İstanbul
DOLAR32.576
EURO34.7536
ALTIN2491.6

Doğru Ekipman Tüketicinin Cebini Korudu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğru Ekipman Tüketicinin Cebini Korudu
Abone ol
Türkiye çapında 300 noktada hizmet veren oto ekspertiz ve check-up markası Pilot Garage, ikinci el otomobil alımı ve satımı yapacak tüketicileri aydınlatacak bilgiler paylaştı. Hatalı ve yanlış ölçüm yapan boya ölçüm makineleri ve dyno sistemleri yüzünden alıcı ve satıcıların mağduriyet yaşadığını söyleyen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre "Şimdiye kadar TSE ve HYB belgesi olmayan onlarca şirketin yetki belgesinin iptal edilmiş durumda. Bu yapılarda maalesef maliyetleri düşük tutmak için yüzde 70 daha ucuz olan kalitesiz ekipmanlar kullanılıyor. Boyalı parça boyasız çıkabiliyor, yürüyen aksamdaki problemler tespit edilemiyor. 20 yıldır Konya'da üretimini yaptığımız ekipmanlar ile ülke ekonomisine katkı sağlarken, doğru ekipmanlarla gerçekleştirilen detaylı kontroller sayesinde tüketicilerin de cebini koruduğumuz için mutluluk duyuyoruz." dedi.

Çip krizi ve döviz kurundaki dalgalanmaların etkisiyle ikinci el otomobillere olan talep tekrar artmaya başladı. Bu süreçte araç alım ve satımı yapacak vatandaşların seçtikleri oto ekspertiz noktaları ise yüksek bedellerle satın alınan araçlar için kritik bir önem taşıyor. Örneğin ülke genelindeki birçok ekspertiz şirketinde halen TSE onayı olmayan kalitesiz boya ölçüm cihazları ile dyno sistemleri kullanılıyor. Oysa TSE standartlarını karşılayan cihazlar ve yazılımlar, arkasındaki yoğun AR-GE çalışmaları ve mühendislik sebebiyle yüzde 70 daha yüksek maliyetlerle satın alınabiliyor. Doğru ölçüm cihazlarının yatırım maliyetini ise ancak belirli kurumsal şirketler karşılayabiliyor.

Dyno cihazına bisiklet koysanız yüzde 95 performans değeri veriyor

Bu duruma yatırımcılar tarafından bilinçli olarak göz yumulduğuna dikkat çeken Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, ekspertizde en önemli hususun güven olduğuna dikkat çekti. Emre "Örneğin dyno verilerinin birçok ekspertiz noktasında hatalı olduğunu biliyoruz. Maliyet sebebiyle daha az ağırlığa sahip tamburlarla ve kötü yazılımlarla araç ölçümü yaparak hatalı verilere ulaşan çok fazla ekspertiz şirketi var, bu şirketlerin hepsinin yetki belgesi iptal edilecek, onlarcasının da iptal edilmiş durumda. Günün sonunda araç kullanıcılarına doğruluğu olmayan bilgi veriliyor. İstisnasız, kondisyonu birbirinden çok farklı olan her araçta bu firmalar yüzde 93-95 motor gücü verisi alarak insanları yanıltıyor. Bisiklet koysanız bu veriyi veriyor. Ya da boyalı parça boyasız çıkabiliyor, yürüyen aksamdaki problemler tespit edilemiyor. Kalitesiz ekipmanlardaki en büyük problem ölçümdeki tutarsızlık. Maalesef sektörde TSE belgesine sahip şirket oranı halen çok düşük. Bu durum tüketicilerin kandırılması anlamına geliyor." açıklamasını yaptı.

Sektöre yerli üretimle doğru ekipman sağlayarak ithalatı yüzde 70 azalttık

Pilot Garage'ın oto ekspertiz sektöründe kurumsallaşma ve standartların yükselmesinde önemli bir misyon edindiğini dile getiren Emre "20 yıldır Konya ilimizde üretimini yaptığımız ekipmanlar ile ülke ekonomisine katkı sağlarken, bu alandaki ithalatı da tam yüzde 70 oranında azaltmış oluyoruz. Ayrıca doğru ekipmanlarla gerçekleştirilen detaylı kontroller sayesinde tüketicilerin de cebini koruduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Ekspertiz şirketleri artık araç alıcıları ve satıcıları arasında bir güven noktası görevini taşıyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’dan Kasko Poliçesini Yenileyene Bagaj Düzenleyici HediyeÖnceki Haber

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’dan K...

En Çok Ekonomi Sınıfı Araç KiraladıkSonraki Haber

En Çok Ekonomi Sınıfı Araç Kiraladık

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar