İstanbul
DOLAR32.227
EURO34.7761
ALTIN2459.0

“Gelişim İçin Değişim” Kongresi'ne İncitaş’tan Tam Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Gelişim İçin Değişim” Kongresi'ne İncitaş’tan Tam Destek
Abone ol
Otomotiv sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER) bu yıl beşincisini “Gelişim için Değişim” konsepti ile düzenlediği kongresinde İncitaş, İnci Akü ve markaları ile 3. kez yerini aldı.

İnci Akü Manisa Fabrikası’nda üretilen İnci Akü, EAS ve Hugel akü markalarının iç piyasaya satış ve pazarlama faaliyetlerini yürüten İncitaş’ın, satış ve pazarlamada lokomotif markası İnci Akü ile desteklediği etkinlik 22 Mayıs 2013 tarihinde Hilton İstanbul’da gerçekleştirildi. Kongre’nin konuşmacıları arasında ise Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Oyder Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ilısal yer aldı. Çağlayan konuşmasında “Otomotiv sektöründe 19,2 milyar dolar ihracat yaptık. Otomotiv yan sanayinde ise 8,3 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’de otomotiv yan sanayimiz bir otomobilin yüzde 80’nini yapacak yetkinliğe ve güce sahip.” dedi.

İncitaş, satış ve pazarlama çalışmalarını yürüttüğü lokomotif markası İnci Akü ile OYDER’in beşincisini “Gelişim için Değişim” konseptiyle organize ettiği kongresinin sponsorları arasında yerini aldı.  3 yıldır kongreyi destekleyen İncitaş, bu yıl İnci Akü markası ile organizasyonda yerini aldı. OYDER’in takdim ettiği teşekkür plaketini İncitaş Yönetim Kurulu Başkanı Selim Baybaş aldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın konuşmacı olarak yer aldığı kongre otomotiv sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. OYDER’in  22 Mayıs 2013 tarihinde düzenlediği kongre sektörel birliktelikleri pekiştirmek; politik, teknolojik ve sosyal yeniliklerin farkındalığını arttırmak, elde edilen yıllık verilerle sektörü tüm katılımcılarla değerlendirmek amacıyla düzenleniyor.

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ilısal yaptığı konuşmada, “Bu yıl değişimi algılamak ve yeni dünya düzenine ayak uyduracak stratejileri belirlemek amacıyla ‘Gelişim için değişim’ sloganıyla yola çıktık. Bu simi bulmakta çok zorlanmadık çünkü Türkiye son yıllarda çok ciddi bir gelişim ve değişim içinde. ABD ve Avrupa’da süren krizden güçlenerek çıktık. Kongrenin amacı yılda en az bir defa otomotiv sektörünün en önemli oyuncularını bir araya getirmek, yeniliklerin farkındalığını artırmak ve yıllık verileri paylaşmak. Siz sektör temsilcilerinden yeni projeler, yeni fikirler ve tam destek talep ediyorum” dedi.

Organizasyonda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ” Baş tacımız olan otomotiv sektörünün tüm oyuncularını bir araya getirdiği için OYDER’i bir kez daha kutluyorum. Türkiye bundan 11 yıl önce 23,5 milyar dolar borcu olan ve IMF’nin vereceği 1 milyar dolara ihtiyacı olan bir ülkeydi. Bugün ABD’den, IMF’den borç almak yerine ‘bizden ne istersiniz’ diyen bir konumdayız. 2008 krizinden bu yana Avrupa’da 4 milyon kişi işsiz kalırken Türkiye’de 5 milyon istihdam yaratıldı. Geçen yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi, dünyanın ihracatını en çok artıran ikinci ülkesi olduk. Otomotiv sektöründe 19,2 milyar dolar ihracat yaptık. Otomotiv yan sanayinde ise 8,3 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’de otomotiv yan sanayimiz bir otomobilin yüzde 80’nini yapacak yetkinliğe ve güce sahip. Motor ve aktarma organında göbek bağımızı ortadan kaldırmak için bunları üretmemiz gerekiyor. Yerli otomobil konusunda sonuna kadar kararlıyız. Varsa babayiğit özel teşvik ve daha başka neler yapabileceğimizi konuşmaya hazırız. ‘Sessiz hisse’ ile devlet olarak yatırımın bir parçası olabiliriz. Ben gazcıyım biliyorsunuz. Şimdi gaza basma zamanı” dedi

Sponsorluk hakkında konuşan İncitaş Yönetim Kurulu Başkanı Selim Baybaş, “Sektörün nabzını tutan bu organizasyonu desteklemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. OYDER gibi 24 yılı geride bırakan güçlü bir derneğin düzenlediği bu kongre biz sektör temsilcileri için önem taşıyor. Bu yıl “Gelişim için Değişim” konsepti ile düzenlenen kongrede açtığımız stant ile katılımcıları yol haritamız konusunda bilgilendirdik. OYDER derneğinin sponsorlarından biri olarak 3 yıldır bu organizasyonda yerimizi alıyoruz. Türkiye genelinde İnci Akü, EAS ve Hugel akülerinin satışını gerçekleştiren 200’ün üzerinde toptancı bayii yönetiyor; 3500’ü aşan perakende bayi ile de sürekli iletişim kuruyoruz. Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği ile teşkilat yönetimi konusunda ortak bir paydamız var. Sektörel olarak da paylaşımlarda bulunuyoruz. Özellikle bölgesel faaliyetleri konusunda kendilerini takdir ile takip ediyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa Belediyesi’ne 5 Adet Fluence Z.E. Teslim EdildiÖnceki Haber

Manisa Belediyesi’ne 5 Adet Fluence Z.E....

Zamlı Trafik Sigortası Kaskoyu SolladıSonraki Haber

Zamlı Trafik Sigortası Kaskoyu Solladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar