İstanbul
DOLAR32.2707
EURO34.8824
ALTIN2435.2

"Barışa Doğru Bisiklet Turu"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Barışa Doğru Bisiklet Turu"
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ve Atilla Bisiklet Takımı, ülkemizdeki barış sürecine destek olmak amacıyla İstanbul’dan Diyarbakır ve Mardin’e pedal çevirecekler. ‘Barışa Doğru Bisiklet Turu’nda toplam 1545 km yol gidecek bisikletçiler İstanbul’dan yola çıktı.

Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü ve Atilla Bisiklet Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle oldukça anlamlı bir hareket gerçekleştirdi. Terörün sonlanmasına yönelik çözüm sürecine destek olmak, farkındalık sağlamak amacıyla Diyarbakır ve Mardin'i kapsayan "Barışa Doğru Bisiklet Turu" için İstanbul'dan yola çıktı.

Pendik sahilinde hareket öncesi açıklama yapan takım kaptanı Atilla Atay, ülke genelinde önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Olumlu bir gelişme olduğunu düşündüğümüz bu sürece, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, sporcular ve daha geniş bir kitleye hitap eden kişi ve kurumlar destek vermeli. Bunun, dillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sürece destek veriyoruz. İnsanlık için en faydalı araçlardan olan bisikleti özgürlük ve mutluluk sembolüyle birleştirerek çok yönlü mesaj vermek istiyoruz. Başka projelere destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Pendik Sahili’nden yola çıkan 13 bisikletçi Bolu, Ankara, Aksaray, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır’dan geçerek 30 Mayıs’ta Mardin’e ulaşacak. İstanbul-Mardin arasında 1545 kilometreden oluşan 8 etaplık turun tamamı bisikletlerle geçilecek. ‘Barışa Doğru Bisiklet Turu’ kapsamında vatandaşlara sporun saf ve temiz doğası çerçevesinde barış sürecine dikkat çekilecek, destek istenecek ve çok yönlü mesajlar verilecek. Turun sonunda 29 Mayıs’ta Diyarbakır’da ve 30 Mayıs’ta Mardin’de kimsesiz çocuklara bisiklet dağıtımı gerçekleştirilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bridgestone ile Türkiye TuruÖnceki Haber

Bridgestone ile Türkiye Turu

“1 Litre Yakıtla 2980 Km Yol”Sonraki Haber

“1 Litre Yakıtla 2980 Km Yol”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar