İstanbul
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

İETT’den Geleceğe Yatırım Toplu Ulaşım Haftası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT’den Geleceğe Yatırım Toplu Ulaşım Haftası
Abone ol
İETT'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜZENLENEN "TOPLU ULAŞIM HAFTASI" ETKİNLİKLERİ BAŞARIYA ULAŞIRKEN TOPLUMDA...

İETT'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜZENLENEN "TOPLU ULAŞIM HAFTASI" ETKİNLİKLERİ BAŞARIYA ULAŞIRKEN TOPLUMDA TOPLU ULAŞIM BİLİNCİNİN OLUŞMASI VE PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK GELECEĞE IŞIK TUTTU.

İETT'nin 30 Kasım - 3 Aralık tarihlerinde düzenlediği Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri halktan ve sektörden büyük beğeni topladı. Vizyon sahibi Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı'nın yönetimindeki İETT'nin, vatandaşlarda toplu ulaşım bilincini oluşturma ve sektörün sorunlarına evrensel bazda kalıcı çözümler bulabilme amacıyla düzenlenen etkinlikler ilgiyle karşılandı. Toplu Ulaşım Haftası kapsamında Taksim Meydanı'nda "Grafiti Etkinliği", "Metro Müzisyenler Konseri", "Fotoğraf Sergisi", "Tasarım Yarışması", "Resim Yarışması" ile "Transist 2010 Fuar ve Sempozyumu" düzenlendi.

İETT önderliğinde, İBB, İDO, Şehir Hatları, İstanbul Ulaşım, TCDD ve TÖHOB'un katıklarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde 2-3 Aralık tarihleri arasında düzenlenen TRANSİST 2010 Fuar ve Sempozyumu'nun açılış kokteyline katılım çok yüksek oldu. Toplu ulaşım sektörü yöneticileri, akademisyenler, yerel yönetim otoritelerinin yanı sıra üretici firma temsilcileri kokteyle katılan davetlilerdi. Gecenin yıldızı ise Halk Ulaşım Dergisi oldu. Gece boyunca davetlilerin elinden düşmedi. Standlar ise üretici firmalar tarafından doldurulurken iki gün boyunca ziyaretçi akını yaşandı.

 

 

ÜRETİCİ FİRMALAR

İDDİALI MODELLERİYLE BOY GÖSTERDİ

 

BMC, Procity ile daha da güçlendi

Kentiçi ulaşımın saygın markası BMC, 'Transist2010' fuarında körüklü yeni nesil Procity'yi müşterilerinin beğenisine sundu. BMC'nin AB standartlarına uygun 9 ve 12 metrelik otobüsleri katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Beklenenin üzerinde bir ilgi gördüklerini belirten BMC yetkilileri,  'En büyük müşteri kitlemiz olan özel halk otobüsçüleri bizleri bağrına bastı' diye konuştu. Gelecek yıl da Transist fuarında yer alacaklarını söyleyen yetkililer, BMC'nin güçlenerek yoluna devam edeceğini vurguladı.

 

 

Güleryüz COBRA iddialı geliyor

Kentiçi toplu taşıma otobüsleri pazarında iddialı bir konuma sahip olan GÜLERYÜZ COBRA, Transist2010 fuarında alçak tabanlı otobüsüyle gövde gösterisi yaptı. Yüksek kaliteyi düşük fiyata sunan Güleryüz Kobra ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği otobüslerden biriydi. 'Transist2010' fuarının çok verimli geçtiğini belirten Güleryüz Cobra yetkilileri 'Otobüslerin tanıtımı için böyle bir fuara ihtiyaç vardı. Transist fuarı bu anlamda önemli bir boşluğu doldurdu. Biz de, önümüzdeki yıllarda fuara katılmaya devam edeceğiz''dedi.

 

 

AVENUE 'Transist2010'da şov yaptı

Kent içi toplu taşımanın dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğu ve problemlerinin ele alındığı TRANSİST 2010 Fuarı'nda Temsa Avenue sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG)  ve Dizel modelleri ile boy gösterdi. Temsa Avenue CNG, kompozit malzemelerden üretilmiş olmasından dolayı rakiplerine göre daha hafif olması ve önemli yakıt tasarrufu sağlamasıyla ziyaretçilerin dikkatini çekti. Temsa yetkilileri, yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek fuarın sektörde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. 

 

 

ZF Ecolife beğeni topladı

'İyi performans güven yaratır' ilkesiyle hareket eden ZF Şanzıman,  'Transist2010' fuarına

 otomatik şanzımanı Ecolife ile katılarak dikkatleri üzerine çekti. Özel halk otobüsçüleri ve belediye yetkililerinin beğenisini kazanan ZF Ecolife, pazardaki gücünü daha da sağlamlaştırmış oldu. Otomatik şanzıman kullanımının son yıllarda arttığına dikkat çeken ZF yetkilileri, 'Bu oranı daha da arttırmak istiyoruz' diye konuştu. 

 

 

Açılın.. KARSAN geliyor !

Kentiçi toplu taşımaya iddialı bir giriş yapan KARSAN, göz dolduran minibüs ve otobüsleriyle sektöre merhaba dedi. Katılımcılar, sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken KARSAN araçlarını göz hapsine alırken KARSAN yetkilileri, toplu taşıma pazarından önemli bir pay elde etmek istediklerini ifade etti.

 

 

Bol ödüllü OTOKAR otobüsleri ilgi odağı oldu

Toplu taşımacılık alanında 5,5 metrelik minibüslerden 12 metrelik otobüslere kadar geniş bir ürün yelpazesi ile yer alan Otokar, 2-3 Aralık 2010 tarihlerinde Toplu Ulaşım Haftası kapsamında düzenlenen Transist 2010 Fuarı’ndaki standında yeni nesil otobüsleri ve engelli taşımacılığına getirdiği alternatif çözümler ile dikkat çekti.  2009 yılı orta boy otobüs kategorisinde Avrupa’nın büyük ödülü olan “Grand Award”un ve 2008 yılı “İyi Tasarım Ödülü”nün de sahibi olan OTOKAR, fuarda sergilediği M-2010, DORUK ve KENT marka araçları ile gövde gösterisi yaptı.

 

  

ISUZU'nun starları göz doldurdu 

Türkiye'nin öncü toplu taşımacılık araçları üreticisi Anadolu Isuzu,  'Transist 2010' fuarında AB standartlarına sahip 9 metrelik CİTİMARK ve 7 metrelik NOVO ile boy gösterdi. Fuarda sergilenen ISUZU marka otobüsler katılımcılardan yoğun ilgi gördü. ISUZU yetkilileri, küçük otobüs pazarında lider olduklarına dikkat çekerek 'Transist' fuarına önem verdiklerini ve gelecek programlarda da yer alacaklarını söyledi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Coşkunlar Avenue İle İstanbul’a Merhaba DediÖnceki Haber

Coşkunlar Avenue İle İstanbul’a Me...

Şehiriçi Ulaşımda D4 AlarmıSonraki Haber

Şehiriçi Ulaşımda D4 Alarmı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar