İstanbul
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Bir Proje Daha Hayat Buluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Proje Daha Hayat Buluyor
Abone ol
Balıkesir Belediyesi tarafından Orman Bölge Müdürlüğü önüne yapılan yeni üst geçitin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü yanındaki alanda gerçekleşen törene Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk, Ali Öztozlu, bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törende kurban kesimi ve toplu duanın ardından yüklenici firma yetkilisi Yakup Aksu kısa bir konuşma yaptı. Aksu konuşmasında, yapılmakta olan üstgeçitin engelli vatandaşlarımızın da rahatça kullanabileceği şekilde olacağını söyledi. Daha sonra Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi tarafından yapılan yeni üstgeçit hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Ok, konuşmasında şunları söyledi:“Kurban kesimi ve dualarla yapımına başladığımız yeni üst geçidimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği üzere Eski İzmir Yolu, Balıkesir’i tam ikiye bölüyor. Burada ciddi bir yaya trafiği mevcut. Üzülerek söylüyorum ki burada ölümlü kazalar ve yaralanmalar meydana geldi. Göreve geldiğimiz günden bu yana, buraya üstgeçit yapma projemiz vardı. Burada bulunan Tescilli Un Fabrikası binasının tarihi eser olması nedeniyle Anıtlar Yüksek Kurulu’na üç buçuk yıldır gidip geliyoruz. Bu gayretlerin sonucunda üstgeçit projemizi geçirmiş olduk. Bu projede, engelli vatandaşlarımız da belli bir eğimli rampa ile üstgeçite çıkabilecek. Bu üst geçit; Engelsiz Üstgeçit. Bütün vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir üst geçit. Önümüzdeki sonbahar aylarında üstgeçitimizi tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz” Başkan Ok’un konuşmasının ardından temel atılmasıyla tören sona erdi.

Bu senenin asfalt sezonu da dualarla açıldı

Temel atma töreninin ardından Başkan Ok ve beraberindekiler Dinkçiler mahallesi Atatepe Yolu`na geçerek 2013 yılının asfaltlama sezonunu açtı.

Geçen yıl kış mevsimine girilmesiyle ara verilen asfaltlama çalışmalarına, Dinkçiler mahallesi Atatepe Yolu`nda başlandı. Yapılan kurban kesimi ve toplu duanın ardından hayırlı olsun dilekleriyle asfalt çalışmalarını başlatan Başkan Ok, “Balıkesir’in asfaltının yüzde 90’ı bitti. Adnan Menderes Mahallesi’ni eski adı ile sigorta hastanesine, Plevne’ye, Gaziosmanpaşa’ya bağlayan bir bölgedeyiz. Bu yol çok sık kullanılmasına rağmen bozuk bir yoldu. Biz, bu bağlantı yollarına önem veriyoruz. Gündoğan Mahallesi’ni Bahçelievler bölgesine bağladık ve bu çalışmalar ile de şehir içi trafiğinin yoğunluğunu azaltmayı hedefliyoruz. Bizler işler yapılsın da ne olursa olsun zihniyetinde değiliz. Bugün kurbanla, dualarla asfalt sezonunu açalım istedik. 4 yılda 660 bin ton asfalt serdik. Yılda ortalama 160 bin tondan fazla asfalt serdik. Her yıl kendi rekorumuzu kırıyoruz. Hedefimiz tozsuz, çamursuz bir Balıkesir. Bu hizmetleri bedavaya yapıyoruz. Bizden önce fahiş fiyata mal satan tüccar gibi asfalt yapıldı. Kapalı Pazar yeri yapılıyordu, faturası esnafa götürülüyordu. Biz bunların hem bedava hem de daha kaliteli yapılabildiğini gösterdik. Hem muhalefette olacaksın, hem de her türlü engelleme ile karşı karşıya olacaksın, Halkın desteklediğine, Allah’ın koruduğuna hiçbir şey yapamıyorlar. Vicdanımız çok rahat” dedi.Başkan Ok daha sonra işçilere kolaylıklar diledi ve onlara kendi elleri ile baklava ikram etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lassa İtalya Autopromotec 2013 FuarındaÖnceki Haber

Lassa İtalya Autopromotec 2013 Fuarında

D-Max’in Ankara ÇıkarmasıSonraki Haber

D-Max’in Ankara Çıkarması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar