İstanbul
DOLAR32.3557
EURO34.8289
ALTIN2394.8

Eğitimin Minik Neferleri Trafik Canavarına Karşı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimin Minik Neferleri Trafik Canavarına Karşı
Abone ol
İzmir’in Aliağa ilçesinde Çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimi vererek bilinçlendirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu eğitimleri ilginç görüntülere sahne oluyor.

Okullardan Gelen Öğrencilere Trafik Eğitimi

Aliağa Kaymakamlığı,  Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan program doğrultusunda Aliağa Belediyesi’ne ait otobüsler ile okullarından alınan öğrenciler  “Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu ve Trafik Eğitim Parkı’na getiriliyor. Yaya, yolcu ve sürücü olarak yapılması gerekenleri yaşayarak öğrenen çocuklar hayatlarının ilk trafik cezasını da bu eğitimlerde alıyor. Trafik polisi olarak kullandığı araçla hata yapan sürücüye ceza kesen öğrenciler, yaya kaldırımından geçen yayalar ve toplu taşımada yapılması gerekenleri uygulayan öğrenciler trafik kurallarını yaşam boyu unutamayacak şekilde öğreniyor.

Çocuklar Trafiği Okulunda Öğreniyor

İlköğretim Okullarındaki anaokulu, 1- 4. Sınıf arası öğrencilerine yönelik “Trafikte 10 Bin Melek” projesi kapsamında süren eğitimlere katılan öğrenciler sıcak bir ortamda trafik kurallarını öğreniyor. Öğrenciler Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün’ün özverili çalışmalarıyla uygulamalı eğitimlere katılıyor.

Öğrenciler Polis, Sürücü, Yaya Oldu

Son olarak Namık Kemal ve Mehmet Saka İlkokulu öğrencileri 2012-2013 eğitim yılı içerisinde trafik dersinde alınan teorik eğitimleri uygulamaya geçirmek için Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu Eğitim Alanı’na geldi. Eğitimde, çocukların dikkatlerini yoğunlaştırmak için çizgi film gösterimi gerçekleştirildi. Öğrenciler toplu taşıma araçlarına nasıl binileceği, seyir halinde araç içerisinde oturma planı ve genel trafik kuralları gibi konuları uygulamalı olarak pekiştirme fırsatı buldu. Uygulama eğitiminde bazı öğrenciler sürücü, trafik polisi ve yaya oldu. Hatalı araç kullanan öğrencilere ceza yazılarak nerede hata yaptığı anlatıldı.

Ücretsiz Trafik Eğitim Hizmeti

Aliağa Belediyesi çocuk trafik eğitim okulunda eğitimler Eğitimler yaz sezonu boyunca devam edecek. Eğitimin sonunda çocuklara sertifika verilecek. Eğitim alanı yaz sezonu boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek. Eğitim saatleri dışında da akülü araçlar aileleriyle gelen çocuklara ücretsiz olarak veriliyor.

Başkan Oğuz: Trafikte Küçük Yaşta Eğitim Çok Önemli

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, küçük yaşta kazanılan trafik bilincinin yaşam boyu unutulmayacağını söyleyerek, “Okulumuzda sürdürdüğümüz ücretsiz eğitimlerle bu güne kadar 20 binden fazla öğrencimiz eğitim aldı. Okullarımızla, Emniyet ile işbirliği halinde çok başarılı bir eğitim veriliyor. Bu yıl akülü araç sayımızı da arttırdık. Bu çalışmalarımızda özveriyle hizmet veren Polis trafik memuru arkadaşımız İsmail Hakkı Ergün’e ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’un Vapurlarında Yaz Keyfi BaşlıyorÖnceki Haber

İstanbul’un Vapurlarında Yaz Keyfi Başlı...

HSBC Advantage Akaryakıt KampanyasıSonraki Haber

HSBC Advantage Akaryakıt Kampanyası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar