darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

İETT’nin Yeni Genel Müdürü Alper Bilgili “İSTANBUL ÖRÜMCEK AĞI GİBİ YER ALTINDAN BAĞLANACAK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT’nin Yeni Genel Müdürü Alper Bilgili “İSTANBUL ÖRÜMCEK AĞI GİBİ YER ALTINDAN BAĞLANACAK”
Abone ol
Ulaşımda ki sektörel tecrübesini İETT’ye taşıyan yeni Genel Müdür Alper Bilgili, kurumu daha ileriye taşımakta kararlı. İstanbul ulaşımının yeni Genel Müdürü Bilgili “İETT, daha kısa sefer süreleri ile daha konforlu ve dakik bir ulaşım alternatifi oluşturacak. İstanbul yer altından örümcek ağı gibi raylı sistemlerle bağlanacak” dedi.

 

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise aynı zamanda araştırma görevlisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi’nde Ulaşım Mühendisliği alanında ve “Akıllı Ulaşım Sistemleri” konusunda tamamladı. Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA İşletme yüksek lisans eğitimi aldı.

Bilgili, iş yaşamına 1999 yılında Omsan Lojistik’te başladı. 2002-2005 yılları arasında Arkas Lojistik ve Aras Kargo firmalarında çeşitli görevlerde bulundu. 2005-2019 yılları arasında Mars Lojistik ve Ekol Lojistik firmalarında Genel Müdür olarak görev yaptı. 2020 Yılı Haziran ayından itibaren İBB bağlı kuruluşu olan İETT İşletmeleri’nde Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen ÜDY (Üst Düzey Yönetici) Belgesi ve IRU tarafından verilen CPC (profesyonel mesleki yetkinlik) Belgesi sahibidir.

2011 Yılında IRU tarafından verilen “Karayolu Taşımacılığı Tepe Yöneticisi”, 2013, 2015, 2017 yıllarında ise Atlas “Yılın Karayolu Taşımacılığı Yöneticisi” Ödülleri’ne sahiptir.

İETT’nin yeni Genel Müdürü olarak kurumun öncesini nasıl görüyorsunuz? 150 yıllık bir kuruma Genel Müdür olmak nasıl bir his?

İETT tarihinin 30’uncu Genel Müdürü olmak çok gurur verici. 150’nci yaşımıza doğru gidiyoruz. Türkiye’nin en eski markalarından birisiyiz. Bu, aynı zamanda büyük bir sorumluluk tabi, o sorumluluğun gereklerini yerine getirmek gibi bir görevimiz var.

Sizce İETT gelecekte nasıl bir kurum olmalıdır? Bu doğrultuda yapmayı planladığınız kısa ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?

İETT gelecekte kent içi ulaşımda özel araçlar yerine tercih edilen bir kurum olmalı diye düşünüyorum. İstanbulumuzda raylı sistemlerin ulaşımdaki payı arttıkça bizler de besleme hatlarla bu sisteme entegre bir yapı oluşturmak durumundayız. Böylece bütünlüklü bir kent içi ulaşım stratejisiyle İstanbul’un trafik sorununu büyük ölçüde azaltmış olacağız. Raylı sistemler için devam eden alt yapı çalışmaları var. Aslında bu faaliyet belki de hiç bitmeyecek, sürekli yeni metro yatırımları yapılacak. Bu şekilde İstanbul yer altından örümcek ağı gibi bağlanacak. İETT de burada daha kısa sefer süreleri ile daha konforlu ve dakik bir ulaşım alternatifi oluşturacak.

İETT’nin yönetimsel yapısında farklılaşma ve değişim düşünüyor musunuz?

İETT çok köklü bir kurum. Kurumsal hafızasını da çalışanları sayesinde bugünlere taşımayı başarıyor. Yönetimsel yapı oluşan ihtiyaca göre sürekli değişiyor. Özel anlamda bir değişim düşünmüyorum. İhtiyaç oldukça kendimizi o ihtiyaca göre şekillendireceğimiz bir esnekliğe sahibiz. Bu şekilde gerekli dönüşümleri gerektiğinde elbette yapmaktayız.

İstanbul şehiriçi ulaşım sistemini değerlendirebilir misiniz?

İstanbul yerleşik nüfusu 16 milyon olan, gün içindeki hareketlenmelerle 20 milyon kadar insanı ağırlayan bir megapol. Ağırlığı hala karayolu lastik tekerlekli toplu ulaşımda olan bir kentten söz ediyoruz. Pandemi öncesi, günde 50 binden fazla sefer yapıp 8 milyondan fazla insanı gitmek istedikleri yere ulaştırıyoruz. İstanbul trafiğinde her gün 2,5 milyondan fazla araç dolaşıyor, bu da trafik yoğunluğu yaratıyor. Ancak, toplu ulaşımın cazibesinin artması ve raylı sistemin payının yükselmesiyle bu sorunu azaltabiliriz.

İETT otobüs filosunun yaşlandığı dile getirilmekte, özellikle metrobüs araçları. Yakın zamanda hem metrobüs hem de otobüs filosunda değişim düşünüyor musunuz? Değişim olması halinde alternatif yakıtlı araç alımları da görebilecek miyiz?

Günlük 1 milyondan fazla yolcu taşıyan metrobüs hattındaki araçlar 2 milyon kilometre sınırını aşmış durumdalar. Araçların yenilenmesiyle ilgili çalışma yapılıyor. Ancak 52 kilometrelik bir hatta 17 saniyede bir sefer yapılıyor ve 520 metrobüs aracını arka arkaya dizdiğimizde 10 kilometreden fazla alan kaplıyor. Yani sisteme daha fazla araç sokamıyoruz. Metrobüs hattıyla ilgili de önümüzdeki 20 senenin yükünü kaldırabilecek yeni bir sistem üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

Yaşadığımız salgın sürecinde yeni normal hayat ile de karşılaştık. Özellikle İstanbul’da sosyal mesafe kuralları sebebiyle toplu ulaşım araçları %50 kapasite ile hizmet sunmakta. Bu sebeple trafik yoğunluğu da her geçen gün artmakta. Toplu ulaşımın daha verimli hizmet sunabilmesi için neler yapılabilir? Bu konuda İETT’nin yeni projeleri var mıdır?

Pandemi sürecinde tüm kurumlar çalışmalarına ara vermişken İETT ara vermek bir yana, emekli şoförleri göreve çağırıp çalıştı. Bu sayede otobüslerdeki yolcu yoğunluğunu azaltmaya çalıştık, pek çok ek sefer düzenledik. Hala da benzer çalışma koşullarında yürütüyoruz işlerimizi.

Düşünün, normal zamanlarda vatandaşlar otobüslerdeki doluluktan şikayet ederdi. Şimdi alınan kararlar gereği ayakta yolcu sayısının yarısı kadar yolcu alabiliyoruz. Basit bir matematik hesabıyla, bu yoğunluğun yaşanmaması için İETT filosuna 6 bin yeni aracın eklenmesi gerekir. Haliyle, öyle bir ek filo mevcut değil. Biz de insanüstü bir gayretle kurallara uygun bir taşımacılık yapmak için çaba sarf ediyoruz.

Sizce İstanbul’da kademeli mesai uygulaması toplu ulaşımda verim sağlar mı?

Kademeli mesai uygulaması toplu ulaşımda hem verimi artırıp hem de yoğunluğu azaltmak için yerinde bir uygulama olur. Bu sayede özellikle sabah ve akşam pik saatlerde daha makul bir yolcu yoğunluğu oluşabilir, bu da vatandaşlarımız açısından daha güvenli bir seyahat anlamına gelecektir.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bisiklet Tramvayı RaylardaÖnceki Haber

Bisiklet Tramvayı Raylarda

İstanbul’da Çok Şey DeğiştiSonraki Haber

İstanbul’da Çok Şey Değişti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar