İstanbul
DOLAR32.4258
EURO34.8352
ALTIN2432.1

Antalya Expo 2016'yı Hakkıyla Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Expo 2016'yı Hakkıyla Aldı
Abone ol
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, dünyanın en önemli...

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan "Dünya Botanik Exposu"nu Antalya'nın hakkıyla aldığını belirterek, "Antalya, bu organizasyonu başarıyla yapacak" dedi.

Turizm başkenti Antalya, Expo 2016'ya ev sahipliği yapacak. Uluslararası Sergiler Bürosu, Fransa'nın başkenti Paris'teki OECD binasında Antalya'nın 2016 yılındaki Botanik Expo'su ile ilgili bayrak töreni düzenlendi. Törene Antalya'dan özel uçakla Paris'e giden 200 kişilik heyetle birlikte katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Expo bayrağının Antalya'ya teslim edilmesinden sonra yaptığı değerlendirmede, Antalya'nın Expo 2016'yı hakkıyla aldığını söyledi. Başkan Akaydın, Antalya'nın bu organizasyon için çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini belirterek, "Antalya, Expo 2016'yı çok iyi bir şekilde düzenleyecek ve bu organizasyonu başarıyla yapacak" dedi.

ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLECEK

"Çiçek ve Çocuk" temasıyla düzenlenecek bu organizasyonda, Antalya'nın çok önemli bir kazanım elde edeceğini kaydeden Başkan Mustafa Akaydın, "Bu organizasyonu 8 milyon turistin ziyaret etmesi bekleniyor. 6 ay süren bu organizasyonda şehirde 20 bin sosyal ve kültürel etkinlik düzenleniyor. Bu organizasyon, turizm başkenti Antalya'da 12 ay turizm yapılmasının önünü açacak çok önemli bir fuar olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Expo 2016'nın İcra Kurulu'nda yer alıyor. Belediye olarak hazırlıklarımıza uzun süre önce başladık. Bu süreçte üzerimize düşen görevleri, fazlasıyla yapacağız. Expo 2016, Antalya'nın ve Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak. Şehre gelen turistle esnafımızın yüzü gülecek. Antalya'ya birçok yatırım yapılacak ve şehirde önemli bir hareketlilik yaşanacak. Dünyanın en önemli organizasyonlarını biri olan Expo, Antalya'mıza hayırlı olsun" dedi.

ANTALYA'NIN POTANSİYELİNİ GÖSTERECEĞİZ

Başkan Akaydın, "Antalya Büyükşehir Belediyesi, Expo'da önemli görevler aldı. Expo İcra Kurulu'nda Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Turizm İl Müdürlüğü, ATSO, Ticaret Borsası ve İhracatçılar Birliği ile birlikte bugüne kadar üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirdik. Ama asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Bundan sonra da üzerimize düşen tüm görevleri yapmak zorundayız. Antalya'nın nasıl bir potansiyele sahip olduğunu tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor. Yurttaşlarımız, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşları, bu organizasyona dört elle sarılmalıdır. Bu organizasyon Antalya'nın turizmine de büyük katkı sağlayacak. Bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Bu organizasyondan alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum. Bu konuda Antalya eski Valisi Alaaddin Yüksel, şimdiki Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ATSO, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birliği, diğer oda temsilcileri ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

8 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Antalya'da düzenlenecek Expo 2016, "Çiçek ve Çocuk" temasıyla gerçekleştirilecek. Yaklaşık 6 ay sürecek Expo 2016 Antalya kapsamında 8 milyon turistin fuar alanını ziyaret etmesi, bunun 3 milyonunun sadece Expo amacıyla Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Her bir turistin ortalama 500 Euro'luk turlarla Türkiye'ye geleceği varsayımıyla toplam getirinin yaklaşık 2.5 milyar Euro olacağı tahmin ediliyor. 6 aylık süreçte yaklaşık 20 bin sosyal-kültürel etkinlik yapılacak, böylece sosyal ve kültürel hayat hareketlenecek. Expo hazırlık ve faaliyet sürecinde önemli sayılabilecek bir istihdam oluşturulacak. Expo 2016 için Antalya Havalimanı'na 7.5 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya-Serik yolu üzerindeki 1086 dekarlık Batı Antalya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü'ne (BATEM) tahsisli Hazine mülkiyetindeki arazi uygun bulundu. Expo alanı organizasyondan sonra da yaşatılacağı için bünyesinde barındırdığı ülke bahçelerinin yanı sıra Expo Göleti, Expo Ormanı, Expo Tepesi, Tarım Müzesi, Seyir Kulesi, Çocuk Adası ve Amfitiyatrosu ile ileri yıllarda da bir çekim merkezi olarak, turizm faaliyetlerine katkıda bulunacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
LASDER 2011 Yılı ÖTL Toplama Hedefine Ulaşmak ÜzereÖnceki Haber

LASDER 2011 Yılı ÖTL Toplama Hedefine Ul...

Denizli Çevre Yolu Törenle Hizmete AçıldıSonraki Haber

Denizli Çevre Yolu Törenle Hizmete Açıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar