İstanbul
DOLAR32.3989
EURO34.7106
ALTIN2417.4

Antalya'da Plakalar Dağıtılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya'da Plakalar Dağıtılıyor
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şehir içindeki servis araçlarının plaklarını dağıtacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı duyuruya göre, UKOME kararı çerçevesinde 854 adet Servis Aracının plakalarının dağıtılacağı tarih belirlendi.

Antalya’da hizmet veren servis araçlarının plakalarının 3 Mart 2013 tarihinde UKOME Genel Kurulu huzurunda dağıtılacağını duyuran Antalya Büyükşehir Belediyesi; “Başvurular ve Sunulacak Belgeler” adı altında servis plakaları ile ilgili şartları internet sitesinden ayrıntı olarak duyurdu.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yaptığı Duyuru:

 

T.C.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ULAŞIM PLANLAMA VE RAYLI SİSTEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
SERVİS ARACI PLAKASI (C PLAKA) DAĞITIMI YAPILACAKTIR

DAĞITIMIN YERİ, TARİHİ, SAATİ VE ŞARTLARI

 

MADDE        1

İŞİN TANIMI:

Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde; 86/10553 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 13.09.2006 tarih ve 2006/09-05 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı, 09/05/2011 tarih ve 2011/05-283 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı, ve 07.02.2013 tarih ve 2013/02-36 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı çerçevesinde toplam 854 adet Servis Aracı Plakalarının dağıtımı; 06.03.2013 tarihinde saat: 14:00’de UKOME Genel Kurulunun huzurunda ve gözetiminde yapılacaktır.

MADDE        2

DAĞITIMIN NEREDE, HANGİ TARİH VE SAATTE YAPILACAĞI:

Dağıtımı yapılacak olan toplam 854 adet Servis Aracı Plakalarının dağıtımı; 06.03.2013 tarihinde saat: 14:00’de Ulaşım Planlama ve Raylı sistem Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda UKOME Genel Kurulunun huzurunda ve gözetiminde yapılacaktır.

Dağıtıma katılmak isteyen tüm gerçek ve tüzel kişilerin Şartname doğrultusunda hazırlamış oldukları “Kapalı Teklif Zarfları”nı 06.03.2013 tarihinde 08:00 ile 14:00 saatleri arasında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda dosya alındı belgesi karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir.

MADDE        3

BAŞVURU YAPACAK İSTEKLİLERİN SUNACAĞI BELGELER

Gerçek Kişiler İçin:

1.      86/10553 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen, şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş olduğunu ve sürekli olarak icra edeceğini belirtir “Beyanname” (“Beyanname” örneği Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı veya Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odasından temin edilebilir.)

2.      2013 yılı içerisinde alınmış “Adli Sicil Kayıt Belgesi” aslı (Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 12/c Maddesi’nin son paragrafında tarif edilen suçlardan sabıkalı olanlar dağıtıma katılamayacaklardır.)

3.      “Sürücü Belgesi”nin Noterce onaylı fotokopisi.

  1. Teklif Mektubu ( Teklif Mektubu örneği Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı veya Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odasından temin edilebilir.)

5.      Dağıtım Şartnamesi (İstekliler tarafından “Okudum” ve “Anladım” ibareleri yazılı ve imzalı Şartname teklif dosyasına konulacaktır.)

Tüzel Kişiler Adına Başvuruda Bulunacaklar:

1.      Taşımacılık işini fiili olarak icra ettiğini belirtir “Ticaret Odası Faaliyet Belgesi” aslı,

  1. “Ticaret Sicil Tasdiknamesi” aslı,

3.      “Şirket Ana Sözleşmesi” veya “Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi” fotokopisi,

4.      2013 yılı içerisinde alınmış “Adli Sicil Kayıt Belgesi” aslı (Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 12/c Maddesi’nin son paragrafında tarif edilen suçlardan sabıkalı olanlar dağıtıma katılamayacaklardır.)

  1. Şirketin “Vergi Levhası” fotokopisi.

6.      Teklif Mektubu ( Teklif Mektubu örneği Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı veya Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odasından temin edilebilir.)

7.      Dağıtım Şartnamesi (İstekliler tarafından “Okudum” ve “Anladım” ibareleri yazılı ve imzalı Şartname teklif dosyasına konulacaktır.)

***Teklif Mektubu örnekleri, Dağıtım Şartnamesi ve Beyanname örneği 07.02.2013 tarih ve 2013/02-36 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı ekinde belirlenmiştir. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı veya Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odasından temin edilebilir.

 

MADDE        4

DAĞITIM KURALLARI:

“Kapalı Teklif Zarfları” plaka dağıtımı 06.03.2013 saat:14:00’de UKOME Genel Kurulu gözetiminde açılacak ve en yüksek bedel üzerinden başlayarak sıralama yapılacaktır.

Plaka dağıtımı sonucunda “C Plaka” alma hakkını elde edenler Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı içerisinde bulunan ilan panolarında Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesinde 5 işgünü içerisinde duyurulacaktır.

“C Plaka” alma hakkını elde edenler, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne yazı ile bildirilecektir.

Plaka alma hakkı elde edenlere 06.03.2013 tarihi itibariyle 15 iş günü içinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü’nce “Ticari Taşıt Tahsis Belgesi” düzenlenecektir.

Plaka dağıtımı sonucu plaka alan gerçek ya da tüzel kişilerin beyanlarının gerçeğe aykırı olduğunun yetkililerce tespit edilmesi halinde; aldığı “C Plakası” UKOME Genel Kurulunca iptal edilerek, ayrıca yalan beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Plaka alma hakkını elde eden gerçek ve tüzel kişiler satın aldıkları “C Plaka” için Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığınca verilen “Güzergah İzin Belgesini”, Meclis tarafından belirlenen ve araç kapasitesine göre değişiklik gösteren, aşağıda tabloda belirtilen katkı payını ödeyerek almak zorundadırlar.

C Plakalı Araçlara Verilecek Olan Yol Belgeleri İle Devirlerde Belediyemiz Tarafından 2013 Yılı İçin Alınacak Katkı Payları:

Umum servis araçları yol belgesi C plakalı araçlar için (17 Koltuk Kapasitesine kadar)

180,00-TL

Umum servis araçları yol belgesi C plakalı araçlar için (18 ve üzeri Koltuk Kapasitesi)

250,00-TL

Umum servis araçları yol belgesi C plakalı araçlar için (24 ve üzeri Koltuk Kapasitesi)

475,00-TL

Ücretsiz müşteri servisi

800,00-TL

Antalya Büyükşehir Belediyesi, araçların çalışma şekil ve şartlarını, işleticilerin ve personelinin uyması gereken kuralları düzenlemeye yetkili olup; plaka alma hakkını kazananlar bu düzenlemeler ile sonradan değiştirilen veya yeniden yapılan düzenlemelere ve yönetmeliklere uygun olarak çalışmayı kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.

Dağıtıma katılanlar arasında en düşük teklifi verenlerin birden fazla olması durumunda plaka alacak gerçek ve tüzel kişilerin belirlenmesi amacıyla eşit ücret teklif edenler arasında Noter huzurunda kura çekilecektir.

 

Kapalı Zarf usulü ile yapılacak dağıtımda, istekli çıkmadığı veya teklif olunan bedel komisyonca uygun görülmediği takdirde, yeniden aynı usulle dağıtım tekrarlanır.

Dağıtım yapıldıktan sonra plaka alma hakkını elde edenlerin taahhüdünden vazgeçmesi veya taahhüdünü yerine getirmemesi halinde ayrıca ihtara, protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın geçici teminatı gelir kaydedilir.

 

MADDE        5

MUHAMMEN BEDEL:

Dağıtımın muhammen bedeli, ekteki 09/05/2011 tarih ve 2011/05-283 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı doğrultusunda 20.000 TL (KDV Hariç) (Yirmibin Türk Lirası), olarak belirlenmiştir. Dağıtım için teklif edilen bedel, Muhammen Bedelin altında olamaz. Muhammen Bedelin altında olan teklifler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

MADDE        6

ÖDEMELER İLE İLGİLİ HÜKÜMLER:

Muhammen Bedelin (KDV hariç) 1/5' i olan 4.000 TL’yi Geçici Teminat olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü Veznesi'ne yatırdıktan sonra tahsilat makbuzu ve teklif mektubu 3. Maddede belirtildiği gibi zarfa konularak, 06.03.2013 tarihinde Saat:08:00 ile 14:00 arasında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda dosya alındı belgesi karşılığında teslim edilecektir.  21.02.2013 tarihinde yapılacak olan ancak iptal edilen dağıtım için yatırılan Geçici Teminatlar bu dağıtım için de geçerli olacaktır.

“C Plakası” almaya hak kazananların teklif zarflarında yer alan bedellerinin tamamı (Katma Değer Vergisi bedeli dahil); dağıtım sonucunun açıklanmasını takiben en geç 10 iş günü içerisinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü Veznesi'ne yatırılacaktır. Söz konusu bedellerin tamamının yatırılmaması durumunda “C Plaka” alma hakkı iptal edilecektir. Yatırılan Geçici Teminat irat kaydedilecektir.

Dağıtıma usulüne uygun iştirak etmesine rağmen plaka alma hakkını elde edemeyenlerin teminatları iade edilecektir.

“Ticari Taşıt Tahsis Belgesi” alımını takiben “C Plakası” ile ilgili yapılması gereken bütün tescil işlemlerinin; Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü veya bağlı ilçe tescil şubelerinde yapılması zorunludur. Bu süre içerisinde “C Plakası” ile ilgili gerekli tescil işlemlerini yaptırmayıp, plakayı araca tescil ettirmeyenlerin “C Plaka” alma hakları iptal edilecek ve yatırılmış olan bedel irat kaydedilecektir. Tescil işlemlerinde baz alınacak tarih; verilecek “Ticari Taşıt Tahsis Belgesi” üzerindeki onay tarihidir. İl Trafik Komisyonunun 16/04/1993 tarih ve 1993/09 sayılı kararında belirtilen 180 günlük süre bu onay tarihinden itibaren başlar.

MADDE        7
TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI:

Teklifler Kapalı Zarfta yazılı olarak verilecektir. Geçici teminata ait alındı ve istenilen diğer belgeler 3. Maddede belirtilen sıra ile zarfa konularak kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adres yazılacaktır. Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılacaktır.

 

MADDE        8

TEKLİFLERİN VERİLMESİ:

Teklif dosyaları 06.03.2013 tarihinde 08:00 ile 14:00 saatleri arasında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda dosya alındı belgesi karşılığında teslim edilecektir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır.

Komisyon Başkanlığına verilen teklif dosyaları herhangi bir sebeple geri alınamaz.

 

MADDE        9

SERVİS ARACI PLAKASININ DEVRİ:

İşletici sıfatını kazananlar, spekülatif kazanca neden olunmaması için, kanuni zorunluluklar hariç, plakayı araca taktığı gün itibariyle 180 günlük süre içerisinde plakayı başka bir gerçek ya da tüzel kişiye satamayacak/devredemeyecek ve herhangi bir şekilde hibe etmeyeceğini kabul beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.

MADDE        10

ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER:

Plaka dağıtımı sonrası dağıtılan plakalar hiç kimseye müktesep hak sağlamaz.

Plaka alma hakkını elde eden gerçek ve tüzel kişiler konu ile ilgili alınmış UKOME Genel Kurul Kararlarına uymak zorundadır.

MADDE        11

ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜM ŞEKLİ:

Şartnamelerle, yapılacak olan Sözleşmenin uygulanmasından doğabilecek anlaşmazlıklar Antalya Mahkeme ve İcra Dairelerinde çözümlenecektir.

İş bu şartname 11 maddeden ibarettir.

 

İLAN OLUNUR

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Model Şehir KayseriÖnceki Haber

Model Şehir Kayseri

Aksaray Üretimi İlk Actros YollardaSonraki Haber

Aksaray Üretimi İlk Actros Yollarda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar