İstanbul
DOLAR32.2154
EURO35.027
ALTIN2512.7

Denizli Çevre Yolu Törenle Hizmete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli Çevre Yolu Törenle Hizmete Açıldı
Abone ol
Denizli Çevre Yolu 1. Kısım 2. Etap açılışı, Pamukkale-Akköy ve...

Denizli Çevre Yolu 1. Kısım 2. Etap açılışı, Pamukkale-Akköy ve Denizli-Serinhisar yollarının temel atma töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Denizli Valisi Abdülkadir DEMİR, Karayolları Genel Müdürü M. Cahit TURHAN, çeşitli siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Denizli Çevre Yolu'nun bir bölümünü daha açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Denizli gönüllerin, kültürlerin buluştuğu bir kavşak ilimiz. Şehir içerisinde egzoz kirliliği, ses kirliliği artık olmayacak" dedi. 9 yıl içerisinde yapılan sıcak asfalt miktarının 8 bin km'yi bulduğunu söyleyen Bakan YILDIRIM, önümüzdeki 4 yıl içerisinde 15 km daha sıcak asfalt yapılacağını ve bölünmüş yolların tamamının sıcak asfaltla kaplanacağını sözlerine ekledi.

Karayolları Genel Müdürü M. Cahit Turhan, açılışta yaptığı konuşmada, Denizli'nin büyüme temposuna uygun olarak şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ağını rahatlatmayı, sanayi ve turizm potansiyellerinin daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Açılışta konuşan Vali Abdülkadir DEMİR de yaptığı konuşmada, Denizli için çok önemli bir günün yaşandığını ve çevre yolunun yapımı ile şehir içi trafiğinin %30 oranında azalacağını söyledi. Temeli atılan Pamukkale yolunun çok kaliteli bir yol haline geleceğini söyleyen Vali DEMİR, bu projenin tekrar masaya yatırılarak, refüj çalışması, geçiş noktaları ve aydınlatması ile turizme yakışır bir yol yapılacağını ifade etti.

Denizli’de her geçen gün daha da artan trafik talebi karşısında mevcut yolun kapasitesinin yetersiz kalması sonucu başlatılan ve 59 Milyon liraya mal olan çevre yolunun 18 km'lik birinci kısmı, 20 Kasım Pazar günü yapılan açılış ile tamamlanmış oldu.

Ayrıca, çevre yolunun 16 km'lik ikinci kısmının da yer aldığı ve toplam 32 km'den oluşan Denizli-Serinhisar Yolu'nun da temeli atıldı. Yine aynı törenle, turistik açıdan ülkemiz ve bölge açısından önem taşıyan Pamukkale yolunun yenileme çalışmalarına da başlandı. Toplam maliyeti yaklaşık 13 milyon lira olan 17 km'lik yolun 13 km'si bölünmüş yol standardında, 4 km'si ise birinci sınıf devlet yolu standardında yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla, dünya çapında önemli bir turizm merkezi olan ve her yıl 2 milyon turistin ziyaret ettiği Pamukkale ve çevresinde, ulaşım standardı yükseltilerek yol kullanıcılarına güvenli, konforlu ve ekonomik bir seyahat imkanı sağlanması planlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya Expo 2016'yı Hakkıyla AldıÖnceki Haber

Antalya Expo 2016'yı Hakkıyla Aldı

Mersin Yat Limanı Hizmete GirdiSonraki Haber

Mersin Yat Limanı Hizmete Girdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar