İstanbul
DOLAR32.3848
EURO34.7813
ALTIN2439.3

Genç Denizli Çanakkale Gezisine Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Denizli Çanakkale Gezisine Devam Ediyor
Abone ol
Denizli Belediyesi, 9 otobüsle 450 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi. Lise ve dengi okul öğrencilerinden kura ile belirlenen 450 öğrenci, velilerinin katılımıyla Denizli Belediyesi önünden Çanakkale'ye uğurlandı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, uğurlamaya katılarak gençleri yalnız bırakmadı.

Çanakkale Savaşı'nın Anadolu'nun Türk toprakları olduğunun gür bir sesle dünyaya haykırışı şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Zolan, ‘Sizleri, atalarımızın gözünü kırpmadan canlarını verdiği Çanakkale'ye gönderiyoruz. Çanakkale bizim için çok değerlidir ve manevi değerlerimizin en yüksek seviyede olduğu vatan topraklarıdır. Her yıl 2 bin gencimizi Çanakkale’ye göndererek ülkenin değerinin ne olduğunun anlaşılmasını istiyoruz. Amacımız sizlerin geçmişinizi bilerek geleceğinize yön vermenizdir. Geleceğimizin emin ellerde olduğunu burada bir kez daha gördüm’ dedi.

Başkan Zolan, tüm otobüsleri tek tek dolaşarak gençleri neden Çanakkale’ye gönderdiklerini söyledi.

Daha sonra otobüslerle Çanakkale’ye gidildi. Gençler, sadece Türk tarihinin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de tarihe tanıklık etti. Öğrenciler, Çanakkale Savaşı Destanı'nın yazıldığı yerleri gezdi ve tarihi mekanları yerinde görerek rehberlerden bilgi aldı. Gezinin ilk günü, Gelibolu yarımadasına geçilerek burada bir devrin kapanıp bir devrin başlamasına yol açan kahraman askerlerimizin yiğitçe çarpıştığı savaş cephelerini ve şehitlikleri gezildi. İlk gün, Gelibolu Milli Parkı, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı gezildi. Gezinin 2. günü ise Genç Denizli üyeleri, kent merkezinde yer alan ve Truva filminde kullanılan ‘Truva Atı Antik Kenti’ni ve Çimenlik Kalesi'ni gezildi. Türkiye’nin en iyi sosyal sorumluluk projesi olan Genç Denizli Projesi, böylece gençlerin tarihi bilmelerine de destek vermiş oldu.

Denizli Belediyesi 2013 yılı sonuna kadar 2000 genci Çanakkale’ye götürecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Bayramı Biletlerine Yoğun İlgiÖnceki Haber

Kurban Bayramı Biletlerine Yoğun İlgi

Anadolu Jet Heyetinden Büyükaslan'a ZiyaretSonraki Haber

Anadolu Jet Heyetinden Büyükaslan'a Ziya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar