darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6

Ankara-Sivas 1 Saat 50 Dakikaya İnecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara-Sivas 1 Saat 50 Dakikaya İnecek
Abone ol
Ulaştırma Bakanı Soluk: “Yüksek Hızlı Tren Bittiğinde, Ankara Garı İle...

 

Ulaştırma Bakanı Soluk: “Yüksek Hızlı Tren Bittiğinde, Ankara Garı İle Sivas Garı’nın Arasını 1 Saat 50 Dakika Gibi Bir Süreçte Geleceğiz”

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, ”Yüksek hızlı tren bittiğinde, Ankara Garı ile Sivas Garı’nın arasını 1 saat 50 dakika gibi bir süreçte geleceğiz. Bu da büyük bir nimet demektir” dedi.
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yapılan alt yapı çalışmalarını incelemek üzere Yıldızeli ilçesine gelen Bakan Soluk’u, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Selim Baş ile diğer yetkililer karşıladı.
Hızlı tren projesi kapsamındaki alt yapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmaların Yıldızeli ilçe çıkışındaki şantiyesini ziyaret eden Soluk, buradaki yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şantiyede Ankara-Sivas hızlı tren projesi Yerköy-Yozgat-Sivas kesimi alt yapı inşaat işi ile ilgili yapılan sunumun ardından Bakan Soluk ve beraberindekiler, Yaraşbeli mevkisinde hızlı trenin geçeceği güzergaha yapılan tüneli inceledi.
Tünelde Sivas Valisi Ali Kolat, diğer protokol üyeleri, mühendisler, firma yetkilileri, işçiler ve basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Soluk, yaptığı açıklamada, ”Gerçekten yüksek hızlı trende hummalı bir çalışma var” dedi.
Bakanlıklarına bağlı kurumların işçilerine ve yüklenici firmaların personeline gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Soluk, karayolundan uzak güzergahlarda muazzam çalışmalar yapıldığını belirterek, ”Bu çalışmaların sonunda inşallah Yerköy-Sivas arasını 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yerköy-Sivas arası 251 kilometre uzunluğunda bir güzergahtır. Şu anda 141 kilometre bir güzergahta çalışılıyor, 110 kilometre olan kesimi ise bu yıl içerisinde ihale yapılacak. Ayrıca Ankara-Kayaş arası 11 kilometre, Başkent Ray ile birlikte onun ihalesi müşterek yapılacak. Kayaş-Yerköy arasında 141 kilometrelik bir kesimin de yine bu yıl sonu itibariyle ihalesini yapacağız, yalnız orada Ankara-Kayaş-Kırıkkale, Kırıkkale-Yerköy olarak 2 kesime ayırma durumumuz söz konusu. O iki kesime ayrıldığında da 3 kesim halinde hummalı bir çalışmayla alt yapının yapım süresini kısaltmayı hedefliyoruz. Kesim kesim ihale etmemizin temelinde yatan gerçek de alt yapının hızlandırılması şekliyle ilgili” bilgisini verdi.
Hızlı trenin ulaşım açısından önemine dikkati çeken Soluk, şunları söyledi:
”Yüksek hızlı tren bittiğinde, Ankara Garı ile Sivas Garı’nın arasını 1 saat 50 dakika gibi bir süreçte geleceğiz. Bu da büyük bir nimet demektir. İnşallah kazasız, belasız bir şekilde o günleri Allah ömür verirse hep birlikte görürüz. Ayrıca sayın Valimize de teşekkür ediyorum, kendileri dün Ankara’da Avrupa Birliği projelerinde Sivas olarak bir ödül almaya gitmişlerdi, ayağının tozuyla bugün dönüşte bizim bu iş yerlerimizi kontrollerimize iştirak ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum.”
”Yüksek hızlı trenin geleceğine inanmıyoruz, görünen bir şey yok” şeklindeki sözlerin kendisine aktarıldığını anlatan Soluk, hızlı trenin geçeceği güzergahlarda hummalı çalışmaların yapıldığını ve bir an evvel hizmete sokulması için çaba gösterdiklerini söyledi.
Karayolu ve demiryolu yapımcılarına seslenen Soluk, ”Ödenek sıkıntınız yoktur, iş üreten ürettiği işin bedelini alır, biz de mutlu oluruz, onlar da mutlu olur” ifadelerini kullandı.

Ankara-Sivas Uçak Seferleri

Ankara-Sivas uçak seferleri ile ilgili bilgilendirici haberler yaptıkları için basın mensuplarına da teşekkür eden Soluk, şunları söyledi:
”Esenboğa’dan Sivas’a gelenler, yolcularımız, hemşehrilerimiz, sabah saatinde İzmir’den, Antalya’dan, Bodrum’dan, Adana’dan, Gaziantep’ten, Erzurum’dan, Van’dan, Diyarbakır’dan, Trabzon’dan eğer Ankara’ya gelirler ve Sivas’a gelmek isterlerse yalnızca 25 lira fark ödeyerek Esenboğa’dan Sivas’a uçakla gelecekler. Bunun Sivas-Esenboğa’ya dönüşü de aynı şekilde. Sivas’tan binen bir hemşehrimiz Esenboğa’ya indiğinde İzmir’e, Bodrum’a, Antalya’ya, Adana’ya, Gaziantep’e, Erzurum’a, Diyarbakır’a, Van’a, Kars’a, Trabzon’a gitmek istiyorsa yalnızca 25 lira fark ödeyerek gidecek. Bunu da vurgularsanız, özellikle Ankara dışındaki hemşehrilerimiz veya Sivas’a gelmek ya da Sivas’tan o illere gitmek isteyenler de bilgilenmiş olur. Bununla da uçak doluluğunun artacağını tahmin ediyorum. Bu gerçekten modern bir hizmettir. Bunun yaşayabilmesi için ancak bizler sahip çıkarsak yaşayacaktır, aksi takdirde ticari şirkettir, bir yıl dayanır, 1 yıl sonra ‘kusura bakmayın’ der. Tıpkı Sivas-SunExpress’te olduğu gibi. İnşallah SunExpress de İzmir’den önümüzdeki yıl için, 2012 için bir planlama yapmaya çalışıyor. O zaman da bir önceki dönemde yaşadığını yaşatmayız, dolayısıyla İzmir-Sivas uçuşları da başlamış olur.”
Vali Ali Kolat ise Ulaştırma Bakanlığının ve hükümetin Sivas’a önemli çalışmalar yaptığını belirterek, bu çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi. Kolat, Soluk’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Sivas-Yozgat karayolunun Yıldızeli-Kavak bölümünde yürütülen asfaltlama çalışmalarını da inceleyen Soluk, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinden Sivas’a kadar olan kısmın sıcak asfaltla kaplanacağını, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, burada çekilen sıkıntıların Ağustos ayı sonu itibariyle kalkacağını söyledi.
Soluk, Yıldızeli-Çırçır yolunun ise alt yapısının yapılması gerektiğini belirterek, alt yapıyı tamamlamadan yolda asfaltlama yapılamayacağını, Çırçır için yeni bir güzergah belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Bakan Soluk, Yıldızeli’ndeki incelemelerinin ardından Tokat’a geçti. Tokat Çamlıbel’de yemek yiyen Soluk, Tokat Çevre yolunda da incelemelerde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT Soför Akbilini Yasaklıyor!Önceki Haber

İETT Soför Akbilini Yasaklıyor!

Lasder, Mayıs 2011 İtibariyle 30.381 Ton ÖTL TopladıSonraki Haber

Lasder, Mayıs 2011 İtibariyle 30.381 Ton...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar