İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İDO, İstanbul’un Metro Ağını Bursalıların Hizmetine Sunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İDO, İstanbul’un Metro Ağını Bursalıların Hizmetine Sunuyor
Abone ol
İDO, yolcularından gelen yoğun talep ve Marmaray’ın Taksim-Yenikapı bağlantısının hizmete girmesi üzerine 17 Şubat’ta başlatacağı Kadıköy-Yenikapı-BursaHattı ile Bursalılara İstanbul’un her noktasına kolay ve hızlı erişim imkânı sağlıyor. Kadıköy-Yenikapı/Bursa seferleri ile Bursalıların, her iki yakanın önemli ulaşım merkezleri Yenikapı ve Kadıköy üzerinden İstanbul’un metro ağına dahil olmaları sağlanacak.

Bursalıların İstanbul’a varışlarından itibaren MARMARAY ve KADIKÖY-KARTAL metrosunu kullanarak Avrupa Yakası’nda ve Anadolu Yakası’nda birçok noktaya 15-30 dakika içinde ulaşmalarını sağlayacak seferler ile yıl sonuna kadar 500 bin yolcunun taşınması hedefleniyor.

İDO, Ocak ayında sonlandırdığı Kabataş-Kadıköy/BURSA seferlerinin ardından yolcularından gelen yoğun talep üzerine İstanbul-Bursa arasındaki seferlerini Kadıköy-Yenikapı-Bursa  güzergâhı olarak yeniden düzenledi. 15 Şubat’ta Taksim metrosunun Marmaray Yenikapı bağlantısının hizmete girecek olmasıyla Yenikapı İstanbul’un raylı sistem ağı ile denizyolu ulaşımının buluşma noktası haline gelecek.

Kadıköy-Yenikapı-Bursa hattı ile Marmara’daki denizyolu ulaşımını İstanbul’un raylı sistem ağına entegre eden İDO ile seyahat eden yolcular, Yenikapı merkezli Metro bağlantısı ile Taksim, Şişli-Mecidiyeköy’e 10-15 dk.’da, Marmaray bağlantısı ile Üsküdar’a 8 dakikada, Aksaray metrosu ile de havaalanına 25 dakikada ulaşabilecekler. Bunun yanında Kartal metrosuyla da Kadıköy’den İstanbul’un Anadolu yakasındaki en uç noktalarına kadar gidebilecekler. İDO,İstanbul - Bursa arasında hizmete girecek olan Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattında yılsonuna kadar 500 bin yolcunun taşınmasını amaçlıyor.

İDO, Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattında 9 TL’den başlayan hesaplı fiyatlarla iki şehir arasında günübirlik seyahatleri kolaylaştırmayı hedefliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Temsa On Bininci Midibüsü Üretmenin Coşkusunu YaşadıÖnceki Haber

Temsa On Bininci Midibüsü Üretmenin Coşk...

Haliloğlu Treylerde Otokar’la Yola Devam EdecekSonraki Haber

Haliloğlu Treylerde Otokar’la Yola Devam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar