İstanbul
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Başkan Nevzat Palta "Toplu Ulaşımla İlgili Radikal Kararlar Alacağız"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Nevzat Palta "Toplu Ulaşımla İlgili Radikal Kararlar Alacağız"
Abone ol
Aksaray'ın ulaşım sıkıntılarını biliyoruz Bu konudaki çalışmalarımızın tamamı netleşti Bunun...

Aksaray'ın ulaşım sıkıntılarını biliyoruz Bu konudaki çalışmalarımızın tamamı netleşti Bunun içinde yön çalışmaları da var. Bazı yollar tek yön olacak.

Toplu ulaşımla ilgili çok radikal bir karar alacağız. Bu radikal kararı açıklayınca göreceksiniz. Havuz sistemine gidilebilecek Proje içerisinde ring sistemi düşünüyoruz. 

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Basın mensuplarıyla Kılıçaslan parkında yaptığı kahvaltılı basın toplantısında şehrin önemli sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.

Trafik ve ulaşımla ilgili Bahçehir Üniversitesiyle bir proje hazırladıklarını ve bir yıldır bu proje üzerinde çalışma yapıldığını belirten Başkan Nevzat Palta konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi " Trafikte üç tane ana unsur vardır birincisi trafik altyapısının düzenlenmesi yani yolların, refüjlerin ve özellikle kavşakların tekniğine uygun olarak yapılması bunun projesi bitti şu anda hazır. İkincisi sinyalizasyon sistemiyle ilgili proje hazırlandı bu da şu anda bitti. Buda uygulama aşamasına inşallah gelecek. Üçüncüsü de toplu ulaşım. Şu anda bizi en fazla sıkıntıya sokan budur. Maalesef bunu üzülerek söylüyorum. Şu anda tam istediğimiz tarzda ve konforda toplu ulaşımı yapamıyoruz.

TRAFİK VE ULAŞIMLA İLGİLİ AĞZI OLAN KONUŞUYOR 

Bu arada şunu da söyleyeyim geçen bir yerde gördüm trafik konusunda bilende konuşuyor bilmeyende. Ağzı olan konuşuyor derler ya. Bir tanesi yazmış Diyor ki "Aksaray belediyesi 7 yıldır halk otobüslerini ne yaptı? "Benim göreve geldiğimde belediyenin otobüsü yoktu ki zaten özelleştirilmişti. Böyle yanlış bir açıklama vardı gazetenin birinde. Benim dönemimde olmuş bir şey değil. Geçmiş dönemlerde özelleştirilmiş. Bende özelleştirmeye karşı değilim. Ama öz eleştiri yapacak olursak şu olabilirdi İçine Belediye adına 3- 5 tane otobüs bırakılabilirdi. Bırakılsaymış çok daha iyi olurmuş.Diyelim ki % 80-90 özel sektör yapıyor Ankara- İstanbul'da örneği var.Normal halk otobüsleri var ayriyeten belediye otobüsleri de var.Tatlı bir rekabet içinde bu hizmet sürüyor.Bizim şu anda öyle bir alternatifimiz yok.Yani belediyenin bir otobüsü yok tamamen özel

PROJE İÇERİSİNDE RİNG SİSTEMİ DÜŞÜNÜYORUZ

Şimdi Aksaray'ın ulaşım sıkıntılarını biliyoruz biz. Halk otobüslerinin bazı kenar mahallelerde  akşam saat 10-11'e kadar gitsin desek te bizim  kafamızda ki anlamda  bir taşımanın yapıldığını şu anda söylersem biraz eksik olur.Vali beyle de konuştum Emniyetle, il trafik komisyonuyla bir toplantı yapacağız.Aşağı yukarı çalışmalarımızın tamamı netleşti yani.Bunun içinde yön çalışmaları da var.Bazı yollar tek yön olacak.Toplu ulaşımla ilgili çok radikal bir karar alacağız.Bu radikal kararı açıklayınca göreceksiniz.Havuz sistemine gidilebilecek.İstanbul'da Akbil vardı ona benzer veya DIT kart dediğimiz sistem var.İnsanlar Kontörle alacak yükleyecek bunu istediği zaman otobüse binerken kullanabilecek.Yine bu proje içerisinde ring sistemi düşünüyoruz  Buradaki problemlerin tamamını ben biliyorum.Ciddi bir araştırma da yapıldı.Bahçe şehir üniversitesiyle ortaklaşa yapıldı bu proje.Bu proje problemlerin hepsini % 100'e yakın bir şekilde çözüme kavuşturacak.Ama eksikte mutlaka olabilir.Onu söyleyeyim.Şimdi İstanbul'da ulaşım tam mı? Değil. Tabiî ki İnsanın olduğu yerde eksikleri olur ama idealimizde ki bir ulaşım sistemini gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz. Burada yine özellikle söylüyorum bir kere doğru bir işte karar aldıysak onu sonuna kadar uygularım ben. Biz bunu zaten yapacağız. Bir senedir çalışan bir ekip var. İstişare ettik karar verdik. Bunu uygulayacağız ama bu uygulamada süreçte önemli. Birisi 6 ayda hayata geçer. Birisi bir ayda geçer veya zor geçer. Basın da bu konularda bize destek olmalı. Kısa sürede ve vatandaşa daha iyi anlatarak bunu yapmış olacağız. Hayata geçtiği zaman Aksaray ulaşımda modern bir şehir havasına girmiş olacak. Mevcut haliyle ulaşım benimde içime sinmiyor. Bu ulaşım anlayışıyla şehirde bizim ulaşımı sağlamamız benimde ağrıma gidiyor. Ama bunu biz Allahın izniyle düzelteceğiz. Önümüzdeki günlerde il trafik komisyonunda tekrar bunu alınan kararları masaya yatıracağız İl Trafik komisyonu kararı olarak hayata geçireceğiz ve inşallah Aksaray'da ulaşım daha iyi olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altyapı Tamam, Doğalgaz Tamam, Sıra Geldi Üst YapıyaÖnceki Haber

Altyapı Tamam, Doğalgaz Tamam, Sıra Geld...

Manisa Belediyesi Toplu Ulaşım Araçlarını DenetlediSonraki Haber

Manisa Belediyesi Toplu Ulaşım Araçların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar