İstanbul
DOLAR32.3506
EURO34.8708
ALTIN2389.6

Erzurum’a Yeni Otobüs Terminali Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurum’a Yeni Otobüs Terminali Geliyor
Abone ol
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları yatırımlarından sonra Erzurum'a kazandırılacak en...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları yatırımlarından sonra Erzurum'a kazandırılacak en büyük ikinci yatırım için harekete geçti. Dünyanın en büyük üçüncü eğlence merkezi ve şehir otelini MNG Holding aracılığıyla Erzurum'a kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projenin bir parçası olan Şehirlerarası Otobüs Terminali için çalışmalara başladı. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşa edileceği Kuzey Çevre Yolu üzerindeki 55 bin metrekare alan üzerinde temel sondaj çalışmalarına başlanırken, yatırımın inşaatına ise, önümüzdeki günlerde başlanacak.
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'a kazandırılacak olan dünyanın en büyük üçüncü eğlence merkezi ve şehir oteli için düğmeye bastı. Erzurum Otogarı'nın bulunduğu 67 dönümlük alanda hayata geçirilecek olan 210 milyon dolarlık projenin ilk etabını Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali oluştururken, Kuzey Çevre Yolu üzerinde konuşlandırılacak olan yatırım için temel sondaj çalışmalarına başlandı. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin önümüzdeki 4 ay içerisinde tamamlanarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi planlanırken, halen Terminal Caddesi'nde hizmet veren Erzurum Otogarı'nın yerinde ise, 25'er katlı ikiz kuleleriyle dünyanın en büyük üçüncü eğlence merkezi ve şehir oteli yükselecek.

YENİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI...


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding ile 210 milyon dolarlık yatırım anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, projenin hayata geçirilmesi için düğmeye bastıkların ifade etti. Projenin ilk etabının, Erzurum'a yeni bir Şehirlerarası Otobüs Terminali kazandırmak olduğuna işaret eden Başkan Küçükler, "Erzurum'un Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali tamamlandıktan sonra eskisinin bulunduğu alan üzerinde dev proje hayata geçirilecek." dedi.
MNG Holdingin yaklaşık 10 milyon liraya tamamlanacak yeni otobüs terminalini tek kuruş almadan Kuzey Çevre yolu üzerinde yaparak Büyükşehir Belediyesine 4 ay gibi bir süre içinde devredeceğini vurgulayan Başkan Küçükler, terminalin taşınmasının ardından firmanın eski terminalde 67 dönümlük arsaya sahip olacağını bildirdi.
Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşa edileceği Kuzey Çevre Yolu'ndaki 55 bin metrekarelik alanın yüklenici durumundaki MNG Holding'e teslim edildiğini belirten Küçükler, firmanın, yapım çalışmalarının yürütüleceği bölgede zemin etüt çalışmalarına başladığını bildirdi. Başkan Küçükler, yeni terminalin yılsonuna kalmadan tamamlanacağının altını çizerek, seyahat acenteleri ve firmaların kış mevsimine girmeden önce yeni adreslerinde hizmet vermeye başlamış olacaklarını dile getirdi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: BU PROJE SINIRLAR ÖTESİNİN BİLE DİKKATİNİ ÇEKECEK
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, şunları kaydetti: Mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alanı Türkiyenin markası olan MNG holdinge verdik. Böyle büyük bir marka, Erzurumun simgesi olan Çifte Minareli Medrese'den ilham alarak kentin siluetini değiştirecek ikiz kule yapacak. İkiz kulelerde, şehir oteli, AVM ve rezidansın yanı sıra Türkiyenin önemli eğlence merkezlerinden birisi bulunacak. Bu önemli proje, sadece Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesine hitap etmeyecek. Bu proje sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkeler de Erzuruma akın edecek. Eğlence merkezi, AVM ve şehir otelinin yapılması Erzurum için ayrı bir değer katacak."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır’da 25 Otobüs Daha Hizmete BaşladıÖnceki Haber

Diyarbakır’da 25 Otobüs Daha Hizme...

Binali Yıldırım: Bölünmüş Yollar Ölüm Oranını %65 AzalttıSonraki Haber

Binali Yıldırım: Bölünmüş Yollar Ölüm Or...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar