darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3247
EURO35.0999
ALTIN2300.4

Ankara’nın Otobüsleri Depremde İş Başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara’nın Otobüsleri Depremde İş Başında
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi yolcu taşımada kullanım ömürleri tamamlanan otobüsleri deprem bölgesine gönderilmek üzere mobil duş, kazan dairesi, yatakhane, berber ve çamaşırhaneye dönüştürdü.

Mobil duşlar ve kazan dairesi deprem bölgesinde kullanılmaya başlanırken mobil çamaşırhane ile mobil berber de bölgeye doğru yola çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat günü yaşanan depremlerin sonrasında afet bölgesinde kalan vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından biri olan hijyen ve yıkanma sorununun çözülmesi için harekete geçti.

YAVAŞ: “Birbirimize Sımsıkı Sarılıp Yaralarımızı Birlikte Saracağız”

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda mobil duş araçlarının bölgeye gönderildiğini hatırlatan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Mobil duş araçlarımızın ardından atıl otobüslerimizden dönüştürdüğümüz mobil çamaşırhane ve berber merkezlerimiz de yola çıktı. Birbirimize sımsıkı sarılıp yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.

Kullanım Ömrü Tamamlanan Otobüsler Dönüştürüldü

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri; yolcu taşımada kullanım ömrünü tamamlamış 10 EGO otobüsünü depremzede vatandaşların kullanması için mobil duş, mobil kazan dairesi, mobil yatakhane, mobil berber ve mobil çamaşırhaneye dönüştürdü.

Dönüşümü tamamlanan 6 mobil duş, 1 mobil kazan dairesi, 1 mobil yatakhane, 1 çamaşırhane ve 1 mobil berberin bölgeye sevki gerçekleştirildi. Ayrıca, mobil duşa çevrilen iki adet TIR da yola çıktı.

Deprem bölgelerine doğru yola çıkan ve 6 kişinin aynı anda yıkanabildiği mobil duşların içerisinde lavabo, şampuan, sabun, saç kurutma makinesi ve havlu da yer alıyor.

Depremzedelerin kullanması için gönderilen mobil berberde ise iki berber görev yapacak.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alışan Lojistik “Yeşil Lojistik Belgesi” Almaya Hak KazandıÖnceki Haber

Alışan Lojistik “Yeşil Lojistik Belgesi”...

İstanbul'da Yaşanacak Depreme Otomotiv Sektörü de Hazırlıklı DeğilSonraki Haber

İstanbul'da Yaşanacak Depreme Otomotiv S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar