İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Bosch’un Hedefi 0 Kaza

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bosch’un Hedefi 0 Kaza
Abone ol
Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young; yıllık değerlendirme toplantısında Bosh’un Türkiye’deki konumu gelişimleri ve yenilikleri anlattı. 2015 yılı itibarıyla akıllı telefonlarla otomobil parkının mümkün olacağının müjdesini de verdi

150 ülkede temsil edilen Bosch Grubu’nun 2012 rakamlarına göre;  306 binden fazla çalışanıyla 52,5 milyar avro ciro elde ettiğini söyledi. Young, “Bu küresel gücün en önemli ülkelerinden biri de Türkiye. Bosch dünyasında 15’inci sıradayız. Avrupa’da büyüme bütçesi yapan iki ülkeden biriyiz” dedi. Bosch Grubu’nun Türkiye’deki satışları ise 852 milyon avro oldu.

2012’de 2,1 milyar avro olan cirosunu 2 milyar 400 milyon avro’ya, 1 milyar 250 milyon avro olan ihracatını ise 1 milyar 510 milyon avro’ya yükseltmeyi hedefleyen Bosch Türkiye, istihdamını ise yılsonunda 11 bin 858’e ulaştırmayı planlıyor. Böylelikle; bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirdiği 2 milyar avro yatırımıyla Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli görevler üstlenirken, 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin 2023 hedeflerini aşmasını istiyoruz

Türk mühendis ve iş gücünün Ar-Ge başarısı

Avrupa Patent Ofisi’nin açıklamasına göre Bosch, 838 patent ile Avrupa’nın geçen yıl en çok patent alan şirketi oldu. 2012 yılında global olarak Ar-Ge çalışmaları bütçesi 4.8 milyar avro olan Bosch, 4 bin 800 patent başvurusunda bulundu.

Dünyada 5 dizel araçtan birinin enjeksiyonu Bursa’dan

Bosch’un Bursa’daki Dizel ve Benzinli Sistemleri fabrikasında 30’dan fazla araç markası için üretim yapılıyor. Dünyadaki her beş dizel motorlu araçtan birinin enjektörü Bosch’un Bursa’daki fabrikasından sağlanıyor.

Türkiye ısıtmada en büyük 5 pazardan biri

 

Sporda şiddete karşı Bosch teknolojisi

Bosch’un yenilikçi el aletleri yoğun ilgi görüyor

 

“Türkiye’nin en gözde şirketleri” arasındayız

Bosch’un, üniversite gençliğinin en gözde şirketleri arasında yer aldığını belirten Young, ”İş hayatında fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla İnsan kaynakları uygulamalarında yeni, çığır açacak bir proje başlattık. Yasaların annelere tanıdığı doğum izni ve sınırlı süt iznine ek olarak, çocukları bir yaşına gelene kadar, dileyen tüm kadın çalışanlarımıza part-time çalışabilme hakkı tanıyoruz” dedi. Türkiye’deki çevre faaliyetleri hakkında da bilgi veren Steven Young; son 2 yılda 34.400 MWh enerji verimliliği çalışması karşılığında 600 bin ağaca bedel olan 14.300 tCO2 emisyonu azaltıldığını ve son 2 yılda yapılan enerji verimliliği çalışmalarıyla da 2 milyon avronun üzerinde tasarruf sağlandığını bildirdi.

“Sıfır kazaya doğru gidiyoruz, birbiriyle konuşan teknolojiler geliştiriyoruz”

Yıllık değerlendirme toplantısına katılanlar, Bosch’un otomotiv sektörü için geliştirdiği güvenli sürüş teknolojilerini Türkiye’ye özel olarak ve ilk defa getirilen demonstrator ile yakından tanıma fırsatı buldular. Güvenli sürüş demonstrator aracı ve otomotivin geleceği hakkında bilgi veren Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young; “Sürücünün sorumluluğunu yavaş yavaş teknolojiye aktarıyoruz. Bugün trafikte halen sürücü sorumlu durumda ancak otonom sürüş teknolojisi sayesinde yavaş yavaş teknoloji kontrolü ele alacak” dedi.

Young sözlerini şöyle sürdürdü; “Üzerinde çalıştığımız yeni teknoloji: Yoğun trafik destek sistemi (traffic jam support). Saatte 0-50km arasındaki süratte, dur-kalk trafiğinde gaz-fren ve direksiyon kontrolünü üstlenen sistem, Bosch teknolojisiyle artık mümkün. Böylece aracınız yoğun trafikte kendini şerit içinde tutarak giderken, siz stressiz ve güvenli sürüşün konforunu yaşayacaksınız. Ve bu teknoloji 2014 itibarıyla kullanılmaya başlanacak.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bridgestone'un Türkiye'deki 25. Yılına Özel KampanyaÖnceki Haber

Bridgestone'un Türkiye'deki 25. Yılına Ö...

Mercedes-Benz'de Herkesin Yeri Hazır"Sonraki Haber

Mercedes-Benz'de Herkesin Yeri Hazır"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar