İstanbul
DOLAR32.2262
EURO35.0242
ALTIN2512.9

Eğlenerek Öğreniyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğlenerek Öğreniyorlar
Abone ol
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği ve bilgi evi ve kurs merkezi öğrencilerinin katıldığı eğitimlere katıldı.

Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen teorik ve pratik eğitimlerde öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Zolan, “Ege Bölgesi’nde ilk, Türkiye’de sayılı tesislerden biri olan bu alan Denizli'de yaşayan çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmelerini sağlıyor. 1,5 yıldır faaliyet gösteren Trafik Eğitim Parkı’nda bu sene 10 binin üzerinde çocuğumuza eğitim verdik” dedi.

Trafik eğitip parkında çocuklara trafik eğitimi
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirdiği eğitimlere katıldı. Denizli Belediyesi Bilgi Evi ve kurs Merkezleri’nde eğitim gören çocuklar ile birlikte teorik ve pratik eğitimlerde yer alan Başkan Zolan, Trafik Eğitim Parkı’nda bu yıl 10 binin üzerinde çocuğa eğitim verildiğini söyledi.


Teorik eğitimlerde trafik kurallarının önemi aktarılırken pratik eğitimlerde akülü araçlar ile eğitim alanında çocuklara trafikte nasıl davranmaları gerektiği aktarıldı. Başkan Zolan ve beraberindeki çocuklar ise yaya geçidinden, üst geçitten nasıl geçilmesi gerektiğini, araç trafiğinin yoğun olduğu yollarda yayaların nasıl davranması gerektiğini eğitmenlerin verdiği direktifler doğrultusunda hareket ederek pratikte uyguladı.

“ Trafik güvenliğini sağlamak ve olumsuz olaylar yaşamamak adına eğitim vermek gerekiyor.”
Eğitim alanında ayrıca çocuklar alkolün sürücüler üzerindeki etkisini göstermek üzere tasarlanan Sarhoş Gözlüğü’nü takarak, hazırlanan kaleye şut denemesi yaptı. 
Trafik eğitimi almaya gelen çocuklarla bol bol sohbet eden Başkan Zolan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi: “ Trafik güvenliğini sağlamak ve olumsuz olaylar yaşamamak adına eğitim vermek gerekiyor. Bunun da en etkili noktası çocuklarımız. Özellikle çocuklarımıza eğitim vermek gerekiyor. Bu çerçevede yaklaşık 1,5 yıldır faaliyet gösteren Trafik Eğitim Parkımız da bu sene 10 binin üzerinde çocuğumuza eğitim verdik. Burada çocuklarımız hem teorik derslerini hem de pratik uygulama derslerini alıyorlar. Yaya geçitlerini, üst geçitleri, ışıklar, lambalar her türlü trafikte olan olumlu olumsuz davranışları işaretleri burada öğrenir hale geldiler. İnsanlarımız üzülmesin istedik. İşte Trafik Haftası’nda da böyle bir etkinlik yaparak bu bilinci yerleştirelim istedik. Trafikteki kuralların tecrübelerle oluştuğunu bilinmesi açısından Kent Konseyi Çocuk Meclisimiz böylesi güzel bir organizasyon gerçekleştirmiş.


Biz de bu organizasyonda bulunmak istedik. Çocuk Meclisi Başkanımız Almira Kocamaz ve ekibiyle beraber, güzel bir etkinlik yapıyoruz. Çocuklarımız konuya son derece ilgili. Kurallara bizden daha iyi uyuyorlar ve dikkat ediyorlar. İnşallah gelecekte o yaya geçitleri, yayaların geçtiği yer olacak, herkes yeşilde geçecek, trafikte herkes birbirine saygı gösterecek ve en önemlisi de herkes kurallara uyacak. İnşallah hiç canımız yanmadan üzülmeden hayatımızı devam ettireceğiz. Hem ulaşımımızı hem can güvenliğimizi sağlayacağız. Bu bizim eğitim parkımız da çocuklarda trafik bilincini geliştirmede çok büyük katkılar sağlayacaktır. Türkiye’de çok az benzeri olan bir parkımızın Denizli’de olması da bizleri mutlu ediyor. Çocuklarımızla burası cıvıl cıvıl ayrı bir güzellik. Onun için özellikle Çocuk Meclisi Başkanımızı bu etkinlikten dolayı kutluyorum” 
Başkan Zolan, eğitim sonrası tüm çocuklara trafik eğitimine ilişkin kitaplar ve broşürler armağan etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İDOBÜS ile İstanbul-Bursa Arası En Ucuz Ulaşım!Önceki Haber

İDOBÜS ile İstanbul-Bursa Arası En Ucuz...

Antalyalı Kadınlar Ata’nın HuzurundaSonraki Haber

Antalyalı Kadınlar Ata’nın Huzurunda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar