İstanbul
DOLAR32.1847
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Bakan Yıldırım:”Büyük Atatürk’ün Bizlere Emanet Ettiği Muasır Medeniyet Seviyesine Ulaşma Hedefinde En İyi Kaynağımız İyi Yetişmiş Genç Beyinlerimizdir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yıldırım:”Büyük Atatürk’ün Bizlere Emanet Ettiği Muasır Medeniyet Seviyesine Ulaşma Hedefinde En İyi Kaynağımız İyi Yetişmiş Genç Beyinlerimizdir”
Abone ol
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ”Büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği muasır...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ”Büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinde en iyi kaynağımız iyi yetişmiş genç beyinlerimizdir” dedi.
Bakan Yıldırım, İzmir Valiliğinde 2011 SBS ve LYS ile bilim olimpiyatlarında başarı elde eden 8 öğrenci için düzenlenen Akademik Başarı Ödül Töreni’ne katıldı.
Törende yaptığı konuşmada, İzmir’in eğitimde büyük başarı gösterdiğini belirten Yıldırım, kentte görevli 35 bin öğretmen ve 700 bin öğrenci ile velilere teşekkür etti.
Başarılı öğrencilere, ”Sizler İzmir’in yüz akısınız” diye seslenen Yıldırım, bu öğrencilerin nezdinde sınavlarda ter döken milyonlarca öğrenciyi de kutladı.
Bakan Yıldırım, İzmir’de mesleki eğitim oranının artmasının, kentin geleceği, ticareti, sanayisi ve ekonomisi için çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, şunları söyledi:
”Ülkelerin kalkınması için ihtiyaç olan en büyük kaynak yetişmiş insan gücüdür. Ülkeler alın teri ve akıl teriyle kalkınır. Alın teri fabrikalarda, tarlalarda üretmekle olur. Akıl teri ise geçlerimizin özellikle bilişim alanında donanımlı bir şekilde yetişmesiyle gerçekleşen bir olgudur. Ülkemizi 2023 hedefleri çerçevesinde bilgi toplumu yapmak için siz gençlere çok önemli görevler düşüyor.”
Yıldırım, bilgisayar okur yazarlığının artırılması ve Türkiye’nin dünyanın gelişmiş bilgi toplumları arasında yerini alması için uygulanan bilgisayar sınıfları, geniş bant internet erişimi gibi birçok bilişim projesinin gelecek dönemde daha da artacağını, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Fatih Projesi ile 621 derslikli 43 bin okulda sınıfların ”akılı sınıflar” haline dönüştürüleceğini belirtti. Mali bedeli 6 milyon lira olan projeyle öğrencilerin tamamına tablet bilgisayar dağıtılacağını ve örencilerin daha iyi yetişmesi, bilgiyle daha donamlı hale gelmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağını vurgulayan Yıldırım, İzmir’in, projenin pilot ili seçilmesinin de memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.
Bakan Yıldırım, başarıların ödüllendirilmesinin, yeni başarılar için önemli bir araç olduğunu belirterek, ”Nüfusumuzun yüzde 100′ü gençlerimiz, çocuklarımızdan oluşmuyor ama geleceğimizin yüzde 100′ü çocuk ve gençlerimizden oluşacak. Büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinde en iyi kaynağımız iyi yetişmiş genç beyinlerimizdir” diye konuştu.

Öğrencilere Dizüstü Bilgisayar

Törende, 2011 8. sınıf SBS Türkiye birincisi Karşıyaka Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu öğrencisi Sinem Sınmaz’a, 2011 LYS TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Türkiye birincisi Özel Yamanlar Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Çağlın’a, MF-4 puan türünde Türkiye yedincisi Bornova İzmir Fen Lisesi öğrencisi Deniz Sökeli’ye ve MF-4 puan türünde Türkiye sekizincisi Bornova İzmir Fen Lisesi öğrencisi Kaan Ege Özgün’e, Bakan Yıldırım tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi ve çeşitli ödüller verdi.
Bakan Yıldırım, ayrıca Özel Yamanlar Koleji’nden, Uluslararası Matematik Olimpiyatında birinci olan Mehmet Sönmez, Uluslararası Fizik Olimpiyatı ikincilik elde eden Mehmet Said Onay, Uluslararası Kimya Olimpiyatı üçüncüsü Pınar Selinay Doğan ve Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı üçüncüsü İpek Akçabelen’i de ödüllendirdi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç da konuşmasında, okul öncesi eğitime çok önem verdiklerini, bu alanda kentte daha önce yüzde 27 olan oranın yüzde 61′e, mesleki eğitimde okullaşma oranının da yüzde 55′ten yüzde 70′e çıkarıldığını bildirdi. İzmir’in yılda ortalama 30 bin civarında göç aldığını belirten Kıraç, ”Hayata insan yetiştiriyoruz. Amacımız insanları daha çok mesleki eğitime kaydırmak ve eğitimde kaliteyi yükseltmektir” dedi.

”(İzmir’deki Vapur Kazası) Oluşturduğumuz Kaza Tetkik Araştırma Heyeti, Çalışmalara Başladı. Kaza Nedeni Bu Çalışmalar Sonucu Ortaya Çıkacak”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de yolcu vapurunun deniz fenerine çarpması ve kontrollü şekilde batırılmasının ardından oluşturulan Kaza Tetkik Araştırma Heyeti’nin çalışmalara başladığını, kazanın nedeninin bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacağını bildirdi.
Bakan Yıldırım, İzmir Valiliğinden ayrılırken, gazetecilerin, pazartesi günü, İZDENİZ’e ait İhsan Alyanak isimli vapurun, dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmasına ilişkin sorusu üzerine, kazada can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Kazayla ilgili Kaza Tetkik Araştırma Heyeti oluşturulduğunu dile getiren Yıldırım şu bilgileri verdi:
”Kaza Tetkik Araştırma Heyeti, çalışmalara başladı. Öncelikli olarak, kazanın nedeni bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacak. Deniz kirliliğinin asgari düzeyde olması için de kurtarma çalışmalarına şu an itibarıyla başlanmış durumda. Bugün 16 ton civarında yakıt tahliye edilecek. İlave olarak da kurtarma işlemleri ikmal edilecektir.”
Bakan Yıldırım, kazaların yüzde 85′inin istatistik verilere göre insan faktöründen kaynaklandığını, araştırma sonucu ortaya çıkacak vapur kazasının nedeninin İzmirlilerle paylaşılacağını, kazaların hiç meydana gelmemesini gönülden dilediklerini kaydetti.
Deniz taşımacılığının geliştirilmesi için 2004′te başlattıkları yakıtın ucuzlatılmasına yönelik teşvik projesinin yüzde 60′lık indirim sağladığını, İDO’nun bu imkanı en iyi derecede kullandığını ve Marmara’da ciddi bir deniz taşımacılığı gerçekleştirildiğini dile getiren Yıldırım, ”Aynı şekilde İzmir Körfezi’ndeki deniz taşımacılığının da en etkin şekilde kullanımı gerekiyor. Yatırım geciktirilmiştir. İzmirliler, ne yatırım yapılması lazımsa daha fazla geciktirilmeden yapılmasını bekliyor” dedi.
İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi şirketince sürdürülen deniz taşımacılığının yeniden projelendirilerek özel şirket tarafından da yürütülebileceğini ifade eden Yıldırım, ”Burada da özel şirketlerle çalışabilirler. Hiçbir engel yok. Bu konuda gerekli çalışmaları, izinleri de ikmal edebiliriz” diye konuştu.

”Görülmemiş Teşvik Verdik”

Bakan Yıldırım, bir soru üzerine, AK Parti Hükümetleri döneminde deniz taşımacılığına çok önemli katkılar sağlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
”Deniz taşımacılığına dünyada görülmemiş teşvik verdik. İDO dünya devi bir şirkettir. Hazine ya da devletten herhangi bir kredi kullanmadan bu hale gelmiştir. Bu tip projeler için hazine garantisine ihtiyaç yok. Proje iç karlılığıyla kendi içinde döndürülebilir. İzmir’in deniz taşımacılığı sorunu 6 aylık bir sorun değil, daha eskiye dayanıyor. Türkiye Denizcilik İşletmesi hizmetleri 10 yıl önce devredildi. Bu süre içerisinde İzmir’de de gerekli adımlar pekala atılabilirdi. Mazeret üretmeye gerek yok, iş üretilmesine ihtiyaç var.”
Devletin deniz taşımacılığı yapmasını düşünmediklerini de kaydeden Yıldırım, isteyen herkesin bu taşımacılığı yapması için gereken her türlü teşvikin bulunduğunu ve katkının sağlanacağını söyledi.
Yıldırım, ”Devlet olarak taşımacılık yapmaya başlamak eski günlere dönüş anlamına gelir. Bunu çok doğru bulmuyoruz” diye konuştu. Bakan Yıldırım’ın valilikten ayrıldığı sırada yanına gelen 8 yaşındaki Hatice Akyıldız, babasının 600 lira maaş aldığını, geçinemediklerini ve evlerinin de bulunmadığını belirterek, kendilerine yardım yapılmasını istedi. Ayağına kapanmaya çalışan kız çocuğunu engelleyen Bakan Yıldırım, yanında bulunan Vali Cahit Kıraç’tan konuyla ilgilenmesini istedi. Yıldırım, çocuğa ”Vali amca ilgilenecek” diye seslendi.

Meslek Odalarına Ziyaret

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra İzmir Ticaret Odası ile Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Genel seçimlerin ardından İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarını ilk kez ziyaret ettiğini anlatan Yıldırım, seçim döneminde İzmir için ortaya koydukları 35 temel projeyi de kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerle işbirliğiyle birlikte hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve üyeleriyle düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, İzmir’in geleceğine yönelik atılımları için kaynağının bulunduğunu ancak planlama ve koordinasyon sorunları nedeniyle şimdiye kadar istenilen yeniliklerin gerçekleşmediğini ifade etti.
Bakan Yıldırım, İzmir ve çevresi için hayata geçirilecek bakanlığının projelerini hatırlatıp, bunları kararlılıkla uygulayacaklarını söyleyerek, şöyle konuştu:
”İzmir’in ortak geleceği için temel projeleri birer birer gerçekleştireceğiz. Beklenmedik sorunlar gelişmeler olacaktır ama daha kolay aşacağımız konusunda oldukça iyimserim. Hatta eminim. Çünkü İzmir artık çok kararlı, eften püften gerekçelerle işlerin geciktirilmesine asla hoşgörülü davranmayacak. Bu bizi cesaretlendiriyor. Şu anda 5 projemiz fiilen başlamış veya başlama noktasına gelmiştir. Projelerin yüzde 30′u, 3′te 1′i gerçekleşme sürecine girmiştir. Bu projeler 2023 vizyonu içerisinde yer alan projelerdir. Hedefimiz öncelikleri dikkate alarak 2011 ile 2023 arasında hayata geçirmektir.”

”Expo’yu İzmir’e Kazandıracağız”

Yıldırım, iş adamlarının soruları üzerine, EXPO 2020 Fuarı’nın, İzmir’de gerçekleştirilmesine yönelik hedefleri dile getirerek, şöyle dedi:
”EXPO ayrı bir noktadadır. Bizim için birinci sırada ve her zaman baştadır. EXPO 2020, bütün kesimler, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, bakanlıklarımız ve yerel idarelerin en önceliklİ konusu olarak ele alınacak ve takip edilecektir. Yasal yönden bir sıkıntı yok. Kasım ayında fiilen çalışmaları aktif olarak başlatmış olacağız. Geçmiş dönemde yaşadığımız tecrübeleri de en iyi şekilde değerlendirerek inşallah EXPO 2020′yi İzmir’e kazandıracağız.” 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ”Büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinde en iyi kaynağımız iyi yetişmiş genç beyinlerimizdir” dedi.


Bakan Yıldırım, İzmir Valiliğinde 2011 SBS ve LYS ile bilim olimpiyatlarında başarı elde eden 8 öğrenci için düzenlenen Akademik Başarı Ödül Töreni’ne katıldı.
Törende yaptığı konuşmada, İzmir’in eğitimde büyük başarı gösterdiğini belirten Yıldırım, kentte görevli 35 bin öğretmen ve 700 bin öğrenci ile velilere teşekkür etti.
Başarılı öğrencilere, ”Sizler İzmir’in yüz akısınız” diye seslenen Yıldırım, bu öğrencilerin nezdinde sınavlarda ter döken milyonlarca öğrenciyi de kutladı.


Bakan Yıldırım, İzmir’de mesleki eğitim oranının artmasının, kentin geleceği, ticareti, sanayisi ve ekonomisi için çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, şunları söyledi:
”Ülkelerin kalkınması için ihtiyaç olan en büyük kaynak yetişmiş insan gücüdür. Ülkeler alın teri ve akıl teriyle kalkınır. Alın teri fabrikalarda, tarlalarda üretmekle olur. Akıl teri ise geçlerimizin özellikle bilişim alanında donanımlı bir şekilde yetişmesiyle gerçekleşen bir olgudur. Ülkemizi 2023 hedefleri çerçevesinde bilgi toplumu yapmak için siz gençlere çok önemli görevler düşüyor.”


Yıldırım, bilgisayar okur yazarlığının artırılması ve Türkiye’nin dünyanın gelişmiş bilgi toplumları arasında yerini alması için uygulanan bilgisayar sınıfları, geniş bant internet erişimi gibi birçok bilişim projesinin gelecek dönemde daha da artacağını, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Fatih Projesi ile 621 derslikli 43 bin okulda sınıfların ”akılı sınıflar” haline dönüştürüleceğini belirtti. Mali bedeli 6 milyon lira olan projeyle öğrencilerin tamamına tablet bilgisayar dağıtılacağını ve örencilerin daha iyi yetişmesi, bilgiyle daha donamlı hale gelmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağını vurgulayan Yıldırım, İzmir’in, projenin pilot ili seçilmesinin de memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.


Bakan Yıldırım, başarıların ödüllendirilmesinin, yeni başarılar için önemli bir araç olduğunu belirterek, ”Nüfusumuzun yüzde 100′ü gençlerimiz, çocuklarımızdan oluşmuyor ama geleceğimizin yüzde 100′ü çocuk ve gençlerimizden oluşacak. Büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinde en iyi kaynağımız iyi yetişmiş genç beyinlerimizdir” diye konuştu.

Öğrencilere Dizüstü Bilgisayar

Törende, 2011 8. sınıf SBS Türkiye birincisi Karşıyaka Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu öğrencisi Sinem Sınmaz’a, 2011 LYS TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Türkiye birincisi Özel Yamanlar Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Çağlın’a, MF-4 puan türünde Türkiye yedincisi Bornova İzmir Fen Lisesi öğrencisi Deniz Sökeli’ye ve MF-4 puan türünde Türkiye sekizincisi Bornova İzmir Fen Lisesi öğrencisi Kaan Ege Özgün’e, Bakan Yıldırım tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi ve çeşitli ödüller verdi.


Bakan Yıldırım, ayrıca Özel Yamanlar Koleji’nden, Uluslararası Matematik Olimpiyatında birinci olan Mehmet Sönmez, Uluslararası Fizik Olimpiyatı ikincilik elde eden Mehmet Said Onay, Uluslararası Kimya Olimpiyatı üçüncüsü Pınar Selinay Doğan ve Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı üçüncüsü İpek Akçabelen’i de ödüllendirdi.


İzmir Valisi Cahit Kıraç da konuşmasında, okul öncesi eğitime çok önem verdiklerini, bu alanda kentte daha önce yüzde 27 olan oranın yüzde 61′e, mesleki eğitimde okullaşma oranının da yüzde 55′ten yüzde 70′e çıkarıldığını bildirdi. İzmir’in yılda ortalama 30 bin civarında göç aldığını belirten Kıraç, ”Hayata insan yetiştiriyoruz. Amacımız insanları daha çok mesleki eğitime kaydırmak ve eğitimde kaliteyi yükseltmektir” dedi.

”(İzmir’deki Vapur Kazası) Oluşturduğumuz Kaza Tetkik Araştırma Heyeti, Çalışmalara Başladı. Kaza Nedeni Bu Çalışmalar Sonucu Ortaya Çıkacak”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de yolcu vapurunun deniz fenerine çarpması ve kontrollü şekilde batırılmasının ardından oluşturulan Kaza Tetkik Araştırma Heyeti’nin çalışmalara başladığını, kazanın nedeninin bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacağını bildirdi.
Bakan Yıldırım, İzmir Valiliğinden ayrılırken, gazetecilerin, pazartesi günü, İZDENİZ’e ait İhsan Alyanak isimli vapurun, dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmasına ilişkin sorusu üzerine, kazada can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.


Kazayla ilgili Kaza Tetkik Araştırma Heyeti oluşturulduğunu dile getiren Yıldırım şu bilgileri verdi:


”Kaza Tetkik Araştırma Heyeti, çalışmalara başladı. Öncelikli olarak, kazanın nedeni bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacak. Deniz kirliliğinin asgari düzeyde olması için de kurtarma çalışmalarına şu an itibarıyla başlanmış durumda. Bugün 16 ton civarında yakıt tahliye edilecek. İlave olarak da kurtarma işlemleri ikmal edilecektir.”


Bakan Yıldırım, kazaların yüzde 85′inin istatistik verilere göre insan faktöründen kaynaklandığını, araştırma sonucu ortaya çıkacak vapur kazasının nedeninin İzmirlilerle paylaşılacağını, kazaların hiç meydana gelmemesini gönülden dilediklerini kaydetti.
Deniz taşımacılığının geliştirilmesi için 2004′te başlattıkları yakıtın ucuzlatılmasına yönelik teşvik projesinin yüzde 60′lık indirim sağladığını, İDO’nun bu imkanı en iyi derecede kullandığını ve Marmara’da ciddi bir deniz taşımacılığı gerçekleştirildiğini dile getiren Yıldırım, ”Aynı şekilde İzmir Körfezi’ndeki deniz taşımacılığının da en etkin şekilde kullanımı gerekiyor. Yatırım geciktirilmiştir. İzmirliler, ne yatırım yapılması lazımsa daha fazla geciktirilmeden yapılmasını bekliyor” dedi.


İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi şirketince sürdürülen deniz taşımacılığının yeniden projelendirilerek özel şirket tarafından da yürütülebileceğini ifade eden Yıldırım, ”Burada da özel şirketlerle çalışabilirler. Hiçbir engel yok. Bu konuda gerekli çalışmaları, izinleri de ikmal edebiliriz” diye konuştu.

”Görülmemiş Teşvik Verdik”

Bakan Yıldırım, bir soru üzerine, AK Parti Hükümetleri döneminde deniz taşımacılığına çok önemli katkılar sağlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
”Deniz taşımacılığına dünyada görülmemiş teşvik verdik. İDO dünya devi bir şirkettir. Hazine ya da devletten herhangi bir kredi kullanmadan bu hale gelmiştir. Bu tip projeler için hazine garantisine ihtiyaç yok. Proje iç karlılığıyla kendi içinde döndürülebilir. İzmir’in deniz taşımacılığı sorunu 6 aylık bir sorun değil, daha eskiye dayanıyor. Türkiye Denizcilik İşletmesi hizmetleri 10 yıl önce devredildi. Bu süre içerisinde İzmir’de de gerekli adımlar pekala atılabilirdi. Mazeret üretmeye gerek yok, iş üretilmesine ihtiyaç var.”
Devletin deniz taşımacılığı yapmasını düşünmediklerini de kaydeden Yıldırım, isteyen herkesin bu taşımacılığı yapması için gereken her türlü teşvikin bulunduğunu ve katkının sağlanacağını söyledi.


Yıldırım, ”Devlet olarak taşımacılık yapmaya başlamak eski günlere dönüş anlamına gelir. Bunu çok doğru bulmuyoruz” diye konuştu. Bakan Yıldırım’ın valilikten ayrıldığı sırada yanına gelen 8 yaşındaki Hatice Akyıldız, babasının 600 lira maaş aldığını, geçinemediklerini ve evlerinin de bulunmadığını belirterek, kendilerine yardım yapılmasını istedi. Ayağına kapanmaya çalışan kız çocuğunu engelleyen Bakan Yıldırım, yanında bulunan Vali Cahit Kıraç’tan konuyla ilgilenmesini istedi. Yıldırım, çocuğa ”Vali amca ilgilenecek” diye seslendi.

Meslek Odalarına Ziyaret

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra İzmir Ticaret Odası ile Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti.


Genel seçimlerin ardından İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarını ilk kez ziyaret ettiğini anlatan Yıldırım, seçim döneminde İzmir için ortaya koydukları 35 temel projeyi de kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerle işbirliğiyle birlikte hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.


İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve üyeleriyle düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, İzmir’in geleceğine yönelik atılımları için kaynağının bulunduğunu ancak planlama ve koordinasyon sorunları nedeniyle şimdiye kadar istenilen yeniliklerin gerçekleşmediğini ifade etti.


Bakan Yıldırım, İzmir ve çevresi için hayata geçirilecek bakanlığının projelerini hatırlatıp, bunları kararlılıkla uygulayacaklarını söyleyerek, şöyle konuştu:


”İzmir’in ortak geleceği için temel projeleri birer birer gerçekleştireceğiz. Beklenmedik sorunlar gelişmeler olacaktır ama daha kolay aşacağımız konusunda oldukça iyimserim. Hatta eminim. Çünkü İzmir artık çok kararlı, eften püften gerekçelerle işlerin geciktirilmesine asla hoşgörülü davranmayacak. Bu bizi cesaretlendiriyor. Şu anda 5 projemiz fiilen başlamış veya başlama noktasına gelmiştir. Projelerin yüzde 30′u, 3′te 1′i gerçekleşme sürecine girmiştir. Bu projeler 2023 vizyonu içerisinde yer alan projelerdir. Hedefimiz öncelikleri dikkate alarak 2011 ile 2023 arasında hayata geçirmektir.”

”Expo’yu İzmir’e Kazandıracağız”

Yıldırım, iş adamlarının soruları üzerine, EXPO 2020 Fuarı’nın, İzmir’de gerçekleştirilmesine yönelik hedefleri dile getirerek, şöyle dedi:


”EXPO ayrı bir noktadadır. Bizim için birinci sırada ve her zaman baştadır. EXPO 2020, bütün kesimler, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, bakanlıklarımız ve yerel idarelerin en önceliklİ konusu olarak ele alınacak ve takip edilecektir. Yasal yönden bir sıkıntı yok. Kasım ayında fiilen çalışmaları aktif olarak başlatmış olacağız. Geçmiş dönemde yaşadığımız tecrübeleri de en iyi şekilde değerlendirerek inşallah EXPO 2020′yi İzmir’e kazandıracağız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Servis Sürücülerine 'Güzergâh İzin Belgesi' Uyarısı!Önceki Haber

Servis Sürücülerine 'Güzergâh İzin Belge...

Tekirdağ’da Ulaşım SergisiSonraki Haber

Tekirdağ’da Ulaşım Sergisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar