darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3491
EURO35.1306
ALTIN2308.9

“Doğuş’tan Meslek Sahibi” Oluyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Doğuş’tan Meslek Sahibi” Oluyorlar
Abone ol
Doğuş Otomotiv, meslek liseleriyle işbirliğinde gerçekleştirdiği “Doğuş’tan Meslek Sahibi” Programı ile eğitime ve istihdama katkıda bulunmaya devam ediyor. 2008 yılından bugüne kadar program kapsamında 320 kişiye istihdam sağlayan Doğuş Otomotiv, 2022 öğretim döneminde bu programdan mezun olanların yüzde 35’ini işe almayı hedefliyor.

Doğuş Otomotiv’in, otomotiv sektöründe yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayarak nitelikli iş gücü oluşturmak hedefiyle başlattığı “Doğuş’tan Meslek Sahibi Programı” 14 yıldır aralıksız devam ediyor.

Program, öğrencilerin mesleki eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini de destekleyerek onların iş hayatına hazırlanmasını, staj süreçlerinde bir standart sağlanmasını ve böylece sektöre nitelikli iş gücü kazandırılmasını hedefliyor.

Program kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Adıyaman şehirlerinde toplam 8 meslek lisesinde yer alan Doğuş Otomotiv Volkswagen Laboratuvarları’nda bugüne kadar 4 bin 258 öğrenciye bin saatin üzerinde eğitim verildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi için meslek liselerinde yapılan mülakatlar sonucunda seçilen toplam 128 öğrenci Doğuş Otomotiv Volkswagen Eğitim Laboratuvarı’nda mesleki eğitimlerine devam ediyor. Mezun olan öğrenciler,Türkiye genelinde bulunan tüm Doğuş Otomotiv Yetkili Servislerinde geçerli “Başarı Sertifikası”nı aldıktan sonra, Doğuş Otomotiv’in yetkili servislerinde istihdam olanaklarından yararlanıyor.

Proje 320 kişiye istihdam sağladı

Sürecin sadece eğitimle sınırlı kalmadığını belirten Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü Ela Kulunyar, “Mezunlarımızı bayilerimizle buluşturarak yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 320  kişiyi istihdam ettik. Programı bitirenlerin işe girme yüzdesi 28’lerde. Biz bu oranı bu yıl yüzde 35’e çıkarmayı hedefliyoruz. 12. sınıflar için stajyer alım sürecini de yüzde 85’ten yüzde 90’a yükselteceğiz” dedi.

Kız öğrencilerimizin sektöre kazandırılmasının en önemli öncelikleri arasında olduğunu belirten Ela Kulunyar, “Kız öğrencilere ve velilerine yönelik özel toplantılar, tanıtımlar yapıyor, bölümden mezun olan kızlarımızla da görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu programdan mezun olan 8 kız öğrencimizi işe aldık, bu yıl da 5 mezun kız öğrencimizi istihdam edeceğiz. Gelecek yıllarda bu sayıyı katlayarak devam ettirmeyi planlıyoruzdedi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Amaçları arasında yer alan iki hedefle de doğrudan bağlantısı olan programın Sürdürülebilir Kalkınma için de önemli bir mesaj içerdiğinin altını çizen Kulunyar, programın Doğuş Otomotiv’in Sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir parçası olan öncelikli odak alanlarıyla ilgili hedeflerinden birisi olduğunu belirtti.

Elektrikli otomobiller müfredatta giriyor

Gelişen teknolojiyle birlikte, elektrikli otomobillerin de müfredata girmeye hazırlandığına dikkat çeken Ela Kulunyar, “Program kapsamında, öğrencilerimizin mesleki bilgilerini geleceğe hazırlamak için elektrikli araç teknolojilerini de eğitim sürecine dahil edeceğiz. Bu konu hakkında Volkswagen markasından gelecek ‘Elektrikli Araçlar Eğitim Süreci’ de protokolümüz olan 8 okulla paylaşılacak” dedi.

Ailelerdeki sanayi algısı değişti

Doğuş’tan Meslek Sahibi Programı’yla, İş ve meslek seçimlerinde en önemli aktör olarak belirlenen ailelere de ulaşıldı. Süreç boyunca, Doğuş Otomotiv yetkilileri velilerle bir araya gelerek, otomotiv sektörü, eğitim ve staj imkânları, iş ve kariyer fırsatları konularında bilgiler paylaştı ve sanayi algısını değiştirmeye çalıştı. İşletme stajına başlayan öğrenciler velileriyle birlikte yetkili servislerde ağırlandı ve velilere staj sürecini, çalışma koşullarını yerinde görme ve tanıma olanağı buldu.

Programın eğitim içeriklerini oluşturmak için Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapıldı. Mühendislik, işletme ve eğitim fakülteleri akademisyenleri tarafından 5 ay süren yoğun bir çalışma sonucunda proje materyalleri ve eğitim içerikleri hazırlandı. Ayrıca, öğrencilerinin eğitim ve meslek seçimlerinde karar vermelerine yardımcı olmak adına “Otomotiv Alanı Yatkınlık Değerlendirme” dokümanı oluşturuldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEMSA’nın Elektrikli Otobüsleri Fransa’daÖnceki Haber

TEMSA’nın Elektrikli Otobüsleri Fransa’d...

Sarılar Grup, Mercedes-Benz Markalı 385 Adet Kamyonunu Teslim AldıSonraki Haber

Sarılar Grup, Mercedes-Benz Markalı 385...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar