İstanbul
DOLAR32.3506
EURO34.8708
ALTIN2389.6

Baraçlı Liseli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baraçlı Liseli Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Abone ol
İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, liseli öğrencilerle bir araya gelerek, toplu ulaşım kültürünü ve İETT’yi anlattı.

İstanbuluşum etkinliği kapsamında Ataşehir’de bulunan Doğa Koleji yerleşkesinde liseli öğrencilerle bir araya gelen İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbul’un ulaşımını, İETT’yi ve toplu ulaşım kültürünü anlattı. Doğa Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin yer aldığı etkinlikte Baraçlı, öğrencilerle renkli dakikalar geçirdi.

İETT değişime ayak uyduran bir kurum

İETT’nin dinamik ve değişime ayak uyduran bir kurum olduğunu ifade eden İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, “İETT, İBB’ye bağlı bir kuruluş, 142 yılını tamamladı. Böyle kurumlar çok nadir var. Bizler bu kurumun geleceğine farklı bir anlayışı ortaya koyacak şekilde İETT’yi yönetmeye çalışıyoruz. Toplu ulaşım kültürünün yaygınlaşması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Toplu ulaşımın görgü ve nezaket kuralları çerçevesinde gerçekleşmesi için kitapçık hazırladık, bunları okullarda dağıtıyoruz. Bizim için hedef toplu ulaşımı yaygınlaştıracak bir sisteme ulaşmak. 2023 yılı hedefimiz toplu ulaşımı rahatlatacak bir raylı sistem çalışması. TCDD’nin yürüttüğü Marmaray projesi var. Bu da bir kolaylık sağlayacak” dedi

Toplu ulaşım daha da kolay hale gelecek

Toplu ulaşımın mevcut sistemler ve gelişen raylı sistemlerle daha kolay hale geleceğini belirten Baraçlı, “İstanbul dünyanın en büyük, en görkemli şehirlerinden biri. Burada yaşamak gerçekten bir ayrıcalık. İstanbul’da 13.1 milyon nüfus yaşıyor.  Günde 23 milyon yolculuk hareketi gözlemliyoruz. Bu şehirde her gün 400 araç trafiğe çıkıyor. 1.1 milyon insan da Asya’dan Avrupa’ya geçiş yapıyor. Bunlar dünya şehirlerinde çok fazla rastlanmayan durumlar. Günlük trafikteki araç sayısı 1.8 milyon. 30 bin km toplam yol ağı ve 49 dakika ortalama yolculuk süresi var. Bin kişiye düşen araç sayısı ise 33. Bunun da milli gelir arttıkça daha da artacağını düşünüyoruz. O yüzden toplu ulaşımla ilgili çeşitli uygulamaları yapmak durumundayız. Sürekli olarak izlediğimiz bir yolcu bilgilendirme sistemimiz var. Hat planlaması çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kontrol merkezinden aldığımız bilgileri akıllı duraklara aktarıyoruz. İstanbulkartla ulaşım kolaylığı sağlıyoruz. Komuta Kontrol Merkezi (KKM) ile 5 bin 600 aracı sürekli izliyoruz. Yine Metrobüs sistemimiz aldığı ödüllerle dikkatleri üzerine çekti. Metrobüs hem trafiği rahatlattı hem de karbondioksiti azaltan çevreci bir sistem” diye konuştu.

Programın sonunda öğrenciler Baraçlı’ya İstanbul’un ulaşımıyla ilgili çeşitli sorular sordular. Baraçlı da sorulara içtenlikle yanıtladı. Öğrenciler ise İETT Genel Müdürünü okullarında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Program hediye takdimimiyle sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gülpaş Gıda’nın Tercihi Anadolu IsuzuÖnceki Haber

Gülpaş Gıda’nın Tercihi Anadolu Isuzu

Anadolujet İstanbul Merkezli Uçuş Sayısını ArttırıyorSonraki Haber

Anadolujet İstanbul Merkezli Uçuş Sayısı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar