darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3804
EURO35.0318
ALTIN2325.8

CEVA, Afrika’da Büyümeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CEVA, Afrika’da Büyümeye Devam Ediyor
Abone ol
CEVA Lojistik, stratejik büyüme planının bir parçası olarak, Doğu Afrika'daki çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren uluslararası lojistik firması SpedagInterfreight'ın satın alımını tamamladı. CEVA, SpedagInterfreight’i merkezi İsviçre'de bulunan bir aile şirketi olan nakliye ve lojistik şirketi M+R SpedagGroup'tan satın aldı.

SpedagInterfreight, enerji, altyapı, yardım, destek, petrol ve gaz ile emtialar dahil olmak üzere, Doğu Afrika'daki en yetkin ve güvenilir lojistik sağlayıcılarından biri. Satın alma işleminintamamlanması sonucunda Kenya, Uganda, Tanzanya, Ruanda ve Güney Sudan'daki 24 yerleşim bölgesinde yaklaşık 400 çalışan CEVA'ya katılmış oldu.

CEVA, küresel erişimi ve yerel bilgi birikimini genişletiyor

CEVA Lojistik, SpedagInterfreight'ın yerel pazar anlayışını CEVA'nın önde gelen küresel ağına ekleyerek “küresel düşün, yerel hareket et” büyüme stratejisine bağlı kalmaya devam ediyor. Bu satın alma, Afrika’da 44 ülkede faaliyet gösteren CEVA'nın küresel uçtan uca lojistik kabiliyetini daha da artıracak; Afrika pazarının 2025 yılına kadar gelirinin önemli bir bölümünü oluşturmasını hedefleyen CEVA’yaDoğu Afrika'daki büyümesini hızlandıracak.

CEVA Logistics’inİcra Kurulu Başkanı MathieuFriedberg, “Doğu Afrika'da SpedagInterfreight'ın katılmasıyla stratejik büyüme planımızdaki önemli bölgesel girişimleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu satın alma, yakın geçmişte satın aldığımız Ingram Micro CLS ve ColisPrivé ile birlikte, son iki yılda Afrika'daki organik büyümemiz ve Şirket Birleşme ve Satın Alma (M&A) faaliyetimizin mükemmel bir devamı niteliğindedir. Deneyimli yerel ekiplerimiz sayesinde, küresel ölçeğimiz çok çeşitlilik arz eden, duyarlı lojistik çözümler sunmamızı sağlamaktadır” dedi.

CEVA, IngramMicro'nun eski Commerce &Lifecycle Services (Ticaret ve Yaşam Döngüsü Hizmetleri) işletmesini ve Fransa'nın önde gelen özel son mil sağlayıcısı ColisPrivé'yi satın alarak 20.000'den fazla yeni çalışanı bünyesine almıştı.

Bunun yanı sıra,CEVA’nın bünyesinde bulunduğu CMA CGM Group Nisan ayında otomotiv lojistiğinde Avrupa lideri ve multimodal tedarik zinciri çözümlerinde uluslararası bir uzman olan GEFCO'nunsermayesinin yaklaşık yüzde 100'ünü satın almak için bir anlaşma da imzalamış, Avrupa Komisyonu, nihai onayı beklemeksizin, Gruba GEFCO'nun sermayesini doğrudan satın alma yetkisi vermişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
30 Milyon Dolarlık Sürdürülebilirlik YatırımıÖnceki Haber

30 Milyon Dolarlık Sürdürülebilirlik Yat...

Astımı Tetikleyen 7 EtkenSonraki Haber

Astımı Tetikleyen 7 Etken

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar