İstanbul
DOLAR32.3817
EURO34.7913
ALTIN2439.4

Esnafından Başkanına Değişmeyen Tercih FSM Demirbaş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafından Başkanına Değişmeyen Tercih FSM Demirbaş
Abone ol
Esnaf Dostu olarak anılan FSM Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş, son 5 yılda belediyelerin de değişimde ki değişmez dostu oldu. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün ziyaretinde açıklamalarda bulunan Demirbaş, "2023'te 690 araç satışı ile yılı kapatıyoruz" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, her alanda olduğu gibi ulaşımda da Düzce’yi daha iyi noktalara taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Düzce Belediyesi, 2020 yılında başlattığı ulaşım master planı çerçevesinde sil baştan yenilediği toplu taşıma sistemindeki araç filosunu genişletiyor. Ulaşım A.Ş.'ye ait 147 adet araca ilave olarak 12 metre uzunluğunda 10 adet sıfır kilometre araç daha filoya dahil edildi.

100 KİŞİ TAŞIMA KAPASİTESİNE SAHİP
12 metre uzunluğunda, alçak tabanlı, engelli yolcu erişimli, 26 oturma, 74 ayakta olmak üzere toplam 100 yolcu taşıma kapasitesine sahip yüksek donanımlı araçlar önümüzdeki günlerde Düzce’de görücüye çıkacak.



BAŞKAN ÖZLÜ OTOBÜSLERİ FSM Demirbaş İstanbul Ofisinde İnceledi
Başkan Özlü, beraberinde Başkan Yardımcısı Hasan Günden ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Sivrikaya ile birlikte önümüzdeki günlerde Düzce’ye getirilecek olan otobüsleri yerinde inceledi. Başkan Özlü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Düzce Ulaşım A.Ş. bünyesinde görev yapan çok sayıda aracımız var. Bunlardan 124 adedi 6 metre, 10 adedi 8 buçuk metre, 13 adedi de 12 ve 18 metre olmak üzere çok sayıda aracımız hizmet veriyor. Son dönemde yolcu sayımız bir hayli arttı. Hafta başı itibariyle günlük yolcu sayımız yaklaşık 50.000 civarında. 10 adet yeni araç aldık. Bunlar 12 metre 26 oturan, 74 ayakta olmak üzere yaklaşık 100 yolcu taşıma kapasiteli araçlar. Bunları İnşallah bugünlerde envanterimize alacağız. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.

FSM Demirbaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş ise "özellikle son 5 yıl da birçok belediyemize teslimatımız oldu. Bu yıl da Düzce ile beraber 8 farklı şehre teslimat yaptık. 2024 yılında da araçlarımızı ülkemizin birçok şehrinde göreceğiz. Bu doğrultu da çalışmalarımız devam edecektir. 2023 yılında 191 adet sıfır otobüs satışımız oldu. 80 adet Antalya, 50 adet Eskişehir, 18 adet Van, 15 adet Bursa, Denizli-Karabük-Balıkesir ve Düzce belediyeleri ise 10'ar adet otobüs aldı. Bugün de Düzce Belediye Başkanımız Faruk Özlü'ye araçlarını teslim ediyoruz" dedi. 

Mustafa Demirbaş: 2023 Bereketli Geçti

2023 yılı tüm otomotiv sektörü sıradan satış yaptı. Bizim için de durum aynı oldu. Kamyonda 461 adet, otobüste 191 adet sıfır ve 15 adet ise 2. el satışımız oldu. Toplam araç satışımız ise 690 adet olarak yılı kapatıyoruz. 2023 yılında 2022 yılını neredeyse 2 kat olorak geride bırakıyoruz. 

Geçmişte ağırlıklı olarak bireysel taşımacıya satışlarımız oluyordu. Ancak son yıllarda ağırlıklı olarak kamuya satışa başladık. Bunun ana nedeni esnafın alım gücünde ki düşüş. Kazançlarını biliyorum, şuan bu rakamlar ile araç yenilemeleri imkansız. Geçmişte büyük kampanyalar da düzenledik. Alanlar mutlu, almayanlar pişman oldu. Ancak şuan bir kampanya yapmak da imkansız. Kampanya için alım gücünün olması lazım. Şuan 2-3 yaşında otobüsü olanlar dışında araç değiştiebilen malesef yok. İstanbul gibi bir şehirde 2023 model otobüs sayısı sadece 27 adet. Yaş ortalaması ise 10 oldu. Geçmişte bu yaş ortalaması 4,5'i dahi görmüştü. Acilen esnafın da araç değişimi yapması lazım ama bunun için devlet desteği ve gelir artışı şarttır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ZF Türkiye'de Yapıyormuş Bir ŞeylerÖnceki Haber

ZF Türkiye'de Yapıyormuş Bir Şeyler

Otokar Kent LF Tekirdağ'ın HizmetindeSonraki Haber

Otokar Kent LF Tekirdağ'ın Hizmetinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar