İstanbul
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Bağlantı Yollarıyla Trafik Yüklerinden Arınıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bağlantı Yollarıyla Trafik Yüklerinden Arınıyor
Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılan Ve İzmir Yolu Özlüce Kavşağı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılan Ve İzmir Yolu Özlüce Kavşağı İle Mudanya Yolu Geçit Kavşağını Birbirine Bağlayan Yeni Yol İle Ağır Tonajlı Araçlar Kent Merkezine Girmeden Sanayi Bölgeleri Ve Çevre Yoluna Ulaşabilecek.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve İzmir Yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya Yolu Geçit Kavşağını Minareliçavuş üzerinden birbirine bağlayan 5.8 kilometrelik yeni yol ile ağır tonajlı araçlar kent merkezine girmeden sanayi bölgelerine ve çevreyoluna ulaşabilecek.

Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olması için bütçenin yüzde 70'inden fazlasını ulaşım yatırımlarına ayıran Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan raylı sistem ağını genişletirken diğer taraftan da yeni yollar açarak karayolu ulaşımına da nefes aldırıyor. Özellikle sanayi bölgelerinin kent merkezi sınırlarında kalmasıyla sanayi bölgelerine giriş çıkış yapan ağır tonajlı araçların trafiğe getirdiği yükü ortadan kaldırmak amacıyla projelendiren Özlüce-Geçit kavşakları bağlantı yolu inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Özlüce Kavşağı - Cezaevi ve Cezaevi- Geçit Kavşağı olarak iki etap halinde sürdürülen çalışmalar sonucunda toplam 5 bin 800 metrelik yeni güzergah oluşturuldu. Çevreyolu bağlantısının da tamamlanmasının ardından sanayi bölgelerinden çıkan ağır tonajlı araçlar, kent merkezine girmeden Minareliçavuş üzerinden çevre yoluna bağlanabilecek.

28 ayda 300 kilometreyeni yol
Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği yeni yolda Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte incelemelerle bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni yolun Özlüce bölgesindeki genişliğinin yaklaşık40 metre olduğunu ve yolun ortalama30 metre genişlikle tamamlandığını dile getiren Başkan Altepe, "Bu yol sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezi trafiğinden arındırılması için büyük önem taşıyor. Miraneliçavuş üzerinden İzmir ve Mudanya yollarını birbirine bağlayan önemli bir arteri Bursa'ya kazandırmış oluyoruz. 'Yol medeniyettir' anlayışı ile ulaşım yatırımlarına önemli kaynak aktarıyoruz. Bu doğrultuda geride kalan 28 ayda yaklaşık300 kilometre yeni yolu kentimize kazandırmış bulunuyoruz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Basın Fotoğrafları 2011 Sergisi, TNT Ekspres katkılarıyla Türkiye'deÖnceki Haber

Dünya Basın Fotoğrafları 2011 Sergisi, T...

Bayramda Ulaşım Yine ÜcretsizSonraki Haber

Bayramda Ulaşım Yine Ücretsiz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar