İstanbul
DOLAR32.2569
EURO35.0107
ALTIN2478.9

Dünya’da İlk: Çocuklara Özel Otobüs

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya’da İlk: Çocuklara Özel Otobüs
Abone ol
Büyükşehir, 3-6 yaş grubu çocuklar için 'Oyun Otobüsü' oluşturdu. Dar...

Büyükşehir, 3-6 yaş grubu çocuklar için 'Oyun Otobüsü' oluşturdu. Dar gelirli ailelerin çocuklarına hizmet verecek otobüs, okul öncesi eğitim alanında çocukların gelişim sürecine katkıda bulunacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal alanda yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 3-6 yaş arası çocuklar için okul öncesi eğitiminde verileceği 'Oyun Otobüsü' oluşturuldu. Oyun Otobüsü, sosyoekonomik düzeyi düşük olan yerleşim bölgelerinde yaşayan ailelerin çocuklarına hizmet verecek. Çocuklar, otobüste hem oyun oynayacak hem de sosyal eğitim alacak. Proje, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

GELİŞİM SÜRECİNE KATKI SAĞLAYACAK

Oyun Otobüsü Projesi, çocuklarını farklı nedenlerle okul öncesi eğitim kurumuna gönderemeyen ailelerin bu konuda bilinçlendirilip farkındalıklarının arttırılmasını ve okul öncesi çağdaki çocukların gelişim süreçlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Projeyle çocukların 3-6 yaş aralığında sahip olması gereken temel fiziksel, bilişsel ve sosyal kazanımlarla kırsal bölgede yaşayan ebeveynlerin ve özellikle de annelerin belli konularda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

ÇOCUKLARIN AYAĞINA GİDİYORUZ

20 öğrenci kapasiteli Oyun Otobüsü'nün içinde, bir anaokulunda olması gereken faaliyet masaları kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi tüm eğitim araç ve gereçleri bulunuyor. Oyun Otobüsü'nde 2 okul öncesi eğitmen görev yapacak. Ağırlıklı olarak, Kepez ve Aksu bölgesinde hizmet verecek otobüs her gün bir mahallede duracak. Böylece okul öncesi eğitim kurumuna gidemeyen çocukların ayağına hizmet götürülecek. Ailelere de çocuk sağlığı ve hastalığı, aile iletişimi, kadın sağlığı gibi konularda bilgi verilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Başarılı Otobüs Şoförü Ödülü Sahibini BulduÖnceki Haber

En Başarılı Otobüs Şoförü Ödülü Sahibini...

Antalya’da Ücret DüzenlemesiSonraki Haber

Antalya’da Ücret Düzenlemesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar