İstanbul
DOLAR32.4491
EURO34.852
ALTIN2433.9

Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor
Abone ol
Daimler Buses, Mercedes-Benz ve Setra marka otobüsleri için geliştirdiği yeni güvenlik teknolojileri, yardımcı sistemler ve verimli sürüş sistemleri ile güvenli sürüş alanındaki iddiasını sürdürüyor. Bu kapsamda 17–18 Mart tarihlerinde İspanya’nın başkenti Madrid yakınlarında bulunan Circuito del Jarama yarış pistinde düzenlediği özel bir etkinlikle, yeni güvenlik ve sürüş sistemlerini tanıttı.

Daimler Buses CEO’su Till Oberwörder’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte katılımcılar, Avrupa Birliği'nin taşımacılık sektöründe kullanılan araçlarda güvenlik standartlarını belirlemek için oluşturduğu AB Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) kapsamında hizmete alınan Aktif Fren Yardımcısı 6, Aktif Sürüş Asistanı 2, Dönüş Asistanı 2 ve Ön Koruma Asistanı gibi birçok yeni yardımcı sistemini deneyimleme fırsatı buldular. Özel parkurlarda test edilen yeni sürüş sistemlerinin performansı gerçek zamanlı olarak Omniplus On filo yönetim sistemi kullanılarak analiz edildi.

Güvenliğe ve yardımcı sistemlere odaklanan yaklaşım…

Sürücü ve yaya güvenliğini artırmak amacıyla güncellenen AB Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR), Temmuz 2024'ten itibaren teslim edilecek otobüslerde bir dizi yardımcı sistemi zorunlu kılıyor. Bu sistemler yorgunluk, stres veya dikkat dağınıklığı gibi etmenlerin trafikte olumsuz sonuçlara yol açmasını engellemesinin yanı sıra hem sürücüler hem de yayalar için güvenlik standartlarını yeniden belirliyor. Daimler Buses, global güvenlik standartları kapsamında hayata geçirdiği sistemlerin yanı sıra, Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerde isteğe bağlı donanım olarak sunduğu 360° kamera ve yeni MirrorCam sistemiyle, güvenli sürüşe katkıda bulunmaya devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Tiguan: Üst Düzey Teknoloji, Üst Düzey Sürüş DeneyimiÖnceki Haber

Yeni Tiguan: Üst Düzey Teknoloji, Üst Dü...

Sınırsız KM Garantisiyle Atlas Ailesi BüyüyorSonraki Haber

Sınırsız KM Garantisiyle Atlas Ailesi Bü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar