İstanbul
DOLAR32.362
EURO34.8681
ALTIN2387.3

Gençler Hayalindeki Otobüsü Tasarlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençler Hayalindeki Otobüsü Tasarlayacak
Abone ol
İETT toplu ulaşım haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik bir...

İETT toplu ulaşım haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik bir yarışma düzenliyor. Üniversitelerin endüstri ürünleri tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik hazırlanan proje yarışmasında gençler hayal ettikleri otobüsü tasarlayacak.

İstanbul'da toplu ulaşımın lider kuruluşu İETT tarafından Türkiye'de toplu ulaşımın tartışıldığı bir platform oluşturmak amacıyla ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen "Toplu Ulaşım Haftası etkinliklerinin ikincisi bu yıl 28 Kasım -4 Aralık 2011 tarihlerinde yapılacak. Toplu Ulaşım Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, daha az enerji ile daha çok insanı hedefine ulaştırmayı amaçlayan, toplu ulaşım araçlarını daha erişilebilir ve son teknolojiye uygun hale getirmek için geliştirilen fikirlerin paylaşılması amacıyla endüstri tasarım bölümü öğrencilerinin katılımıyla "Herkes İçin Erişebilir Otobüs Tasarım" proje yarışması düzenlenecek. Toplu ulaşımın vazgeçilmez unsuru olan otobüslerin herkes için erişilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenen proje yarışması tasarım öğrencilerinin yaratıcı yönü ve zengin hayal dünyalarını kullanarak otobüslerin iç yapısı ve dış cephesini tasarlamalarını amaçlıyor.

Özgün tasarımlar ödüllendirilecek
Üniversitelerin endüstri tasarım bölümlerinde okuyan 2-3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katılabileceği proje yaraşmasına katılabilmek için hazırlanan çalışmaların üç boyutlu ve uygulamaya hazır halde olması gerekiyor. Adayların katılım için gerekli kimlik ve yeterlilik bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak vermesi, çalışmaların alıntı ya da kopya olmaması, tamamen tasarımcının kendi ürünü olması gerekiyor. Ayrıca yarışmaya katılan projenin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, sergilenmemiş olması ve belge özelliği taşıyan görüntülerin biçimlerinin, renklerinin ve boyutlarının değiştirilmemesi gerekiyor.

Yarışma sonunda ödüllü projeler İETT arşivine alınacak. Yarışmanın tüm kullanım hakları İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve proje sahibine ait olacak. Yarışmaya başvurular 24 Ekim Pazartesi günü başlayacak, 30 Kasım Çarşamba günü sona erecek. Yarışmada birinciliği kazanan öğrenciye taşınabilir bilgisayar, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye de cep telefonu hediye edilecek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar Ötv Artışlarını DeğerlendirdiÖnceki Haber

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayra...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Toplu Ulaşım SeferberliğiSonraki Haber

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar