İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İpekböceği Türkiye'nin Gururu Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İpekböceği Türkiye'nin Gururu Oldu
Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği,...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği, İstanbul'da dünyanın sayılı firmalarının katıldığı 'Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nda Türkiye'nin gururu oldu.

Eurasia Rail 2012 Fuarı, 8-10 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara, 20 ülkeden 200 firma katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, fuarda stantları gezerek İFM CEO'su Bülent Erten'den bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Bursa'da Durmazlar Makine tarafından üretilen ipekböceği modelli tramvayının standını da inceleyen Başkan Altepe, ipekböceğinin Türkiye'nin ilk yerli markası ve tüm organlarıyla yüzde 100 Türk yapımı olduğunu söyledi.

'İpekböceği'nin üretilmesiyle Türk sanayicilerine ayrı bir güven geldiğini belirten Başkan Altepe, "Raylı sistemler üretiminde dünyada, 15 yıllık bir projeksiyonda 1 trilyon dolarlık pazar bulunuyor. Bizler de belediyeler olarak büyük miktardaki kaynaklarımızı bu araçlara sarf ediyoruz. Sadece bir vagona 8 milyon TL para ödüyoruz. Toplamda bir tren 32 milyon TL'ye mal oluyor. Bu kaynaklar Türkiye'de kalsın istiyoruz. 'Artık biz alan değil satan olalım' diyoruz. Bursa'da üretilen bu araç Türk sanayisinde çığır açmış oldu. Yerli markaların üretimi konusunda, Türk sanayicilerine büyük bir güven geldi. Türkiye, artık taşeron değil marka üreten bir ülke olacak ve bu şekilde de gelişme sağlayacağız" diye konuştu.

"Herkes takdir ediyor"
İpekböceğinin üretimi nedeniyle Durmazlar'a ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Altepe, "Bursa olarak yüzümüz güldü. Normal şartlarda 5-6 yılda yapılabilecek bir işi bu ekip 2 yılda gerçekleştirdi . Üstelik beklenenin çok üzerinde bir kalite sağladılar. O da burada zaten görülüyor ve gören herkes takdir ediyor. Hedefimiz bunu yakalamaktı ve başardığımız için Bursa olarak gururluyuz" diye konuştu.

Başkan Altepe, daha sonra, Devlet Demir Yolları (DDY) Genel Müdürü Süleyman Karaman'la birlikte İpekböceği tramvayını gezdi. Karan, ipekböceği ile Türkiye çapında önemli bir adım atıldığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Taha Aydın ve Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatma Durmaz Yılbirlik de Başkan Altepe ile birlikte fuara katıldı. Başkan Altepe, incelemenin ardından ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa Büyükşehir Kaçak Servislere Göz AçtırmıyorÖnceki Haber

Bursa Büyükşehir Kaçak Servislere Göz Aç...

Ve Otobüs A.Ş ÇekildiSonraki Haber

Ve Otobüs A.Ş Çekildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar