İstanbul
DOLAR32.241
EURO34.8102
ALTIN2425.3

İSPARK Modeli Arnavutluğa Taşındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSPARK Modeli Arnavutluğa Taşındı
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK ve Polaris İşbirliği ile otopark çözümleri Arnavutluğa taşındı.

Son yedi yılda otoparkçılık alanında sektörün öncüsü konumuna yükselen İSPARK, tecrübesini başka Ülkelere ihraç etmeye devam ediyor. Kahire’den sonra Arnavutluğun Tiran Kenti’nde akıllı otopark sistemlerini hayata geçirecek protokole imza atıldı.

İSPARK gelen davet üzerine hayata geçirdiği proje ve otopark sistemlerini yakından tanımak amacıyla Başbakan Sali Berisha, Tiran Belediye Başkanı Lulzim Basha ve beraberindeki heyeti geçtiğimiz günlerde ziyaret etmişti. Bu gelişme ve değerlendirmelerin ardından modern ve düzenli bir otopark uygulamasının kurulması için ilk adım atıldı.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut,Tiran Belediye Başkanı Lulzim Basha ve Polaris Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Satıcı’nın katıldığı imza törenin de, İSPARK ve Polaris işbirliği ile Tiran belediyesi arasında bilgi ve teknoloji paylaşımını içeren protokol kabul edildi.

Kabul edilen anlaşmayla otopark uygulamaları ve sistemleri konusunda Arnavutluğa danışmanlık verilecek. Yol üstü otopark işletmeciliği ve otopark yapımı, akıllı otopark sistemleri, el terminali  ile parklanma ve otomasyon uygulamaları gibi birçok projeyi içeren anlaşma, Haziran ayından itibaren hayata geçirilecek.

İmza töreninde konuşan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik , “Kurum olarak hedefimiz, sahip olduğumuz deneyimi ve yeni sistemlerimizi bütün dünyaya ihraç ederek Türkiye’nin ekonomik gelişimine de katkıda bulunmaktır. Modern şehirlerin otopark ihtiyaçlarına yönelik çözümleri kalıcı biçimde ve kısa sürede üretebilen en iyi kurum olmak için yatırım halindeyiz. Tiran Belediyesi ile imzaladığımız bu anlaşma, İSPARK’ın sahip olduğu sektörel kabiliyetleri Tiran kentine taşımak ve halkına hizmet götürmek açsından çok önemlidir” dedi.

İki güçlü, tecrübeli şirketle anlaşma imzalamış olmaktan mutluyuz

Tiran Belediye Başkanı Lulzim Basha, ise imzalanan anlaşmanın Tiran Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki ticari güven ve dostluk ilişkisinin derinleşmesi yönünde çok büyük bir adım olduğunu söyledi. Basha, “Tiran’da hayata geçirmek istediğimiz modern, konforlu, halkımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak ve kentimize yakışacak olan otopark işletim uygulamaları konusunda İSPARK ve Polaris gibi iki güçlü, tecrübeli şirketle anlaşma imzalamış olmaktan mutluyuz.” diye konuştu.

Polaris Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Satıcı da böyle bir anlaşmanın taraflarından biri olmanın mutluluğunu dile getirerek  “Bu anlaşmanın,  Türkiye’nin dış politika da benimsediği dost ve paylaşımcı ülke olma prensibi açısından büyük değer taşıdığına inanıyorum. Tiran kentinde uygulanacak bu projeyi modern ve çok güçlü bir yatırım olarak görüyorum.” dedi.

İSPARK daha önce de Pakistan’ın Lahor, Mısır’ın İskenderiye kentlerine otoparkçılık konusunda danışmanlık vererek kalıcı sistemlerin kurulmasına öncülük etmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaeli’de Ulaşımda Mastır Plan Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

Kocaeli’de Ulaşımda Mastır Plan Çalışmal...

Yeni Gemilerle Kentteki Deniz Ulaşımı GelişecekSonraki Haber

Yeni Gemilerle Kentteki Deniz Ulaşımı Ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar