar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplar artık bir merkeze gitmeden bu gezici araç sayesinde kartlarını kolayca alabilecek. Aracımızla açılışı Esenler’den yapmayı özelikle istedik, çünkü Esenler İstanbul’un yıldızı yükselen ilçelerinden biri ve bu ilçenin vizyon projelere ihtiyacı var. İnanıyoruz ki burada çalışmalar her gün bir öncekinden daha iyi şekilde ilerleyecek. Bizler fiziksel altyapının yanı sıra zihinsel altyapının da değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla bir yandan hizmeti vatandaşın ayağına götürürken bir yandan da hizmet çeşitliliğini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.” dedi. Kahveci, konuşmasının sonunda şunları ekledi: ‘”Bu yıl İstanbul’da bulunan 42 üniversitenin neredeyse tamamıyla sözleşme yaptık. Bu sayede İstanbul’daki üniversiteleri kazanan 140 bin öğrence indirimli seyahat kartını kayıt sırasında alacak.” 

Hizmet vatandaşın ayağına gidecek

Törende söz alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu konuşmasına çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Esenler halkının kadirşinas bir halk olduğunu söyleyen Göksu, “İstanbulkart, ulaşımda bir entegrasyonu temsil ediyor. Bundan sonra bu karta ulaşmak için bir yere gitmenize gerek kalmayacak, kart sizin ayağınıza gelecek. Zaten hizmette en önemli şey ulaşılabilirliktir. İşte İETT’miz halkın hizmete daha rahat ulaşabilmesi için bu hizmeti sunuyor. İstanbul’a yakışır öncü hizmetler üreten İstanbul Büyükşehir Belediyemize ve İETT’ye teşekkür ediyorum.” dedi.  

Törende konuşmaların ardından kurdele kesilerek Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezi hizmete açıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dacia’da Eylül Ayında Cazip Ödeme Seçenekleri!Önceki Haber

Dacia’da Eylül Ayında Cazip Ödeme Seçene...

Aktarmasız Ulaşım Vatandaşı SevindirdiSonraki Haber

Aktarmasız Ulaşım Vatandaşı Sevindirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar