İstanbul
DOLAR32.3817
EURO34.7913
ALTIN2439.4

Ereğli'de Halk Otobüsü Esnafı Murat Akyüz İle Devam Kararı Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ereğli'de Halk Otobüsü Esnafı Murat Akyüz İle Devam Kararı Aldı
Abone ol
Kdz. Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin Olağan Üstü Genel...

Kdz. Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin Olağan Üstü Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Gergin Ve Tartışmalı Geçen Genel Kurulda Başkanlığa Yeniden Murat Akyüz Seçildi.

Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde geçen yıl kooperatif bünyesinden kendi istekleriyle ayrılan iki üyenin şartlı üyeliğe alınıp üye sayısının arttırılması için Olağan Üstü Genel Kurul'a gidildi. Genel Kurul sonunda yapılan oylamada ise Başkan Murat Akyüz  ve yeni yönetimi delegelerden 2 yıllık vize aldı.

KONGREYE BÜYÜK İLGİ

Olağan Üstü Kongre, Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası ikinci Başkanı Ahmet Küçük’ün Divan Başkanlığını yaptığı kongreye; Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, kooperatif yönetimi ve üyeler katıldı. Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın "Şoför arkadaşlarımızın sorunlarını zaman zaman gündeme getirip tartışıyoruz. Yasal çerçevedeki her taleplerini dikkate alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Olağan Üstü Genel Kurul'un hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

NEDEN OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURUL?

Kdz. Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, geçen sene kooperatif bünyesinden kendi istekleriyle ayrılan Cevdet Demircan ve Halit Yavuz’un şartlı üyeliğe alınıp, kooperatifin üye sayısının arttırılması için Olağan Üstü Genel Kurul’a gidildiğini söyledi. Söz konusu kişilerin noter vasıtasıyla istifa ettiklerini belirten Akyüz, "Bu araç sahipleri kendi istekleri doğrultusunda kooperatiften ayrılmışlardır. Ancak, kooperatifin bir üst kurulu tarafından bu kişilerin geri dönmesinin oylamaya sunulması için Olağan Üstü Genel Kurul yapma gereği duyduk. Bu arkadaşlarımızın prosedür nedeniyle şartlı olarak tekrar üye olma talepleri vardır" diye konuştu.

ÜYE SAYISI 112'YE ÇIKTI

Açık oylama esnasında üyeler arasında tartışmalar yaşanırken, divan başkanlığı ve Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, bazı üyelerle sıcak tartışma içine giren kişileri yatıştırmaya çalıştı. Oylamaların ardından bazı üyelerin salonu terk etmesiyle ortam sakinleşti. Yapılan açık oylamada, Halit Yavuz 33 kabul, 6 ret oyu aldı. Yavuz’un üyeliği kabul edilirken, Cevdet Demircan 31 oy kabul, 17 oy ret aldı. Oylama sonucunda Genel Kurul'a katılan 65 üyenin yarısından fazlasının kabulünü kazanan Halit Yavuz’un üyeliğinin kabulü için yönetime yetki verildi ve üye sayısı 111'den 112'ye çıkartıldı. Demircan için verilen oylar yeterli orana ulaşmadığından üyeliği reddedildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ulaşım kartlarının imha edilmesi ve kooperatif binasına ek muhasebe odası inşa edilmesinin oy çoğunluğuyla kabul edildiği Genel Kurul'da açık oylama ile 2 yıl görev yapacak yeni yönetim de belirlendi. Açık oylama sonucunda Murat Akyüz Başkanlığında, Çetin Çimen, Mustafa Günay, Birol Civelek, Murat Baykal, Yönetim Yedek; Ali Albayrak, İsmail Özen, Hasan Yılmaz, Kemal Demirhan, Abdullah Kır, Denetim Asil; Faruk Deniz, Hamza Uçar, Hayati Çatpınar, Denetim Yedek; İsmail Atar, Yüksel Aslan ve Recep Uzunmehmetoğlu’ndan oluşan kadro göreve getirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes'ten 2. El GarantisiÖnceki Haber

Mercedes'ten 2. El Garantisi

Halk Ulaşım Sakarya'daSonraki Haber

Halk Ulaşım Sakarya'da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar