İstanbul
DOLAR32.3976
EURO34.8037
ALTIN2395.6

EGO Filosu Gücüne Güç Katmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EGO Filosu Gücüne Güç Katmaya Devam Ediyor
Abone ol
Başkent’te Yeni Körüklü Otobüs Sayısı 307’e Ulaştı

Başkentlileri işlerine, okullarına, kent merkezine taşıyan EGO Genel Müdürlüğü, filosuna peyderpey katılan körüklü otobüslerle sürekli gençleşiyor, güçleniyor, büyüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen, farklı dizaynlarıyla trafiğe renk ve hız katarak toplu ulaşım konforunu artıran yeni körüklü otobüslerin sayısı; 175’i doğalgazlı, 132’si dizel  olmak üzere 307’e yükseldi. Filosundaki araçlara sürekli taze kan taşıyan EGO Genel Müdürlüğü, kent içi seyahat konforunu günden güne yükselterek, sürücülere rahat bir ulaşım  imkânı sunuyor. Sözleşmesi gecen yıl imzalanan 250’si doğalgazlı 250’si dizel körüklü otobüsler, Eylül ayından bu yana parti parti teslim alınarak, toplu ulaşım filosuna katılıyor. Her gecen gün güçlenerek gençleşen toplu taşım filosu ile hizmet kalitesi daha da yukarıya taşınıyor. Tamamı 2013 Mayıs ayında filoya katılacak, “alçak tabanlı, engelli kullanımına uygun, klimalı, kameralı ve GPS takip sistemli, 18 metre uzunluğunda 152 yolcu kapasiteli, ses anons sistemli” körüklü otobüslerin sayısı, 307’ye ulaştı.

EGO Otobüsleriyle Ayda Ortalama 18 Milyon Yolcu Taşınıyor

Yeni katılan körüklü otobüslerle filodaki araç sayısının 2 bin 086’ya ulaştığını dile getiren EGO yetkilileri, günlük ortalama bin 450 aracın servise çıktığını belirterek, filodaki yenilenmenin sonucunda 250 yıpranmış otobüsün servis dışı bırakılacağını ifade ettiler. Yeni araçların hizmet vereceği bölgelerin ihtiyaca göre belirlendiğini açıklayan yetkililer, şöyle dediler:“Otobüs hatları, seferleri belirlenirken tabi ki pek çok değerlendirme yapılıyor. Tüm yolcu akışı sayısal veriler olarak ortada. Filo takip sistemi ve otomatik ücret toplama cihazlarından (Valitatör) alınan verilerin değerlendirilmesi sonunda ihtiyaca göre düzenleme yapılıyor. Yeni körüklü otobüslerimizi de bu doğrultuda genellikle Gölbaşı’nda ilk kez uyguladığımız taşımalı metrobüs seferlerinde, Sincan, Eryaman gibi uzak, Mamak, Keçiören gibi yoğun hatlarda, solo otobüslerin yetersiz kaldığı yerlerde kullanıyoruz.”

2013’e Heyecanlı Bir Başlangıç

EGO’nun hizmet kalitesi açısından “2012 yılının pırıl pırıl” geçtiğini ifade eden yetkililer, özellikle ikinci yarısından itibaren sürekli bir tazelenme yaşandığına ve Başkentlilerden bol miktarda takdir toplandığına dikkat çektiler. Doğalgazlı ve körüklü otobüslerin yanı sıra atölyelerin de teknolojik gelişmelere paralel olarak yenilendiğini anımsatan yetkililer, “Tüm araçlara takılan GPS sistemi, bunun beraberinde getirdiği yenilikler, EGO Cep’te uygulaması ile durakta beklemeye son verilmesi, kameralar, filo takip sistemi ile 2012 yılını çok güzel bitirdik ve 2013 yılına heyecanlı bir başlangıç yaptık” diye konuştular. EGO otobüslerinin aylık ortalama 18 milyon yolcu taşıdığı bilgisini de veren yetkililer, otobüs filosunun her gün 360 bin kilometre yol yaptığını vurguladılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT - Tedarikçi Buluşması gerçekleştirildiÖnceki Haber

İETT - Tedarikçi Buluşması gerçekleştiri...

Kaldırım Yaya İçindir Araç Park EtmeyelimSonraki Haber

Kaldırım Yaya İçindir Araç Park Etmeyeli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar